Има ли щеки до към 200-250лв,които да стават за нещо?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

hypperion
новобранец
новобранец

Re: Има ли щеки до към 200-250лв,които да стават за нещо?

Мнение от hypperion »

На първа страница колегата Garbolino e драснал някои бюджетни предложения - ако избираш измежду тях аз лично ти препоръчвам позиция 9. Е, вярно, че е двойно над бюджета ти, но според мен ако решиш да продваш след това няма да си на драстична загуба.
На линка по-долу също е някво решение:
Shimano Technium-13m
Допълнителните аксесоари ги продаваш и що годе щеката ти идва на приемлива цена.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

За мен всичко зависи от това, какви са ти плановете. Ако искаш щека за един сезон, да се научиш на нея и да я разкараш, тогава няма никакво значение какво купуваш. Препоръчвам ти нещо ползвано, евтино и лесно продаваемо.
Ако си решил да вземеш евтина щека, но да си я ползваш по-дълго време, или изобщо нямаш идея за смяна, тогава се спри на нещо ново и масово като модел. Задължително 13м

Техниума е пример за въдица, с която може да си ловиш без никакви притеснения години на ред.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Ясно е че за тези пари неможе да се вземе нова 13м щека, но 11м може да се купи.
Разгледах няколко модела в сайта на www.polecompare.com и единствената щека на 11м под 1000гр и под 100 паунда беше Blue Vega. Вярно е, че ще тежка но едното е за сметка на другото.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

За щека по принцип 1000 гр. са ужасно много дори на 13 м, а какво да говорим за 11м? За 200 лв не може да се купи дори и приличен уип... Мисля, че колегата трябва да направи сериозна преоценка на приоритетите и възможностите си, защото иначе всичко отива в сферата на схоластиката и вероятностите. Да оставим настрани, че при този риболов са нобходими и още редица помощни, но задължителни атрибути...

п.с. Дори да бъде намерена евтина щека в посочения ценови диапазон, някой представя ли си как се крепи това чудо?
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
hypperion
новобранец
новобранец

Мнение от hypperion »

Мунчо написа:Дори да бъде намерена евтина щека в посочения ценови диапазон, някой представя ли си как се крепи това чудо?
Муня, тва с представянето много лесно става като се купят и препродадът няколко щеки, позагуби се някой лев и те така :)
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Мунчо написа: п.с. Дори да бъде намерена евтина щека в посочения ценови диапазон, някой представя ли си как се крепи това чудо?
Затова от 6 месеца усилено ходя на фитнес зада се подготвя за този момент :lol: :lol: :lol: :lol:
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Мунчо написа:За щека по принцип 1000 гр. са ужасно много дори на 13м.
Колега не всеки може да се бръкне с два бона за да си вземе "лека" тояжка само
940г./G6/
Това дето го държа в ръцете си/на аватара/ е 2000гр платика хваната с 3.5м
СТЪКЛОПЛАСТИКОВА гега "Байрон" за 30лв. с макара за 20лв.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Страхотна риба! Поздравления колега, но тук говорим за такъми и по-специално за щеки. Нека не намесваме въдиците с макара :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

complast написа:...
Колега не всеки може да се бръкне с два бона за да си вземе "лека" тояжка само
940г./G6/
...
Аз по принцип говорех за 840г. Както казахме, балансът също е важен, но все пак човек трябва да си даде и сметка какво е склонен да понесе в желанието си и дали си струва. И ще дам конкретен пример. Едно запалено момче от Габрово си купи щека с тегло над 1100 гр, водено от убеждението, че ентусиазма ще превъзмогне материята. Практиката почти незабавно доказа, че не е така. Аз лично(понеже съм фен на уиповете, които напълно удовлетворяват потребностите ми и в момента притежавам два, но имам задълбочени набдения върху всички стойостни модели, предлагани у нас от личен опит), ако един ден река да си купя щека(и този ден ще дойде несъмнено), няма да си позволя да направя компромис с комфорта си, не защото съм си надделял на масрафа, а точно защото не съм чак дотам. Който както иска да го разбира. Във всеки случай на фитес не мисля да ходя за подготовка - харесвам се достатъчно и в момента.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Има къси щеки които са доста по-леки, но и доста по-скъпи, но на цена от 250-260лв също може да се купе щека до 11м вярно без топ-сетове и малко по-тежки. Има доста щеки, които също тежат по 900гр без мини удължителя и като го туриш и него да стане 13м и става над 1000гр. Щеки на 13м под 900гр са вече модели по 1000-1500лв, а темата е за щеки с доста по нисък бюджет все пак получаваш толкова за колкото си платил.
Изображение
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

