Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидер монтажът на Големия Алън
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Фидер монтажът на Големия Алън
Фактически и по въпроса на колегата за монтажа на петкратния: частта между клупа на монтажа и четворният възел под мънистото е пресуканата част(снимките в предният пост) или в детайли как се прави:
1. Нанизва се вирбела на хранилката на основното влакно (или там както го е описал с "око" или без око); окото е с малък диаметър и играе функцията на стъкленото мънисто по-горе- да се спира във възела.
2. Долният край на линията се прегъва на две части на около 20-25 см и веднага най-долу се връзва с двоен възел долният клуп за който после "клуп в клуп" се връзва клупа на повода с куката.
3. Оставащото свободно влакно("мустак") около 20 см над този клуп се пресуква около 12-15 пъти с основното влакно и вече на двете, пресукани заедно се прави отново двоен възел в горната част; хранилката остава нагоре и като се плъзне при замятането надолу по линията,то тя се спира в този възел; ако хранилката е с нормален вирбел(с голям диаметър на ухото), още в началото след нея се нанизват едно гумено и едно стъклено мънисто(може и без гуменото).
4. Връзва се повода с куката "клуп в клуп" и цамбуркането почва; пресуканата част изпълнява функциите на противоуплитаща част на монтажа и седи в страни от оста на линията, както дебелият флуорокарбон по-горе.

п.п.превода на този който е превеждал не е точен(вярен) и затова я има тази тема!
1. Нанизва се вирбела на хранилката на основното влакно (или там както го е описал с "око" или без око); окото е с малък диаметър и играе функцията на стъкленото мънисто по-горе- да се спира във възела.
2. Долният край на линията се прегъва на две части на около 20-25 см и веднага най-долу се връзва с двоен възел долният клуп за който после "клуп в клуп" се връзва клупа на повода с куката.
3. Оставащото свободно влакно("мустак") около 20 см над този клуп се пресуква около 12-15 пъти с основното влакно и вече на двете, пресукани заедно се прави отново двоен възел в горната част; хранилката остава нагоре и като се плъзне при замятането надолу по линията,то тя се спира в този възел; ако хранилката е с нормален вирбел(с голям диаметър на ухото), още в началото след нея се нанизват едно гумено и едно стъклено мънисто(може и без гуменото).
4. Връзва се повода с куката "клуп в клуп" и цамбуркането почва; пресуканата част изпълнява функциите на противоуплитаща част на монтажа и седи в страни от оста на линията, както дебелият флуорокарбон по-горе.

п.п.превода на този който е превеждал не е точен(вярен) и затова я има тази тема!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Я дайте линк към тая статия да видим кво пише там, че правим свободни съчинения.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Давам веднага: http://www.ribibg.com/index.php?p=get_a ... cle_id=289dunavski написа:Я дайте линк към тая статия да видим кво пише там, че правим свободни съчинения.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
-
- научил се да хвърля
Ползвам същия монтаж за река,задната сачма/аз слагам и още една за контра/ служи за следното:след кълването хранилката се отлепя от дъното и тръгва по течението,което същевременно самозасича рибата.Дори и да не тръгне пак следва самозасичане ако тежестта е над 35-40 гр.slayder написа:
Не ви трябва пресукване, просто ползвайте 70-80 см подебело влакно 0,35 мм
Това е монтаж-Шейтанов(защото аз съм го измислил)
Последната промяна която мисля е да сваля вирбела за който се закача основното влакно доста близо до хранилката,някъде на 5-6 см .
- slayder
- ще става разбирач
Има логика с тая съчма.И аз слагам такава за самозасичане,но за река ползвам други монтажи. 

Дава ли? И дава и взема.
-
- научил се да хвърля
Ще споделиш ли колега ?slayder написа:....................,но за река ползвам други монтажи.
- ivelin_1976
- разбира нещата
За мен лично класическия монтаж за река е следния:
На основната линия подреждаме вирбел с карабинка /за кошничката/, гумена перла и накрая микро вирбел за повода и куката. Правя клуп с дължина около 25см. в който да останат горепосочените аксесоари. След това големият клуп го разделям на три в следния формат- най горе е първия с големина около 10см в, който остават вирбела с карабинка и гумената перла, втория е около 10см и остава празен, третия е около 5см. и в него е микровирбела. важно е да се отбележи, че при риболова на река идеята е рибата да се самозасече, като за целта е много важно да се подбере правилно утежнена кошничка. Тежеста и трябва да бъде достатъчна за да не се движи от теченеието, но не много преутежнена. По този начин и при най-слабото кълване кошничката ще се повдигне от дъното, течението я повлича и се засича рибока.
На основната линия подреждаме вирбел с карабинка /за кошничката/, гумена перла и накрая микро вирбел за повода и куката. Правя клуп с дължина около 25см. в който да останат горепосочените аксесоари. След това големият клуп го разделям на три в следния формат- най горе е първия с големина около 10см в, който остават вирбела с карабинка и гумената перла, втория е около 10см и остава празен, третия е около 5см. и в него е микровирбела. важно е да се отбележи, че при риболова на река идеята е рибата да се самозасече, като за целта е много важно да се подбере правилно утежнена кошничка. Тежеста и трябва да бъде достатъчна за да не се движи от теченеието, но не много преутежнена. По този начин и при най-слабото кълване кошничката ще се повдигне от дъното, течението я повлича и се засича рибока.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- ще става разбирач
Според мен всички много се заблуждавате с тия усложнени монтажи с микро вирбели и стопери които са адски ненужни но всеки има право на избор ЗА РЕКА най-добре работи самозасичастия монтаж особено сега когато рибата е мудна и кълве по плахо тоест хранилката не трябва да е подвижна Ако са чести случаите в които имате кълванета но не са реализирани обърнете внимание на формата на куките.
- slayder
- ще става разбирач
Асиметричен монтаж ползвам-30 см клуп,като на по дългата му страна е вирбела с хранилката и 10 см осукано влакно за който е вързан повода клуб в клуб.jim_jim_jim написа:Ще споделиш ли колега ?slayder написа:....................,но за река ползвам други монтажи.
Дава ли? И дава и взема.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Колега, вземи да споделиш с нас заблудените какви монтажи ползваш ти за течаща и спокойна вода, че ме хвърли в размислиtenesista_ написа:Според мен всички много се заблуждавате .

-
- ще става разбирач
Колега всеки си има право на избор аз ловя така нямам нито 1 уплитане.
- ivelin_1976
- разбира нещата
tenesista_ написа:Колега всеки си има право на избор аз ловя така нямам нито 1 уплитане.

-
- ще става разбирач
На основното влакно връзвам кошницата малко над нея връзвам към основното влакно парче монофил 0.25 по възможност по-твърдо и с bloodknoght връзвам към 0.25 флуорокарбон 0.16 като повод Повода ми е дълъг 50 санта. Просто и без никакви перли и вирбели
- slayder
- ще става разбирач
По този начин ,не ти ли се измества повода със стръвта от хранилката и потока от частици,които се отделят от нея
Според мен това не е удачен монтаж за река!

Дава ли? И дава и взема.
-
- ще става разбирач
Нз колко е удачен колега http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=54988