Кога да пуснем лодката в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кога да пуснем лодката в морето

Мнение от ivalpetkov »

Специален поздрав за Кирето....хихихих
http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=21499

Снимана е онзи ден....
И това тоже...http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=21497

И към него бонусът-10 литрово буре...http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=21498

ОООфффф Кире Кирееее....за мъки е роден Дядо ти Поп....хихихих
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

:lol:
Изображение

Изображение

Кирето отдавна направи сефтето на морето. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от inki_bg »

От днеска било забранено за лодки в морето.Няма мрежи няма с една въдичка :evil: .Имало пълна забрана.Вярно ли е ?
Изображение
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

inki_bg написа:От днеска било забранено за лодки в морето.Няма мрежи няма с една въдичка :evil: .Имало пълна забрана.Вярно ли е ?
Това не мога точно да го разбера? :roll: :shock:
Как така пълна,как за лодки? Ми аз искам да си плавам с лодката на разходка например.
Това нещо не може да е вярно.Ако някой може тука да изтипоса документ,който да гласи-Забранявам:Да се плава с лодки в морето-то е друг въпрос.Тогава може да се съглася,но така....Те лодките дето пускат мрежи оправиха,та тръгнали да се канят на тези със въдиците.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

inki_bg написа:От днеска било забранено за лодки в морето.Няма мрежи няма с една въдичка :evil: .Имало пълна забрана.Вярно ли е ?
Вярно е - аз съм от проверяващите. :D
Изображение

Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

КИРО написа:
Вярно е - аз съм от проверяващите. :D
:lol: :lol: :lol:
Стига,че се стреснах.И сега-край.Повече няма да ловя попчета. :lol: :lol: :lol:
Е тука пише който го интересува.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=148&t=62147
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Смелия както е преписал заповедта - ще излезе
че ИАРА трябва в отпуск да излязат. :lol:
Попчето е забранено САМО за мрежести уреди.
Любителския риболов това не го хваща.
Изображение

Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от inki_bg »

Ето това ме стресна.
-"Забраната за любителски риболов е от 17 април и ще продължи до 1 юни 2012 г., тя важи за всички пролетно-лятно размножаващи (това не включва ли и каята) се видове.

Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водни обекти.

За лодката не се изразих правилно,за което се извинявам.От 28.04 надявам се да имам 10 свободни дена от които поне половината да прекарам във водата около Варна.
Изображение
dimitranov
новобранец
новобранец

Мнение от dimitranov »

Колеги. Забелязвам от известно време, че има неразбиране на Заповедта на министъра относно забраната за риболов. Предполагам, че и други юристи са абонати на форума и четат голяма част от мненията по тази тема и може би се забавляват от терзанията на останалите рибари, чудещи се какво и къде и как може да се лови. Надявам се, че тези юристи не очакват да им бъде платено, за да посъветват колегите - риболовци за реалните параметри на забраната. Тъй като не смятам, че това е коректно, реших да разясня на тези, които държат да знаят правата си и не искат да бъдат баламосвани какво точно е забранено.
Съгласно Заповедта се забранява улова на карагьоз, но само в река Дунав, т.е. не касае Черно море. Забранен е улова на попчета в Черно море, но единствено с мрежени уреди. Улова на попчета с въдици независимо от брега или лодка е разрешен. /Все пак важат ограниченията за количество и маломерност, но те са целогодишни./ Относно препращането към буква "Б", т.3 от Приложение №1, това ограничение касае "Пролетно-лятно размножаващи се шаранови, сомови и други топлолюбиви риби", т.е. не касае рибите в Черно море. За тях са предвидени изрични ограничения в другите точки от Приложението, но те са цитираните вече по-горе и касаят единствено попчета и калкан. Надявам се няма да обидя някого със забележката, че за карагьоза в Черно море няма ограничения по простата причина, че той хвърля хайвера си в р.Дунав и единствено там е забранен. Наслука на всички риболовци и се надявам от утре да видя повече лодки в морето. Категоричен съм за това, което съм написал и може да го цитирате при евентуални проверки от ИАРА.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Никой не вярвам ,че ще ти се разсърди за разясненията и то напълно безплатни.Дори аз лично много се зарадвах и приветствам такава намеса от юрист.Надявам се по тези правни въпроси повече юристи да дават разяснения,за да няма излишни спорове и тълкувания.А също и за да може да реагираме адекватно на господата проверяващи.Благодаря колега,да си жив и здрав.
Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от inki_bg »

dimitranov :prayer: :prayer: :prayer: и на останалите де които обесняват
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Димитранов - и аз благодаря.
Само една забележка:
Калкана и попчето не ги слагай в една графа.
Калкана има забрана от 17.04 до 15.06 на всякакви риболовни уреди.
А попчето от 17.04 до 15.05 - само на мрежести уреди.
Карагьоза за тази година остана мистерия,че в едната заповед забраната се уточни
за Дунава (както е всяка година),а в другата заповед - няма уточнение,което води до расъждението,че е забранен навсякъде.
Изображение

dimitranov
новобранец
новобранец

Мнение от dimitranov »

Няма първа и втора Заповед. Тя е само една и не касае карагьоза в Черно море. Ако все пак някой е решил да е по-голям католик от папата, то поне да не дезинформира и плаши останалите, които също не са наясно по разбираеми причини за периодите на забрана и за забранените видове. Не е задължително всеки да знае всичко.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”