dunavski написа:Има къси щеки които са доста по-леки, но и доста по-скъпи, но на цена от 250-260лв също може да се купе щека до 11м вярно без топ-сетове и малко по-тежки. Има доста щеки, които също тежат по 900гр без мини удължителя и като го туриш и него да стане 13м и става над 1000гр. Щеки на 13м под 900гр са вече модели по 1000-1500лв, а темата е за щеки с доста по нисък бюджет все пак получаваш толкова за колкото си платил.
Съмнява ме да се намери щека под 900гр. за 1000-1500лв.По-ми се чини да почват от 2 бона нагоре.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

chirusa_bg написа:Страхотна риба! Поздравления колега, но тук говорим за такъми и по-специално за щеки. Нека не намесваме въдиците с макара :)
Мисълта ми беше,че рибар не се става с оборудване за 2-3-4 хилядарки а с можене и...
късмет.Имам чувството,че някой колеги пишат в темата за да се изфукат а не да помогнат на автора на темата.
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

complast написа:Мисълта ми беше,че рибар не се става с оборудване за 2-3-4 хилядарки а с можене и...късмет.Имам чувството,че някой колеги пишат в темата за да се изфукат а не да помогнат на автора на темата.
Темата е за щеки от нисък ценови диапазон. Явно колегата, пуснал темата, това е искал да разбере. Вярно е, че риба може да се хване по много начини, но тук става въпрос за точно специфичен такъм. Та сега по темата:
Като съвсем начинаещ в риболова с щека си купих точно такава "нискобюджетна" Tica Competitor - втора ръка, без допълнителни топ-сети, къпинг или удължители, от форум. Защото не знаех дали ще ми хареса този вид риболов, а и бях супер неориентиран. Риболовствах с нея два сезона и мога да кажа само хубави неща за нея. Изтърпя, без проблем, всичката ми хамалогия и некомпетентно отношение.
От там ми влезе под кожата точно този метод, щото няма друг, дето на 13м. да откараш и "поставиш" плувка 0.2гр., да си измериш дълбочината до сантиметър и да "виждаш" рибата как ти взема, да "усетиш" как я бодваш, а после да я контролираш почти напълно до кепа.
Сега съм с доста по-висок клас щека и много по-богато оборудвана, но и за доста повече пари. Не че нямам няколко болонези и мачове, или фидери, пък и комплект дънарско оборудване.
Не съжалявам, че така съм постъпил, а препоръчвам и на други начинаещи така да направят. Защото имам приятели дето това не ги влече и си хващат със съвсем обикновени такъми, пък и тролингисти и т.н.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

complast написа:
dunavski написа:Има къси щеки които са доста по-леки, но и доста по-скъпи, но на цена от 250-260лв също може да се купе щека до 11м вярно без топ-сетове и малко по-тежки. Има доста щеки, които също тежат по 900гр без мини удължителя и като го туриш и него да стане 13м и става над 1000гр. Щеки на 13м под 900гр са вече модели по 1000-1500лв, а темата е за щеки с доста по нисък бюджет все пак получаваш толкова за колкото си платил.
Съмнява ме да се намери щека под 900гр. за 1000-1500лв.По-ми се чини да почват от 2 бона нагоре.
На някой ако не са му ясни някои работи,моля да не взима такива категорични изявления.
Миналият месец си купих щека на Мавър,модела е 0-41-2011г.,изработена в Реглас,която по каталог е 860гр,аз лично се убедих в това като я качих на везната и това потвърди-866гр с клийн капсите.Щеката бе на промоция/нещо не я виждам в магазина на Мастерфишинг/с 20% отстъпка и цената и бе 1120лв.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Наско ако вземаш щека за тия пари само 2 ръка, ама падат добри и запазени щеки просто не бързаи и следи обявите вземай не по къса от 13м моята 1 щека беше тика малко тежичка но пък здрава и стола си е инвестиция
така или иначе не всички седят на престън и риив но тръгнеш ли по тоя път началният миним си е три цифрена сума а от там ще имаш още инвестиции неудобство е че багажа става в един момент много и си е хамалогия
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”