Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Сецканье в аквариум
- emo vasilev
- сериозен играч
Re: Сецканье в аквариум
Супер риболов сте си спретнали , браво !
Само се чудя защо като доѝда при вас ме водите на Дунава ,та се очистиме от ядене и пиене вместо да ловиме тия красавци
А иначе пак да попитам - какво става по голямата река ?
Само се чудя защо като доѝда при вас ме водите на Дунава ,та се очистиме от ядене и пиене вместо да ловиме тия красавци

А иначе пак да попитам - какво става по голямата река ?
Браво! Разкошен репортаж.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Нищо интересно Емо.emo vasilev написа:...А иначе пак да попитам - какво става по голямата река ?
Дребни платички на здрач и по някой заблуден морунаж.
Йедро лично аз не дира,ма съм се наканил тия дни да метна дънарките за някое соме.
А иначе новото по Реката е,че освен бомбаджиите и незаконните мрежи към бракониерския състав се присъединяват и харпунджии с оборудване за хиляди (не местни...за сега,докато не се открехнат и те) обстрелвайки редовно и много добри екземпляри шаран,бяла и щука,които продават на местните.

Не знаех, че на платения язовир Скомля щуката е разрешена за улов! Поздравления!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
По принцип нито шараните, нито щуките са разрешени.tsonev написа:Не знаех, че на платения язовир Скомля щуката е разрешена за улов! Поздравления!
Приемам поздравления за репортажа, за излета, за снимките..., но не и за улова - там и баба знае.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- niksan76
- новобранец
Поздравления колега. Супер репортаж, направо ме върна в детските години по родните места.
Мислех, че щуката е забранена да се лови, а шаран може да се лови, но задължително се пуска. Сега от теб обаче разбирам, че и двете са забранени за ловене. Тези дни ще се прибирам към Видин и мислех да спретна един риболов на този гьол. Дай някакво инфо за условията. Благодаря предварително. И не на последно място - това мачка ли беше или мачък?

Мислех, че щуката е забранена да се лови, а шаран може да се лови, но задължително се пуска. Сега от теб обаче разбирам, че и двете са забранени за ловене. Тези дни ще се прибирам към Видин и мислех да спретна един риболов на този гьол. Дай някакво инфо за условията. Благодаря предварително. И не на последно място - това мачка ли беше или мачък?
- GODzillata
Ами не съм гледал под опашката.niksan76 написа:.. Дай някакво инфо за условията. Благодаря предварително. И не на последно място - това мачка ли беше или мачък?

Инфото за там е - 20 лв. на въдица, лови се само на плувка - таранка и бабушка, ама не излизат.
Ако случайно се хване нещо друго - се връща обратно...така че по-добре иди на Дунава.

