Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз Жребчево
Модератор: Paublo_Eskobar
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Re: яз Жребчево
На безлюдните водоеми,остават само токажии и мрежари и органи които ги вардятvanboxer написа:Забраната за бялата и щуката автоматично се удължава до края на основната забрана,т.е до 1 Юни.Няма кой да ни пусне по време на основната забрана да ловим хищник,нали се сещате че много "колеги'' ще казват че уж ловят щука а всъщност могат да си хващат каквото си поискат.А и замисълът на забранителния период е именно да оставим водоемите безлюдни ,за да могат рибите необезпокоявано да се размножат.
Когато забраната е тотална и по това време видите човек на брега на водоема или във водата,какво ви идва първо наум-бракониер.Това си мислят и контролните органи и следователно много по лесно могат да го заловят.А ако по време на забраната за мирни риби е разрешен хищника,какво ще стане-хора и лодки навсякаде(всички уж за хищник)И във целия този панаир,как рибата ще си хвърли спокойно хайвера и как ИАРА и Горските ще могат да се ориентират бързо кой е в нарушение?

по това време видите човек на брега на водоема или във водата,какво ви идва първо наум-бракониер

На къса плувка ,в репея
- stamicha
- вече хвърля и на тежко
Е накрая някой ще да де ли инфо кълвели не кълвели или ще се дърлите?Утре мисля да отида на римския мост да пробвам някой нещо да каже?
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
На римския почти нищо не пипа(трябва да си голям късметлияstamicha написа:Е накрая някой ще да де ли инфо кълвели не кълвели или ще се дърлите?Утре мисля да отида на римския мост да пробвам някой нещо да каже?

Всеки ден има по 5-6 човека "да я мъчат" .Според мен трябва да се изчака още някой ден да се постопли .В момента Тунджата е много пълноводна и най-вече снежна и ледена.Язовира се пълни с много бързи темпове,вчера беше подпрял до началото на устието.Ако продължава така до 2 седмици ще е пълен на макс

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Колега,явно не си запознат много с Жребеца или не си ми разбрал много добре поста.gupata_riba написа:На безлюдните водоеми,остават само токажии и мрежари и органи които ги вардятvanboxer написа:Забраната за бялата и щуката автоматично се удължава до края на основната забрана,т.е до 1 Юни.Няма кой да ни пусне по време на основната забрана да ловим хищник,нали се сещате че много "колеги'' ще казват че уж ловят щука а всъщност могат да си хващат каквото си поискат.А и замисълът на забранителния период е именно да оставим водоемите безлюдни ,за да могат рибите необезпокоявано да се размножат.
Когато забраната е тотална и по това време видите човек на брега на водоема или във водата,какво ви идва първо наум-бракониер.Това си мислят и контролните органи и следователно много по лесно могат да го заловят.А ако по време на забраната за мирни риби е разрешен хищника,какво ще стане-хора и лодки навсякаде(всички уж за хищник)И във целия този панаир,как рибата ще си хвърли спокойно хайвера и как ИАРА и Горските ще могат да се ориентират бързо кой е в нарушение?![]()
по това време видите човек на брега на водоема или във водата,какво ви идва първо наум-бракониер![]()
![]()
Тва как ще стане,като няма да ходим на водоема...
Недей да обиждаш хората без усилията на който нямаше да има и толкова риба колкото има в момента.Баща ми е един от тези достойни хора.Не си мисли че е много лесно да се опази толкова голям водоем.Знаеш ли колко пъти са го вдигали по тревога посред нощ и човека винаги се е отзовавал!Знаеш ли че преди 2 седмици близо до язовира при акция срещу поредната вендета на гадните мангали ,въпросните 15-20 мангусти нападнаха момчетата от горското с брадви,ножове и какво ли още не и при самозащита е бил застрелян един циганин.Сега въпросният горски стражар го грози затвор,защото се е опитал да защити собствения си живот.За да се случат нещата са нужни пари,лодки,екипировка,още поне един екип стражари или ИАРАджий който да са позиционирани само на този водоем,и да се промени драстично закона.Аз лично съм ходил много пъти по акций с баща ми ,защото ми доставя удоволствие да помагам на тези момчета.По време на забраната язовира е пуст и при патрулирането е много по лесно да забележиш ако има някой бракониер,това имах в предвид в горния пост.Като спреш на ''Ихтиандъра" и погледнеш с бинокъла през бора виждаш целия бряг чак до "боклуците",и ако има някой за 5 мин е паднал в капана!!!

