Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Daiwa Emeraldas 2506
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Daiwa Emeraldas 2506
185 гр на 4 метра не е зле но аз не бих си купил.за мен идеалната дължина за заргански прът е 4.50-4.70м.освен това говорим за стегната пръчка с малка акция.на тази дължина този грамаж си е страхотен.миналата година лових зарган с един телескопичен пъстървов Speed Master BX на 4.60 с акция 20-30 ,грамажа беше 240 и въпреки това си беше мекица.откакто ловя със триколенната въдица вече не си и помислям за телескопична,защото е компромис в качеството за сметка на удобното бързо прибиране.според мен не случайно стегнатите пръчки с малък грамаж са си доста пари.
Качествени чепарета Borkata

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То на телескопичните в ценовият диапазон до около 300лв. обявеният грамаж им е реален точно до момента в който не ги премери човек на кантарчето та ....
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Добре де Павка предложи ми някаква сопа на три части 4,00 -4,20см до към 200 еуро акция 20-50гр.Абе да мога да мятам бомбарда 40гр.Мерси предварително.
- Павел Иванов
Аааа , по въдици с такива размери и параметри насоки не мога да давам щото не ползвам и съответно ще си плеща ей тъй наизуст 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за около 4-5 години съм сменил около 10 заргански въдици.както писах по-горе сегашната ми е 245 евро + 40 евро доставка.малко над споменатата от теб цена е но според мен като я хванеш ще забравиш другите
имай предвид,че ми писаха,че вече я нямало в каталога и е въпрос на време да я спрат от продажба.
http://www.fishingtackle24.de/product_i ... SphiroRods

http://www.fishingtackle24.de/product_i ... SphiroRods

Колега, честито за макарата изглежда супер
много рибета да хванеш. Макар, че аз мналата година със зарганския се отчаех. Дано тази година да ни зарадва... Ама за Daiwa-та неочакваше ли да пише made in Japan след като идва оттам ??

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ами явно не на всичко пише но и другото за тези пари се надявам да не е лошо 

E за лошо едва ли Daiwa !
... Сигурно ако беше Japan щеше да е още по-скъпо. Има и друго при някой модели примерно на Shimano макари произведени за техния пазар има разлика в конструкцията с тези, които са правени Тайланд . При Daiwa незнам как е, но ми е интересно да науча.

- Павел Иванов
Ами тя Emeraldas си се прави основно за японският пазар ако и да се произвежда в Тайланд . Не друго ами както е във варианта , олекотен Сертейт Хипер Къстъм ЛРФ вариант , както е в случаят и на него да пишеше мейд ин Джапан , автоматично му се лепваха едни 200 долара отгоре 

Павел Иванов
Павел Иванов
За 200 $ ще си купи нова пръчка така е ... Качеството си проличава още първия сезон. Най важно е се пази и почиства от солената вода . Защото тя непрощава дали е японска , Малайзия или Тайланд или ако ще и специално да е правена за солена вода. Морето на всичко разказва играта. Наскоро исипах морска сол на терасата да махна леда и след 2- 3 дни забелязах, че солта и мозайката е изронила
След риболов миене със сладка вода и това е спасението . Ама и риба да има де, че да не си останем само с миенето 

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ето какво ще навие батко на макаричката и ще отиде в най-скоро време да се ослуша за зарганчета..пу,да не ми е уроки

- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Дста добра марка влакна обаче,http://www.youtube.com/watch?v=FoDJZuzfQpc дали трябва да вярваме на тоя клип?
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.