- niksan76
- новобранец
Благодарско за бързото инфо, колега.
Май наистина ще посетя Дунава.
Май наистина ще посетя Дунава.
- niksan76
- новобранец
Както бях споделил по-горе тези дни се прибрах до Видин с една едничка цел - посещението на язовир Скомля. На 24.09.2011, Събота в 7:30 бях на язовира. Пропускам факта че си оставих колата по средат на пътя тъй като коловозите са ужасни и просто щях да остана без превоз ако бях продължил, но пък това засили още повече желанието за риболовни подвизи в мен. Направих снимки на прекраснта природа, но от това което ми се случи изгубих желание да ги кача и затова моя разказ ще е без снимков матерял, за което се извинявам. Пристигнах на язовира и бях посрещнат от "пазачо". Много симпатичен човек. Обясни ми всички условия много подробно, посъветва ме къде и на какво да ловя. Заплатих сумата от 40лв. за 2бр. въдици - за мен и за колегата който водех с мен. Сумата я заплатих на един друг субект (възрастен човек с каубойска шапка), който всъшност ще стане и обекта на моя разказ. Повтори с един назидателен тон, който никак не ми се понрави поне 5 пъти като на малоумен, че сумата е за 2 въдици и да не ловим с повече понеже шефовете били на лов и щели да минат на проверка. Бях наистина поразен от гледката на този красив язовир и само това ме спираше да не го попитам за малоумен ли ме взема за да ми говори по този начин. Но това в момента не е важно. Застанах на едно избрано от мен място на отсрещния бряг, захраних и започнах да си хвърлям. Не излизаше нищи по едро на мача освем дребни бабушки, като тези дето беше ловил и колегата от снимките. Нахалните дребосъци се ловяха на голяма дистанция от около 30м, дълбочина около 6м., на кука 10-ка и то на стръв царевица. Бях поразен. Целия ден мина в замятане и наблюдаване на скачащите наоколо красиви риби. Явно не беше ден за кълване, защото и колегите отсреща не бяха хванали нищо. При тях резултата бе същия. Нямаше и помен от прекрасните каракуди и трофейни шарани. Просто и времето бе адски променливо и явно оказваше влияние. Събрахме си циганията и на тръгване видях във водата на няколко метра встрани един живарник. Помислих, че е просто забравена вещ от много време, но забелязах, че в него плуват риби. Извадих го и видях че има няколко живи каракуди. Помислих, че някой го е забравил или е имало набези на бракониери и са си зарязали рибата. Нарамих си циганията на гръб и в едната ръка въдиците в другата живарника се забътих към пазача за да му предам находката си. Когато пристигнах до фургона от там излезе възрастния човек който още отдалече попита:
-Абе момчета там имаше един живарник.
Казах му че е имало, немерили сме го и му го носим. Леле тоя като полуда и като се развика, защо сме го пипали, как може да пипаме нещо което не сме оставили. Аз бях като вцепенен, а колегата който водех от София с мен за да му се изфукам какъв прекрасен водоем имаме в нашия край просто зяпна. Аз направо не можех да реагирам от смайване. Извиних се и казах, че не съм знаел на кой е помислил съм че е нещо забравено и го нося именно за да му го предам и то както си е пълен с риба. Но най-вцепеняващото беше това което е и темата на моя разказ. Думите на този индивид, който ще си позволя да нарека с грозното определение "п...р" бяха:
-Айде сега откъдето си го взел там да го върнеш (пропускам подробностите, че аз му говорех на ВИ през цялото време, а той на мен с тон като, че ли съм престъпник)
В този момент всичката кръв и де що има течност в тялото ми нахлуха в главата. Чудех се докато хвърлям живарника на главата му дали да му кажа какво да направи с майка си или да бъда по възпитан и да му кажа да се такова сам. Искам да поясня, че не съм някой хлапак, че да ми говори по този начин. Единственото което ме спря в този момент в който според мен от напрегжението, което излъчвах спря да духа и вятъра бе зяпналата уста на моя колега (гост). Запазих самообладание, върнах се чак до другия бряг и сложих живарника на мястото му. Докато се върнах си намерих и ваглера, който явно се беше откачил от вирбела и бе паднал без да усетя. Това някакси стопли нараненото ми сърце в този мрачен есенен ден и даже леко се усмихнах. През целия път на обратно до селото колегата не каза нито дума, а мен ме беше срам дори да го погледна. Чак когато стигнахме при колата промълви леко:
-Е....и отношението, не стига че си плащаме ами ни третира като престъпници и то защото искахме да направим едно добро дело.
Е кажете колеги, кога ще се оправим? На този въпрос дето всеки човек си го задава непрекъснато за всякакви ситуации аз ще отговоря - НИКОГА. Много бих искал да попитам наемателя на язовира, това ли е рекламата на която разчита, но надали моето мнение ще е от значение за него. Той клиенти ще си има, но мен ме изгуби завинаги, въпреки че пак казвам, дреме му.
-Абе момчета там имаше един живарник.
Казах му че е имало, немерили сме го и му го носим. Леле тоя като полуда и като се развика, защо сме го пипали, как може да пипаме нещо което не сме оставили. Аз бях като вцепенен, а колегата който водех от София с мен за да му се изфукам какъв прекрасен водоем имаме в нашия край просто зяпна. Аз направо не можех да реагирам от смайване. Извиних се и казах, че не съм знаел на кой е помислил съм че е нещо забравено и го нося именно за да му го предам и то както си е пълен с риба. Но най-вцепеняващото беше това което е и темата на моя разказ. Думите на този индивид, който ще си позволя да нарека с грозното определение "п...р" бяха:
-Айде сега откъдето си го взел там да го върнеш (пропускам подробностите, че аз му говорех на ВИ през цялото време, а той на мен с тон като, че ли съм престъпник)
В този момент всичката кръв и де що има течност в тялото ми нахлуха в главата. Чудех се докато хвърлям живарника на главата му дали да му кажа какво да направи с майка си или да бъда по възпитан и да му кажа да се такова сам. Искам да поясня, че не съм някой хлапак, че да ми говори по този начин. Единственото което ме спря в този момент в който според мен от напрегжението, което излъчвах спря да духа и вятъра бе зяпналата уста на моя колега (гост). Запазих самообладание, върнах се чак до другия бряг и сложих живарника на мястото му. Докато се върнах си намерих и ваглера, който явно се беше откачил от вирбела и бе паднал без да усетя. Това някакси стопли нараненото ми сърце в този мрачен есенен ден и даже леко се усмихнах. През целия път на обратно до селото колегата не каза нито дума, а мен ме беше срам дори да го погледна. Чак когато стигнахме при колата промълви леко:
-Е....и отношението, не стига че си плащаме ами ни третира като престъпници и то защото искахме да направим едно добро дело.
Е кажете колеги, кога ще се оправим? На този въпрос дето всеки човек си го задава непрекъснато за всякакви ситуации аз ще отговоря - НИКОГА. Много бих искал да попитам наемателя на язовира, това ли е рекламата на която разчита, но надали моето мнение ще е от значение за него. Той клиенти ще си има, но мен ме изгуби завинаги, въпреки че пак казвам, дреме му.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега съжалявам за ядовете които си брал.
Всъщност това не би трябвало да те учудва.Тук простотията е полазила 80 та и повече процента от наСЕЛЕНИЕто!
Такова отношение можеш да срещнеш на доста места в милия ни роден край!(то да беше само тук)
Не се коси! Казваш - не му пука ... на нас също.Локви бол!
Всъщност това не би трябвало да те учудва.Тук простотията е полазила 80 та и повече процента от наСЕЛЕНИЕто!
Такова отношение можеш да срещнеш на доста места в милия ни роден край!(то да беше само тук)
Не се коси! Казваш - не му пука ... на нас също.Локви бол!

