Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Щука на тролинг!
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Щука на тролинг!
Браво Щукаре,квалитетни щуки си праснал!
Често спасявам капото в тролинга точно с щуки и за това съм им много благодарен,че ми осмислят деня след 10часа влачене!
Веднага почваме спора за воблерите-биячи на щуки,но преди това ми отговори ако обичаш,как влачиш с Уфимка?

- 6tukara
- ще става разбирач
как влачиш с Уфимка-
В този случай настанявам се удобно доколкото мога и леко с греблата почвам да греба
Имам чувството че на гребла кълве повече може би се получава по-неравномерно водене. Троля на места на които щуката е основен хищник.
Та какво казваш за воблерите ..... аз също предпочитам рапалите, може би дори двуделните.
В този случай настанявам се удобно доколкото мога и леко с греблата почвам да греба

Имам чувството че на гребла кълве повече може би се получава по-неравномерно водене. Троля на места на които щуката е основен хищник.
Та какво казваш за воблерите ..... аз също предпочитам рапалите, може би дори двуделните.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
[quote="Troli Rapala"]Браво Щукаре,квалитетни щуки си праснал!
Често спасявам капото в тролинга точно с щуки и за това съм им много благодарен,че ми осмислят деня след 10часа влачене!
Веднага почваме спора за воблерите-биячи на щуки,но преди това ми отговори ако обичаш,как влачиш с Уфимка?

Троли много голяма щука си хванал.Снимката винаги ме е кефела особено веригата.

Троли много голяма щука си хванал.Снимката винаги ме е кефела особено веригата.

И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
-
- ще става разбирач
Щукоман като мен няма как да остане безразличен към темата. Евала момци, хубави риби сте наскубали. 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Щукарче-шукаритетно,много ми е приятно да си лафим за щуки на тролинг!
Пускам ти една по-голяма снимка с подобна схема и най-великият си бияч за костури и щуки,па познай дали е от лево или десно?
Мога да ти се оплача,че на 1-вото състезание по тролинг хванах щука 40санта на 20санта Сливър Ред-Хед и доста си поплаках на подигравката!
В тролинга за щука имаме два варианта на риболов,при активна и пасивна огромна и лакома паст!На твоя бияч нямам щуки по спомен,но това явно си е мой проблем и не съм се усетил,та ме накара да се замисля!
Успехът се дължи на чувството в риболова,а не на неравномерната игра на воблера,та моите уважения!

Ето и една 5-ка от мен на троллинг
- Прикачени файлове
-
- 546583_307699572636023_424051808_n.jpg (19.15 KiB) Преглеждано 1656 пъти
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Екстра,е!stomanco написа:Ето и една 5-ка от мен на троллинг

За 2 г. тролинг имам немалко щуки, предимно 1-2 кг., кражба на воблер досега нямам, отпред съм задължително с 30см. флоро. Моят фаворит за щука на тролинг е шад рап 7 P.
- ivalpetkov
- разбира нещата
- 6tukara
- ще става разбирач
Щукарче-шукаритетно,много ми е приятно да си лафим за щуки на тролинг!
Пускам ти една по-голяма снимка с подобна схема и най-великият си бияч за костури и щуки,па познай дали е от лево или десно?
Троли аз бих заложил на левия воблер-синия прав ли съм. Такъв като десният нямам и никога не съм пробвал. Две от щуките са уловени с УЛ такъм че нямах друг и монофил 0,14 с волфрамов повод отпред - няма такъв кеф ти казвам.
Стоманко аз също имам много добри успехи на рапала шад рап 7.
Но като цвят за щуката независимо от воблера според мен най успешен е FT.

Троли аз бих заложил на левия воблер-синия прав ли съм. Такъв като десният нямам и никога не съм пробвал. Две от щуките са уловени с УЛ такъм че нямах друг и монофил 0,14 с волфрамов повод отпред - няма такъв кеф ти казвам.
Стоманко аз също имам много добри успехи на рапала шад рап 7.
Но като цвят за щуката независимо от воблера според мен най успешен е FT.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Прав си,сега ми предстои да пробвам твоята теза за цвета,щот за бялата нямам съмнения,а с щуката нямам опит с този цвят!Иначе,четворка спатия от снимката е коз от секъде!
Знаеш да ловиш,знаеш да снимаш! 

- 6tukara
- ще става разбирач
Троли благодаря, но съм само аматьор, и имам още много да уча особенно за белите риби, а и напоследък повече наблягам на пъстървите.
Страхотни костури си набарал те са ми по - любими и от щуката но това е друга тема
Искам да ви разкажа една случка от миналата година за това колко е резултатен риболова на щука на тролинг. Последните дни на август посетих малък селски язовир около 8 часа сутринта вече къпех воблерите. На сонара видях че повечето риба се държи на дълбочина около 3-4м. Така и пуснах воблерите. По бреговете имаше около десетина колеги които търсеха щука на рибе и трима - четирима които обикаляха с блесни и воблери. Освен мен имаше само още една лодка с един колега който тролеше за щука. От другите хищници има само костур и кефал. Първата щука ми удари само след около дватесет минути и до обят имах още няколко уловени. На излизане поговорих с колегата от другата лодка беше уловил десет щуки. (Нали не си мислите че всеки ден е така
) Поговорих и с другите колеги на стръв и на блесни и воблери от брега никой не беше хванал щука. Мойте всичките щуки воблера им беше в устата. През този ден не видях нито една хранеща се щука нито подгонване на дребосък. Мойте изводи са че този ден щуката се е хранила в дълбочина. Използвах два цвята воблери FT и едно светло синьо и на двата взимаше еднакво явно в случая по - важна беше дълбочината на която се намира рибата.
Страхотни костури си набарал те са ми по - любими и от щуката но това е друга тема

Искам да ви разкажа една случка от миналата година за това колко е резултатен риболова на щука на тролинг. Последните дни на август посетих малък селски язовир около 8 часа сутринта вече къпех воблерите. На сонара видях че повечето риба се държи на дълбочина около 3-4м. Така и пуснах воблерите. По бреговете имаше около десетина колеги които търсеха щука на рибе и трима - четирима които обикаляха с блесни и воблери. Освен мен имаше само още една лодка с един колега който тролеше за щука. От другите хищници има само костур и кефал. Първата щука ми удари само след около дватесет минути и до обят имах още няколко уловени. На излизане поговорих с колегата от другата лодка беше уловил десет щуки. (Нали не си мислите че всеки ден е така

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
В събота ханах четири щуки на тролинг за час-два,на Жребеца!Най-голямата беше под 3кила!Хванах и 172костура!

Супер крокодил, браво!!!
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Айде една и от неделя.