Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Проблем със слайдер
Модератор: Paublo_Eskobar
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Re: Проблем със слайдер
Червено хидро
Изпробвано 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Жоро, а как монтираш вирбела? Лепене ли? Какво прилагаш?Георги Кръстев написа:Червено хидроИзпробвано
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Голям вирбел просто го натиквам вътре и си държи. Както и винаги ползвам манисто. С голям вирбел и манисто тежеста по-бързо се изнизва от стиснат с клещите вирбел. В големи дълбочинки, течение, гъсти риби, избягване на дребна риба си е предимство 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Благодаря за идеята!
Но понеже хидрото си е пара, дали не може с някакъв ластик за прашка да стане номерът?!
Иначе бибероните, дето вървят със слайдерите на Сарфикс, онези сините, са екстра. Имам два-три и ги ползвам две години - не са мръднали.
Но понеже хидрото си е пара, дали не може с някакъв ластик за прашка да стане номерът?!
Иначе бибероните, дето вървят със слайдерите на Сарфикс, онези сините, са екстра. Имам два-три и ги ползвам две години - не са мръднали.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Колега, аз използвам по-рядко слайдер в риболовната си практика, повече използвам ваглер. Но си мисля, че това, което ще ти дам като съвет ще ти помогне ( и не само на теб). Правиш си линията така, както си я правиш. Само, добавяш един междинен елемент между слайдера и първата съчма (оливетка или каквото си сложил между слайдера и куката): Просто, нанизваш едно шлаухче (свободно), с дължина около 1 см. между слайдера и първото (най-близко) утежнение след слайдера. Това шлаухче играе ролята на буфер (нещо като силиконката), но е по-резултатно. Шлаухчето трябва да е меко (има ги на метър по риболовните магазини) и да е с вътрешен диаметър - малко по-голям от дебелината на влакното. Като казвам малко по-голям диаметър, визирам примерно 0,6 мм или 0,8 мм или макс. 1 мм (външен диаметър) шлаух. От там нататък - на слука.
п.п.: Шлаухчето не се фиксира, а е свободно нанизано между слайдера и утежнението.
п.п.: Шлаухчето не се фиксира, а е свободно нанизано между слайдера и утежнението.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.