- GODzillata
Да, колега, това е ракламата на която разчита, защото не иска никой да ходи да лови там.niksan76 написа:...Много бих искал да попитам наемателя на язовира, това ли е рекламата на която разчита...
Сори за неприятното ти преживяване, но може би си е политиката именно за да не се връща никой там.

- niksan76
- новобранец
Колеги много благодаря за съчувствието. Явно наистина или това е политиката за гьола или окончателно сме изтрещяли и изпростяли (да не кажа оскотяли) в този край. Но какво пък аз си го обичам и си го харесвам такъв какъвто е.
Забравих да кажа нещо важно. По-младия пазач който ме посрещна ми обясни, че от догодина условията ще са други. Щели да пуснат всичката риба да се лови и всичко щяло да бъде по друг начин с други цени. Казах си - какво пък, природата е уникална, риба бол, защо пък да не го посещавам от време на време, пък макар и платен. На следващия ден, т.е. вчера ходих на Полетковци и след това на Старопатица, но положението беше зле. Изобилстваше от същите дребни бабушки. Излязоха 3 хубави каракуди но това за цял ден някак си ми се струва плачевно. Поздрави на всички съграждани от Видин и наслука колеги.
Забравих да кажа нещо важно. По-младия пазач който ме посрещна ми обясни, че от догодина условията ще са други. Щели да пуснат всичката риба да се лови и всичко щяло да бъде по друг начин с други цени. Казах си - какво пък, природата е уникална, риба бол, защо пък да не го посещавам от време на време, пък макар и платен. На следващия ден, т.е. вчера ходих на Полетковци и след това на Старопатица, но положението беше зле. Изобилстваше от същите дребни бабушки. Излязоха 3 хубави каракуди но това за цял ден някак си ми се струва плачевно. Поздрави на всички съграждани от Видин и наслука колеги.
-
- разбира нещата
Кофти си е било,ма да не ти пука въобще.
Пазача има късмет ,че явно си хрисим човек,и си се стърпял ,а заслужава целия живарник барабар с рибата да му влезне у ......
Иначе следващия път ако решиш да ходиш на Полетковци драсни неколко реда да ти кажа това онова за риболова там.
Пазача има късмет ,че явно си хрисим човек,и си се стърпял ,а заслужава целия живарник барабар с рибата да му влезне у ......
Иначе следващия път ако решиш да ходиш на Полетковци драсни неколко реда да ти кажа това онова за риболова там.
- niksan76
- новобранец
Мерси много колега. Следващия път като се прибирам към Видин ще ти пиша едно ЛС да се разберем и за един съвместен риболов. Само да си оправя колата че преди месец си идвах и изпуснах завоя преди табелата на Димово и колата е малко на дъвка прилича. Сега ме возят като пакет с чипс на преднта седалка.
-
- разбира нещата
Аууу катастрофа ли бре?Аре нали си жив и здрав,На железото майната му.niksan76 написа:Мерси много колега. Следващия път като се прибирам към Видин ще ти пиша едно ЛС да се разберем и за един съвместен риболов. Само да си оправя колата че преди месец си идвах и изпуснах завоя преди табелата на Димово и колата е малко на дъвка прилича. Сега ме возят като пакет с чипс на преднта седалка.
Иначе за излет винаги готов