Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Кога да пуснем лодката в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- ivalpetkov
- разбира нещата
Re: Кога да пуснем лодката в морето
Специален поздрав за Кирето....хихихих
http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=21499
Снимана е онзи ден....
И това тоже...http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=21497
И към него бонусът-10 литрово буре...http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=21498
ОООфффф Кире Кирееее....за мъки е роден Дядо ти Поп....хихихих
http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=21499
Снимана е онзи ден....
И това тоже...http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=21497
И към него бонусът-10 литрово буре...http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=21498
ОООфффф Кире Кирееее....за мъки е роден Дядо ти Поп....хихихих
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:

Кирето отдавна направи сефтето на морето.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- inki_bg
- научил се да хвърля
От днеска било забранено за лодки в морето.Няма мрежи няма с една въдичка
.Имало пълна забрана.Вярно ли е ?

- ivalpetkov
- разбира нещата
Това не мога точно да го разбера?inki_bg написа:От днеска било забранено за лодки в морето.Няма мрежи няма с една въдичка.Имало пълна забрана.Вярно ли е ?

Как така пълна,как за лодки? Ми аз искам да си плавам с лодката на разходка например.
Това нещо не може да е вярно.Ако някой може тука да изтипоса документ,който да гласи-Забранявам:Да се плава с лодки в морето-то е друг въпрос.Тогава може да се съглася,но така....Те лодките дето пускат мрежи оправиха,та тръгнали да се канят на тези със въдиците.
- КИРО
- Обратна връзка:
Вярно е - аз съм от проверяващите.inki_bg написа:От днеска било забранено за лодки в морето.Няма мрежи няма с една въдичка.Имало пълна забрана.Вярно ли е ?

- ivalpetkov
- разбира нещата
КИРО написа:Вярно е - аз съм от проверяващите.inki_bg написа:От днеска било забранено за лодки в морето.Няма мрежи няма с една въдичка.Имало пълна забрана.Вярно ли е ?

Стига,че се стреснах.И сега-край.Повече няма да ловя попчета.

Е тука пише който го интересува.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=148&t=62147
- КИРО
- Обратна връзка:
Смелия както е преписал заповедта - ще излезе
че ИАРА трябва в отпуск да излязат.
Попчето е забранено САМО за мрежести уреди.
Любителския риболов това не го хваща.
че ИАРА трябва в отпуск да излязат.

Попчето е забранено САМО за мрежести уреди.
Любителския риболов това не го хваща.
- inki_bg
- научил се да хвърля
Ето това ме стресна.
-"Забраната за любителски риболов е от 17 април и ще продължи до 1 юни 2012 г., тя важи за всички пролетно-лятно размножаващи (това не включва ли и каята) се видове.
Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водни обекти.
За лодката не се изразих правилно,за което се извинявам.От 28.04 надявам се да имам 10 свободни дена от които поне половината да прекарам във водата около Варна.
-"Забраната за любителски риболов е от 17 април и ще продължи до 1 юни 2012 г., тя важи за всички пролетно-лятно размножаващи (това не включва ли и каята) се видове.
Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водни обекти.
За лодката не се изразих правилно,за което се извинявам.От 28.04 надявам се да имам 10 свободни дена от които поне половината да прекарам във водата около Варна.

-
- новобранец
Колеги. Забелязвам от известно време, че има неразбиране на Заповедта на министъра относно забраната за риболов. Предполагам, че и други юристи са абонати на форума и четат голяма част от мненията по тази тема и може би се забавляват от терзанията на останалите рибари, чудещи се какво и къде и как може да се лови. Надявам се, че тези юристи не очакват да им бъде платено, за да посъветват колегите - риболовци за реалните параметри на забраната. Тъй като не смятам, че това е коректно, реших да разясня на тези, които държат да знаят правата си и не искат да бъдат баламосвани какво точно е забранено.
Съгласно Заповедта се забранява улова на карагьоз, но само в река Дунав, т.е. не касае Черно море. Забранен е улова на попчета в Черно море, но единствено с мрежени уреди. Улова на попчета с въдици независимо от брега или лодка е разрешен. /Все пак важат ограниченията за количество и маломерност, но те са целогодишни./ Относно препращането към буква "Б", т.3 от Приложение №1, това ограничение касае "Пролетно-лятно размножаващи се шаранови, сомови и други топлолюбиви риби", т.е. не касае рибите в Черно море. За тях са предвидени изрични ограничения в другите точки от Приложението, но те са цитираните вече по-горе и касаят единствено попчета и калкан. Надявам се няма да обидя някого със забележката, че за карагьоза в Черно море няма ограничения по простата причина, че той хвърля хайвера си в р.Дунав и единствено там е забранен. Наслука на всички риболовци и се надявам от утре да видя повече лодки в морето. Категоричен съм за това, което съм написал и може да го цитирате при евентуални проверки от ИАРА.
Съгласно Заповедта се забранява улова на карагьоз, но само в река Дунав, т.е. не касае Черно море. Забранен е улова на попчета в Черно море, но единствено с мрежени уреди. Улова на попчета с въдици независимо от брега или лодка е разрешен. /Все пак важат ограниченията за количество и маломерност, но те са целогодишни./ Относно препращането към буква "Б", т.3 от Приложение №1, това ограничение касае "Пролетно-лятно размножаващи се шаранови, сомови и други топлолюбиви риби", т.е. не касае рибите в Черно море. За тях са предвидени изрични ограничения в другите точки от Приложението, но те са цитираните вече по-горе и касаят единствено попчета и калкан. Надявам се няма да обидя някого със забележката, че за карагьоза в Черно море няма ограничения по простата причина, че той хвърля хайвера си в р.Дунав и единствено там е забранен. Наслука на всички риболовци и се надявам от утре да видя повече лодки в морето. Категоричен съм за това, което съм написал и може да го цитирате при евентуални проверки от ИАРА.
- ivalpetkov
- разбира нещата
Никой не вярвам ,че ще ти се разсърди за разясненията и то напълно безплатни.Дори аз лично много се зарадвах и приветствам такава намеса от юрист.Надявам се по тези правни въпроси повече юристи да дават разяснения,за да няма излишни спорове и тълкувания.А също и за да може да реагираме адекватно на господата проверяващи.Благодаря колега,да си жив и здрав.
- КИРО
- Обратна връзка:
Димитранов - и аз благодаря.
Само една забележка:
Калкана и попчето не ги слагай в една графа.
Калкана има забрана от 17.04 до 15.06 на всякакви риболовни уреди.
А попчето от 17.04 до 15.05 - само на мрежести уреди.
Карагьоза за тази година остана мистерия,че в едната заповед забраната се уточни
за Дунава (както е всяка година),а в другата заповед - няма уточнение,което води до расъждението,че е забранен навсякъде.
Само една забележка:
Калкана и попчето не ги слагай в една графа.
Калкана има забрана от 17.04 до 15.06 на всякакви риболовни уреди.
А попчето от 17.04 до 15.05 - само на мрежести уреди.
Карагьоза за тази година остана мистерия,че в едната заповед забраната се уточни
за Дунава (както е всяка година),а в другата заповед - няма уточнение,което води до расъждението,че е забранен навсякъде.
-
- новобранец
Няма първа и втора Заповед. Тя е само една и не касае карагьоза в Черно море. Ако все пак някой е решил да е по-голям католик от папата, то поне да не дезинформира и плаши останалите, които също не са наясно по разбираеми причини за периодите на забрана и за забранените видове. Не е задължително всеки да знае всичко.