Кърджалийска област

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Информация за яз.Кърджали

Мнение от lusienn »

team rudozem написа:Дайте малко информация, много ли е празен язовира, хищника на ниво ли е :?:
Не е на ниво хищника-инфо пак по мой канали-тука не става явно :arrow:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
mrqnata57
новобранец
новобранец

Мнение от mrqnata57 »

Инфо от завчера,цял ден влачене,нищо,няколко часа кльонк,само се вдигат ,завъртат се и си отиват.Има риба на сонара,но не знам защо не взема.Засякох Весо от Пловдив,но Дончо не го видях наоколо,сигурно се беше скатал някъде на скришно и ги къртеше :D .Весо и той нямаше риба.Нищо,другият път :D
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

А информация за от брега има ли някой,какво дава сега? :roll:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Нещо е замряла темата :? . Ето последна информация от 01.11. водата мнооого спаднала, бреговете стръмни и ронливи, едвам си правиш място да се задържиш/бях на 5-тия залив със сатките/, от към риба - само уклеика различен калибър. Взима на пинки и шарени червеи, но иска постоянно подмятане на захранка и фин такъм/тънък повод и малка кука с лека плувка.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

antivik написа:Нещо е замряла темата :? . Ето последна информация от 01.11. водата мнооого спаднала, бреговете стръмни и ронливи, едвам си правиш място да се задържиш/бях на 5-тия залив със сатките/, от към риба - само уклеика различен калибър. Взима на пинки и шарени червеи, но иска постоянно подмятане на захранка и фин такъм/тънък повод и малка кука с лека плувка.

А нещо за района на нулата, чул ли се колега?
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Нулата-на старото място е кръгла нула,вода почти няма.Все в тоя край,в зоната около Сухово нивото е надолу с поне 15 метра.Много изгубени надежди за бяла риба,хванатите няколко преди две седмици прерастват бавно в легенди.Много мрежи в района,а от няколко дни и ремонт на моста.Епизодични дребни костури,още по-епизодични дребни "баби" и среден по размер уклей ,но по-далече наляво или надясно от моста,на дълбочина 4-5 метра за бабите и уклея,стръв както antivik е посочил, пинки или шарен червей.Едрите костури просто ги няма още там,не реагират нито на жива рибка / виолетка,щипок,уклей /,нито на спининг с изкуствени примамки /тежки блесни,клатушки,воблери /.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Момчета,не се карайте за глюпости.Днес пак направих проверка на яз.Кърджали и давам точна диагноза за дереджето там,под с.Сухово.Тролинг - безуспешен,въртяха се поне 8 лодки,ни един не се похвали.От въжения мост - от 15 човека един беше хванал за цял ден 2 бели риби-едната,за която твърдеше горе при автомобилите,че е много голяма,не съм я виждал,другата беше чисто сулче към 30 см.Костур определено още няма там -не е достатъчно студено и сега се мотаят само единични дребни екземпляри.Маса хора го търсехме по всички известни начини - по едно костурченце на човек,къде на жива рибка,къде на силикон.Следобяд,при минимално захранване с бял червей и един пакет "Промикс езеро",вдясно от моста ,край брега,на дълбочина 2,30-2,50 м,излизаха добри бабушки и прилични уклеи.Необходим е фин такъм -водата беше доста прозрачна.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Кърджалийска област

Мнение от Антон Тонев »

Здравейте колеги.По примера на Асеновградската група, решихме с колегата Georgi30, да създадем тема и за Кърджалийска област.Нека всички имащи желание да пишат за нашия регион да го правят тук, ако има желаещи разбира се,и ако модовете и админа, нямат нищо против.Имаме два прекрасни големи язовира, и ред по малки платени такива. Идеята ни е че, една систематизирана тема e по добра от няколко отделни такива, и ще спомогне за популяризирането на нашето хоби.Надявам се че ще приемете идеята присърце.

Поздрави: Aton&Georgi30
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Кърджалийска област

Мнение от Petar Nedev »

Идеята е отлична.
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Време беше.......... :drinkers: :D
Христо - наслука на всички
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Подкрепям с две ръце :supz: , отдавна ми се моташе подобна идея, но не знаех ще има ли мераклии. Таман и за ряките ще може да се споделя, па и некое мероприятие да си спретнем. Ако не друго да има място де да се поразговорим де се вика :drinkers: .
georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от georgi30 »

Е сега тука вече мога да попитам как е примерно нивото на горния язовир.Защото съм родом от Кърджали но доста години вече не живея там и се радвам на тази тема наистина.А дали някой може да ме информира за Даскалово дали излиза все още?
Георги Тенев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

За Даскалово не знам, но нивата и на двата язовира, че и на Сутлийка са много паднали. На Кърджали бях преди 1 седмица, не знам как помниш язовира, но сега сатките на 5-тия залив са се смъкнали с едно 4-5 м. по вертикал/приблизително/. На Студен кладенец залива на ТРАСА е празен, нулата е някъде около Островица.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Аз утре мисля да се забия или на кораба на Студен Кладенец до Широко поле, или на баластерната на Глухар.Ще напиша по късно къде.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

ATon написа:Аз утре мисля да се забия или на кораба на Студен Кладенец до Широко поле, или на баластерната на Глухар.Ще напиша по късно къде.
По добре на кораба. Излиза кустур на рибка,но там рибки няма. На залива на широко поле има малки слънчаци в изобилие. Аз сега мисля да запаля натам
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”