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- Мариан Колев
- научил се да хвърля
SPAM!!! Модерирано!
.........Сега въпросният горски стражар го грози затвор,защото се е опитал да защити собствения си живот.За да се случат нещата са нужни пари,лодки,екипировка,още поне един екип стражари или ИАРАджий който да са позиционирани само на този водоем,и да се промени драстично закона.Аз лично съм ходил много пъти по акций с баща ми ,защото ми доставя удоволствие да помагам на тези момчета.По време на забраната язовира е пуст и при патрулирането е много по лесно да забележиш ако има някой бракониер,това имах в предвид в горния пост.Като спреш на ''Ихтиандъра" и погледнеш с бинокъла през бора виждаш целия бряг чак до "боклуците",и ако има някой за 5 мин е паднал в капана!!!
[/quote]
Евала на бащати и колегите му ,че си вършат работата макар и не лека и с цената на този инцидент и сигурно стотици други!Дано не закопчаят горският стражар ,защото такъв гръб ще даде това на ромите ,че ще изгребат язовира заедно с жабите.Да се съберем и да аплираме за оправдателна прсъда на този човек ,защото такива хора трябват на тези постове

Евала на бащати и колегите му ,че си вършат работата макар и не лека и с цената на този инцидент и сигурно стотици други!Дано не закопчаят горският стражар ,защото такъв гръб ще даде това на ромите ,че ще изгребат язовира заедно с жабите.Да се съберем и да аплираме за оправдателна прсъда на този човек ,защото такива хора трябват на тези постове
Мерак се гаси с пари!
-
- ще става разбирач
Колеги някакво прясно инфо .
-
- вече хвърля и на тежко
Евала на бащати и колегите му ,че си вършат работата макар и не лека и с цената на този инцидент и сигурно стотици други!Дано не закопчаят горският стражар ,защото такъв гръб ще даде това на ромите ,че ще изгребат язовира заедно с жабите.Да се съберем и да аплираме за оправдателна прсъда на този човек ,защото такива хора трябват на тези постове[/quote]cocko72 написа:.........Сега въпросният горски стражар го грози затвор,защото се е опитал да защити собствения си живот.За да се случат нещата са нужни пари,лодки,екипировка,още поне един екип стражари или ИАРАджий който да са позиционирани само на този водоем,и да се промени драстично закона.Аз лично съм ходил много пъти по акций с баща ми ,защото ми доставя удоволствие да помагам на тези момчета.По време на забраната язовира е пуст и при патрулирането е много по лесно да забележиш ако има някой бракониер,това имах в предвид в горния пост.Като спреш на ''Ихтиандъра" и погледнеш с бинокъла през бора виждаш целия бряг чак до "боклуците",и ако има някой за 5 мин е паднал в капана!!!
И аз съм ЗА
а за лодки не съм съгласен по добре е да се съберат пари за малък самолет и за напалм така хем ниама да мирише разлагащия се хем ще е безследно изчезнал а по закон няма ли труп няма престъпление......

