Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въртящите блесни и влакното
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Въртящите блесни и влакното
Тя, че не реди добре, не реди. Ама съм имал и по-кофти макари, пък не правеха проблем с монофил.
Може да се навие старо влакно или нещо друго на ръка, като се остави по-голямо количество близо до ръбовете, за да се компенсира неправилната намотка.
В предишното си мнение съм се объркал и съм написал да подложиш шайба, за да стане обърнат конус... Трябва да махнеш шайба, не да добавяш.
За лагерчето - трябва да се развие винта.
Но ако си решил да ловиш сериозно на спининг, най-добре се ориентирай към смяна на макарата, както са те посъветвали по-назад в темата.
Може да се навие старо влакно или нещо друго на ръка, като се остави по-голямо количество близо до ръбовете, за да се компенсира неправилната намотка.
В предишното си мнение съм се объркал и съм написал да подложиш шайба, за да стане обърнат конус... Трябва да махнеш шайба, не да добавяш.
За лагерчето - трябва да се развие винта.
Но ако си решил да ловиш сериозно на спининг, най-добре се ориентирай към смяна на макарата, както са те посъветвали по-назад в темата.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- вече хвърля и на тежко
Някъде Сапуна беше писал за Спин доктор.Нищо общо с ХИВ
.Никакви тераси,балкони и денонощни развъртания на влакното.Изпробвано!Потърси с търсачката.Ако навиваш влакното от макарата неправилно още преди да си отишъл за риба ще бъде пресукано.Някои марки не се навиват нито в кофа с вода,нито по друг начин,освен посоченият от производителя /мисля че на ДАМ влакната се поставят с определената страна на ролката нагоре и така се прехвърлят на макарата/.Останалото П.Иванов го е казал.Наслука.

- arilus
- ще става разбирач
ей изядохте ма с таз тераса....... 

-
- научил се да хвърля
Защо си снимал макарата?? Кажи поне каква марка е.niki23 написа:купих ново влакно и мисля, че се нави добре
http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=14868
http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=14867
http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=14866
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
марката е макарата е Mikado nsc 2005fd
влакното 0.18 http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... Itemid=120
влакното 0.18 http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... Itemid=120
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Влакното в случаят е около 0.22мм ама здраве да еniki23 написа:...влакното 0.18 http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... Itemid=120

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
уж е 0.18, но колко отговаря незнам, но мисля че си прав. Все пак взех по дебело от 0.16 че мисля да пробвам с по - големите воблери- повече от 2.5 грама как ще бъде
- antivik
- кандидат преподавател
Този флуоркарбон не иде ли малце слабичък за спинингуване...
?

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Павел Иванов
Какво ще рече "слабичък за спинингуване" 

Павел Иванов
Павел Иванов
- antivik
- кандидат преподавател
В смисъл дали ще издържи колкото качествен монофил на постоянно замятане, обиране, търкане в камъни и закачки, по някога закачане в храстаци и трънаци. До колкото съм чувал/мисля беше по Хоби тв/ флуоркарбона няма здравината на обикновените монофили и предимството му е в това, че не се вижда във водата.Павел Иванов написа:Какво ще рече "слабичък за спинингуване"
- Павел Иванов
Ще издържи . Недостатъците му в случаят са че е прекалено дебел за дребни примамки , доста твърд и в неговият случай брадите и къдренето ще се появят доста рано , в този му размер не е подходящ за упоменатата въдица . Нищо де , ще си купи друго влакно тия дни и тъй 
То както казваше един колега , Бог да го прости , много свестен човек беше , опита в България се купува !

То както казваше един колега , Бог да го прости , много свестен човек беше , опита в България се купува !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ще има май разправия в магазина 
точно марката ( то и нямаше особен избор) и размера ми препоръчаха за малките блесни

точно марката ( то и нямаше особен избор) и размера ми препоръчаха за малките блесни
- antivik
- кандидат преподавател
С това последното съм съгласен на 100%. Тука у нашия край турците казват "На ахмак глава краката патят", в случая и джоба. И на мен ми се е случвало от гледане икономия, да купя някое калпаво влакно и после се набутвам плюс неговата цена да си взема нещо свястно, но човек се учи от грешки.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
а това влакно formax spin
или formax pike spin
Описание :
Шарено влакно,което го прави незабележимо в обрасли водоеми при риболов на хищници-щука или костур. Специално проектирано за риболов на сладководни хищници. Притежава 100% защита от UV лъчи, висока устойчивост на триене, анти-рефлексно покритие, висока издръжливост на опън и възел и ниска еластичност.
става ли за целта, че си бях набелязал него, но го нямаше в магазина, а не ми се поръчваше от нета
или formax pike spin
Описание :
Шарено влакно,което го прави незабележимо в обрасли водоеми при риболов на хищници-щука или костур. Специално проектирано за риболов на сладководни хищници. Притежава 100% защита от UV лъчи, висока устойчивост на триене, анти-рефлексно покритие, висока издръжливост на опън и възел и ниска еластичност.
става ли за целта, че си бях набелязал него, но го нямаше в магазина, а не ми се поръчваше от нета