Сом на кльонк с изкуствена примамка

Модератор: sapuna

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Днеска гледах руснаците как ловят сом.На дебело влокно нанизаха едно 60-70г олово,след това вирбел и кука със повод /беше голяма но колко със точност немога да кажа/ На нея започнаха да редуват пиявици 7-8 бр,изкормиха голяма речна мида,7-8 бр едър земен червей пак мида и още 7-8 пиявици и накрая пак една мида.Направи наколко групи удари със кльонка x3 и веднага му удари.Така наредена стръфта наподобяваше тази "Анемония".Тока че Отче Нафърфорий пробвай човече и на това.Нямаше тройки,нищо друго освен една голяма кука на 30-40см от простото олово.Що се отнася до "анемонията "ще се разтършувам и ако мога да намеря,ще ти взема.Хайде със здраве.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

barutchiata написа:
AAAAAA написа:Аз съм чувал,че на двойни куки много трудно се хващало,че даже невъзможно.

А това с главата и ръкавицата ми прилича на нещо,ма не се сещам на какво :?

Аз пък знам ,че ти доста разбираш от тези работи ама си траеш и нищо не споделяш :?
Извинявайте, ама аз и в началото споменах, че тези не двойни, а сдвоени /припоени/ на 180 градуса куки са не за сом, а за трескови риби в Балтийско море, иначе примамката много наподобява октопуса. Аз не знам припоена кука да издържи на сом, а и колегата Марис от Латвия се свързах с него и ми каза, че още е актуална примамката, но за морето :D Цялата магия е, че двете жила на сдвоената кука са в една плоскост и допринасят за въртенето, както като сложиш два бели червея на една кука за уклей.
За сом не ми е ясно какво ще последва, sorry, може би някой ще опита :D :?:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

В Италия на река По съм виждал доста хора да ловят на калмари.Купуват ги замразени докато отидат на реката те отпуснат малко.Закачат ги на куките така ,че да им се движат с свободно пипалата от течението.От друга страна калмарите са много жилави и държат много време на куката.Сега като се замисля и те приличат на примамката.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Мисля че сомовете у нас тепърва ще ни изненадат,така че щом италианските взимат на калмари,защо да не взимат и нашите.Само има един проблем,че у нас или няма да има калмари /нормален размер за стръв / или ще са толкова скъпи че малко хора ще си ги позволяват като стръф.Но живота ще покаже и така като си обменяме информация и всеки да прави експерименти,наистина ще се изненадаме колко още начини има за ловенето на СОМ.Само нетрябва да се ограничаваме със това което знаем а да експериментираме !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:idea: Та и аз да се набъркам - аз пък гледах на френската как двама френски роми с ватенки в едно старо дървено корито накълцаха към 5 - 6 кила тънки черва и с черпак захранваха от време на време, а нанизаха на куката подобно на това "октоподче" с дължина 30 - 40см - но от същите черва. Кльонкаха - два - три, - два - три. - Е направо им скъсаха ританките - на сомовете де.
Не че много ги обичам - ама това ще го олитам задължително :!: :!:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

Захранка за сом с кръв- неееееее,аз лично това не го вярвам. :shock: :shock: :shock:

Такова впечатление ми е останало,но може и да не съм прав.Аз все пак много малко знам за сома.
Не дърпай ...... за ......
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

old fox написа:... Не че много ги обичам - ама това ще го олитам задължително :!: :!:
кого ? ромите ли ? :roll: :roll: :roll:

а сомско пане опитай задължително

:smt056 :smt056 :smt056 :smt056
Господ може всичко чада мой !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”