Хора има много,ама Човеци вече няма............
-
- вече хвърля и на тежко
vanboxer написа:Колега,явно не си запознат много с Жребеца или не си ми разбрал много добре поста.gupata_riba написа:На безлюдните водоеми,остават само токажии и мрежари и органи които ги вардятvanboxer написа:Забраната за бялата и щуката автоматично се удължава до края на основната забрана,т.е до 1 Юни.Няма кой да ни пусне по време на основната забрана да ловим хищник,нали се сещате че много "колеги'' ще казват че уж ловят щука а всъщност могат да си хващат каквото си поискат.А и замисълът на забранителния период е именно да оставим водоемите безлюдни ,за да могат рибите необезпокоявано да се размножат.
Когато забраната е тотална и по това време видите човек на брега на водоема или във водата,какво ви идва първо наум-бракониер.Това си мислят и контролните органи и следователно много по лесно могат да го заловят.А ако по време на забраната за мирни риби е разрешен хищника,какво ще стане-хора и лодки навсякаде(всички уж за хищник)И във целия този панаир,как рибата ще си хвърли спокойно хайвера и как ИАРА и Горските ще могат да се ориентират бързо кой е в нарушение?![]()
по това време видите човек на брега на водоема или във водата,какво ви идва първо наум-бракониер![]()
![]()
Тва как ще стане,като няма да ходим на водоема...
Недей да обиждаш хората без усилията на който нямаше да има и толкова риба колкото има в момента.Баща ми е един от тези достойни хора.Не си мисли че е много лесно да се опази толкова голям водоем.Знаеш ли колко пъти са го вдигали по тревога посред нощ и човека винаги се е отзовавал!Знаеш ли че преди 2 седмици близо до язовира при акция срещу поредната вендета на гадните мангали ,въпросните 15-20 мангусти нападнаха момчетата от горското с брадви,ножове и какво ли още не и при самозащита е бил застрелян един циганин.Сега въпросният горски стражар го грози затвор,защото се е опитал да защити собствения си живот.За да се случат нещата са нужни пари,лодки,екипировка,още поне един екип стражари или ИАРАджий който да са позиционирани само на този водоем,и да се промени драстично закона.Аз лично съм ходил много пъти по акций с баща ми ,защото ми доставя удоволствие да помагам на тези момчета.По време на забраната язовира е пуст и при патрулирането е много по лесно да забележиш ако има някой бракониер,това имах в предвид в горния пост.Като спреш на ''Ихтиандъра" и погледнеш с бинокъла през бора виждаш целия бряг чак до "боклуците",и ако има някой за 5 мин е паднал в капана!!!
Колега евала на Баща ти и дружината му ако се наложи помоли модераторите да пуснат подписка за човека ние дато сме по честни риболовци сме доста и все някак може да помогнем.....но...
невзимай всияко мнение за яра,горски,полицаи,охрана и т.н много навътре и не сравняваи всияко изказване с Баща си ...понеже всички поне веднъж сме им виждали издънките ....естествено че има и свестни хора но те са като последния мохикан в тези структори..ти просто може да се гордееш с баща си и взимай пример от него.....но и аз съм виждал много...
примери;
миналата горина на язовир камчия отидохме на питник / бяхме далеч от водата и не ни закачаха охранителите с катера,но тези дето бяха по близо ги гонеха макар че нямаха мрежи и въдици-поне тези дето бяха до нас или по точно две групи под нас/ охраната след като изгони всички минаха около два километра нататък към ръкава на манолич и какво мислиш че видяхме...А?...хората си опънаха една голяма седка и се прибраха да си пият ракията....същото е и на манолич там само че действат друго ядче там има тримца дето са тартори горски ли какви са ма като дойдат и ярата те са с тях и какво мислиш че става дали има някои хванат с мрежа а?..не няма ...а там всеки пети залага или хвърля мрежи...и знаеш ли какво става като им свърши работното време......минават през селото дават им по една торба/над десет кела на човек/риба и си отиват да си пият ракията по домовете / ай иди го дигни тоз посред ноща да отиде на проверка и ако случайно това стане той преди да се е изпикал вече е навъртял поне пет телефона да си предупреди ятаците/....
А съм виждал как полицай казва - ми нямаме бензин и неможем да дойдем а в същото време той чака жената на колегата му да запразни и да я закара до тях за да не върви пеша...
мога да кажа и за бърза помощ същото-ходят с линейките да си взимат кафе,пиячка и манджа а какво да кажа че смените им стават по домовете,че да не се разкарват,а ако трябва да върнат някой болен до тях казват ми има таксита,,,,,,,,още много има но нека не осираме форума.
Хора има много,ама Човеци вече няма............
Никой не го интересува съдбата на въпросния човечец.Всеки си трайка и чака пресно инфо ,тръгнала ли е някъде риба.
НА БОКЛУЦИТЕ ИЗЛИЗАТ БЕЛИ м/у 3 и 6кг НА СИЛИКОН С ПУРПУРЕН ГРЪБ И ТУРУНДЖАВА ОПАШКА
НА БОКЛУЦИТЕ ИЗЛИЗАТ БЕЛИ м/у 3 и 6кг НА СИЛИКОН С ПУРПУРЕН ГРЪБ И ТУРУНДЖАВА ОПАШКА
Мерак се гаси с пари!
Мисля,че за всеки нормално мислещ риболовец съдбата на въпросния човек е много по важна от това къде е тръгнала бялата.И смятам,че точно развитието на този въпрос ще определи - ще има ли за на пред бяла черна или каква да е риба !cocko72 написа:Никой не го интересува съдбата на въпросния човечец.Всеки си трайка и чака пресно инфо ,тръгнала ли е някъде риба.
-
- ще става разбирач
Колеги на римският....Минавате големият мост от към Николаево.Веднага след него в ляво покрай боровете и стигате на разлятата вода.На изтичане със задържане/по възможност с близалка/излизат прилични морунажи и платики.Стръв бал,който има жълъдов.Захранка по бедна смес/повече/пръст.Тежки и стегнати топки.Захранката за платика.И малко троха червена или жълта.Надявам се съм помогнал.А що се отнася до човека който е загазил,модераторите ако могат да пуснат една подписка в негова защита.Ще помагаме както можем.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Напълно ви подкрепям!!!!Въпреки,че в колкото подписки да съм участвал,правдата никога не е възтържествувала в нашата мила родина-мангалите винаги са излизали жертви
Ако държавата не се вземе в ръце тепърва ще ни колят,крадът,изсичат горите ,ще унищожават рибното богатство а ние ще им плащаме помощите!!!!!!

Ако държавата не се вземе в ръце тепърва ще ни колят,крадът,изсичат горите ,ще унищожават рибното богатство а ние ще им плащаме помощите!!!!!!
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Сори за спама!Иначе Жребеца мъжката си вдига нивото
А и рибоците се пораздвижиха 

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Те хубаво излизат ама къде влизат после е въпроса ? Дано да е обратно в гьола !cocko72 написа:Никой не го интересува съдбата на въпросния човечец.Всеки си трайка и чака пресно инфо ,тръгнала ли е някъде риба.