Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Оцветяване на троха?
Модератор: Paublo_Eskobar
- трапера
- сериозен играч
Re: Оцветяване на троха?
Сигурно е така,но тогава тъй мряха,тъй ги ровехмеpampasa написа:.......... -сипвате я в кутията - гадовете я изяждат и са боядисани (пробвано)

Но когато имаш 3-4 дена за риболов,нямаш много време да се занимаваш и да чакаш червея да се напапка.В 12 през нощта като пуснеха химна по радиоточката,трябваше да си бием камшика къ Дунава

Спирам,че вече стана спам по темата.
Просто исках да споделя за значението на цветовете,ако изобщо има значение

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Тва с окрояването баш не е довод ... Вероятно има значение цвета , вероятно има места и моменти когато цветната е по - ефективна от бялата (на мен все още не ми се е случвало) , ама че цветната се откроява на дъно повече от бялата ....butnik написа:Нямат си работа и взели,че боядисали трохите![]()
![]()
Мой познат в събота дойде в.........и ми каза,че тръгвал за Гърция на речен риболов и негови приятели от Петрич му заръчали цветна троха и без нея да не идвал,защо ли![]()
Цветната троха се откроява на дъното и........за досетливите![]()
А защо ли си играят да оцветяват и червея

MILF - Man, I love fishing !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ти знаеш повече 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
Колега, спама не е задължителен! Може и да прескачаш по някоя и друга тема, когато няма какво да кажеш по нея.
Поздрави,
chirusa
Къде задълбахте чак в рибешката физиология и анатомия, колко съм си добре я с далтонизма, де маам и боядисвам, че и овкусявам те така докът се подготвям и после чакам да видя резултата. Нещо като тото, а как видела рибата, че то някои цветове аз не ги видим, че да тръгна и нея да я мисля.... 
Поздрави,
chirusa

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Изобщо не знам повече , ако знаех щях да кажа : еди си кога , при тези и тези условия , рибата се влияеше забележително повече от "тази" троха , вместо "тази" ... (но моят опит е по - скромен и досега не съм имал такава ситуация и засега съм на мнение , че това са рекламни трикове)butnik написа:Ти знаеш повече
Някой който е имал такава ситуация и видимо е имало разлика нека сподели и стига сме говорили глупости за далтонизъм и нам си кво ... Че има значение цвета за рибата има , то е ясно , пък кво виждаме ние и кво тя ... един Господ знае ...
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Друг е въпросът , че ползвам цветни трохи , щото ми е по - лесно да си ги купя .
- antivik
- кандидат преподавател
antivik написа:Колега, спама не е задължителен! Може и да прескачаш по някоя и друга тема, когато няма какво да кажеш по нея.
Поздрави,
chirusa
Къде задълбахте чак в рибешката физиология и анатомия, колко съм си добре я с далтонизма, де маам и боядисвам, че и овкусявам те така докът се подготвям и после чакам да видя резултата. Нещо като тото, а как видела рибата, че то някои цветове аз не ги видим, че да тръгна и нея да я мисля....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Зимно време търся единствено едрите кефали,отминало ми е времето да ловя скобарчета по200-300гр и да пълня живарника,та съм забелязал,че от устата на кефалите ,които съм хващал излизат голямо количество цветни трохи ,както и преобладаващо оцветен червей.
И понеже не познаваш Жорето Кръстев ще ти вметна,че щом си играе да ги боядисва не е търговски трик.И още нещо при леко замътена река червеният цвят работи по-добре,не напразно речните захранки се предлагат и в червен вариант.

Това сигурно е пак търговски трик на най-търсената захранка за река
Един съвет-винаги проверявай какво има рибата в устата и колко е погълнала,това ще ти даде насока в риболова.Той не е само изтичане,изтичане........

Това сигурно е пак търговски трик на най-търсената захранка за река

Един съвет-винаги проверявай какво има рибата в устата и колко е погълнала,това ще ти даде насока в риболова.Той не е само изтичане,изтичане........
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Няма да забравя един риболов на тунджа миналата есен, лових кленчета, червеноперки и уклеи. Всички кленчета плюеха червена троха, а всички перки жълта. Съответно слагаш 3 червени червея и шанса да хванеш кленче в него момент беше много по-голям от каквото и да е друго. Та щом рибата си подбираше трохите значи има цветоусещане,
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ей това исках да чуя !!! Сърдечно благодаря !!!!Георги Кръстев написа:Няма да забравя един риболов на тунджа миналата есен, лових кленчета, червеноперки и уклеи. Всички кленчета плюеха червена троха, а всички перки жълта. Съответно слагаш 3 червени червея и шанса да хванеш кленче в него момент беше много по-голям от каквото и да е друго. Та щом рибата си подбираше трохите значи има цветоусещане,
- Георги Кръстев
- сериозен играч
MILF ..........
Това сега го видях

Един път си играх с боя за торти течна и няма на повторя,не си заслужава 1 седмица ходих с червени ръце няма миене
Като не кълве аз ще клъвна.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Какво значение имат боядисаните ръце след успешен риболов.Rud написа:Един път си играх с боя за торти течна и няма на повторя,не си заслужава 1 седмица ходих с червени ръце няма миене
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега много бързо се отказваш, има медицински ръкавици за тази работа...........