Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом на кльонк с изкуствена примамка
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Днеска гледах руснаците как ловят сом.На дебело влокно нанизаха едно 60-70г олово,след това вирбел и кука със повод /беше голяма но колко със точност немога да кажа/ На нея започнаха да редуват пиявици 7-8 бр,изкормиха голяма речна мида,7-8 бр едър земен червей пак мида и още 7-8 пиявици и накрая пак една мида.Направи наколко групи удари със кльонка x3 и веднага му удари.Така наредена стръфта наподобяваше тази "Анемония".Тока че Отче Нафърфорий пробвай човече и на това.Нямаше тройки,нищо друго освен една голяма кука на 30-40см от простото олово.Що се отнася до "анемонията "ще се разтършувам и ако мога да намеря,ще ти взема.Хайде със здраве.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Извинявайте, ама аз и в началото споменах, че тези не двойни, а сдвоени /припоени/ на 180 градуса куки са не за сом, а за трескови риби в Балтийско море, иначе примамката много наподобява октопуса. Аз не знам припоена кука да издържи на сом, а и колегата Марис от Латвия се свързах с него и ми каза, че още е актуална примамката, но за моретоbarutchiata написа:AAAAAA написа:Аз съм чувал,че на двойни куки много трудно се хващало,че даже невъзможно.
А това с главата и ръкавицата ми прилича на нещо,ма не се сещам на какво
Аз пък знам ,че ти доста разбираш от тези работи ама си траеш и нищо не споделяш

За сом не ми е ясно какво ще последва, sorry, може би някой ще опита

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- barutchiata ©
- Администратор
В Италия на река По съм виждал доста хора да ловят на калмари.Купуват ги замразени докато отидат на реката те отпуснат малко.Закачат ги на куките така ,че да им се движат с свободно пипалата от течението.От друга страна калмарите са много жилави и държат много време на куката.Сега като се замисля и те приличат на примамката.
- krokibg
- учете се от него
Мисля че сомовете у нас тепърва ще ни изненадат,така че щом италианските взимат на калмари,защо да не взимат и нашите.Само има един проблем,че у нас или няма да има калмари /нормален размер за стръв / или ще са толкова скъпи че малко хора ще си ги позволяват като стръф.Но живота ще покаже и така като си обменяме информация и всеки да прави експерименти,наистина ще се изненадаме колко още начини има за ловенето на СОМ.Само нетрябва да се ограничаваме със това което знаем а да експериментираме !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Не че много ги обичам - ама това ще го олитам задължително

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- сериозен играч