Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

Новини от парламента за промени в ЗРА
Модератор: Кърцата
Re: Новини от парламента за промени в ЗРА
Съгласен съм абсолютно. Затова според мен за в бъдеще трябва да се мисли в посока да се забраняват НЕ видове риби, а само водоеми и части от тях, за определен период. Иначе става мазало. А освен това когато е забранен участък от водоем (а не само отделен вид риба), много по-лесно може да се охранява, само минава НИвата на ИАРА-джиите и гледат дали там има хора или няма. Докато сега трябва да обикялат всеки един риболовец и да гледат в живарниците на всеки каква риба има, което е тъпо. Ако трябва, нека да има по две забрани за язовир - примерно за Жребчево от 1 март до 1 април, и от 1 май до 1 юни. Дори забраната може да се сведе само в по-плиткия участък откъм устието, примерно на 1 км от устието, така ще може да се влачи дори по време на забраната, което ще пресира допълнително бракониерите!naskobo написа: Разминаването на сроковете на забраните за различните видове риби на един и същ водоем е отворена вратичка за риболов по време на забрана.
Иначе евала за усилията на всички колеги, вярвам че вървим към по-добро!
Здравейте колеги. А защо никои не предложи да се освобождават риби над 30 см. - Балканки ??????????????????? В Монтана и Айдахо и Орегон в САЩ беше така. Големи рибоци не се прибираха. И малки също. Да не казвам че там нямаше нужда от проверки защото рибарите дори не вземаха полагащите им се 3 риби на ден от реката !!!!! Какво съзнание и уважение към рибата и това хоби ..... Дано и тук да стане така някои ден. Но големите риби според мен е правилно да се пускат те са тези които имат най много хайвер !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Зависи от размера на рибата която я е налапала . Това също се знае и е доказаноБат Стан написа:... Това се знае и е доказано в практиката.

Turanag , пъстървата е забранена за периода 01.10. - 01.02. или както там се паднат съответните викенди , както и през седмицата . Няма нищо общо със забраните които споменаваш , за тях други теми бол .
Дай боже да доживеем това и тука някой ден и тогава всички забрани ще са излишниmike-mmm написа:... Да не казвам че там нямаше нужда от проверки...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз ловя 99% на спининг, но от наблюденията си мога да заключа че най-тежки поражения нанасят дребните куки ( без значение дали са на естествена стръв или изкуствени мухи ), и воблерите. Първите защото рибите ги гълтат ( имам предвид по-малки от № 8 ), а воблерите с две и повече тройки, често при борбата на рибата,втората тройка се забива в хрилете или очите и. Иначе казано проблема не е в метода на риболов, а в размера на примамката и броя на тройните куки. Е от най-голямо значение е морала на риболовеца, защото ако се лови без контра почти всяка риба може да се пусне по живо, по здраво.Зависи от размера на рибата която я е налапала . Това също се знае и е доказаноТочно по тази причина съм върл привърженик на риболова на пъстърва само и единствено с изкуствени примамки .
Съжалявам за спама, но мисля че има известна негативна нагласа към колегите ловящи на естествена стръв, която не е справедлива.
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
Още малко по темата.
Да, наистина - и аз лично съм за задължително пускане на големите риби. Миналата година, в първата ни петиция, поискахме задължително пускане на риби над 50 санта. И стана война по форумите. Това нямаше да ни спре, естествено. Обаче и от ИАРА ни обясниха, че няма как да го прокараме, и се отказахме. Защото има смисъл да искаме само постижими неща. Аз лично смятам – над 40 санта пускаш. Обаче веднага почват споровете – едни са за повече, други – за по-малко, трети – за хич. Обясних вече и защо няма смисъл да се забрани прибирането на балканки изобщо. Не, че не съм За.
Сега – втория въпрос, защото той е много важен. Методите за риболов. И кой метод е по-опасен за рибите.
Темата е безкрайна и безмислена. Не ми се иска да се коментира в темата за промени в ЗРА. Не защото не е свързана./Всички знаем за предложенията да се забрани естествената стръв в закона/. Безмислена е – защото ще се изпокараме, а няма да постигнем нищо. Пък тоя въпрос няма как да се уреди в закона.
Дори бих помолил – такава тема де не се дискутира в тоя подфорум. Има Спинингов Риболов, Мухарски Риболов – няма проблем да е там.
Пък ако някой не издържи – ще я дискутираме и в тоя подфорум, какво толкоз. Защото верно – най-много засяга Пъстървите.
Обаче нека пусне отделна тема – защото ще е доста дълга. И да знае, че доста мастило ще се излее. Също и някои други полутечни или полутвърди субстанции – в големи количества.
А защо го мисля това – ще го илюстрирам с цитат на един от най-великите идеолози – на един от методите, от които се възхищавам – „Мухарите Не Осъждат Методите на Колегите Риболовци”. Според мен доста хора не го спазват това. А го пише в един етичен кодекс........
И ще добавя от мен само едно нещо, което няма да спра да повтарям – Никой Метод Не Е Опасен. Опасен Е Човекъг, Който Го Практикува.
Та по-добре да не я започваме, все пак. /Малко майтап – предупреждавам, че по тая тема мое да ме обхване харата, а тя лесно не пуска./
Да, наистина - и аз лично съм за задължително пускане на големите риби. Миналата година, в първата ни петиция, поискахме задължително пускане на риби над 50 санта. И стана война по форумите. Това нямаше да ни спре, естествено. Обаче и от ИАРА ни обясниха, че няма как да го прокараме, и се отказахме. Защото има смисъл да искаме само постижими неща. Аз лично смятам – над 40 санта пускаш. Обаче веднага почват споровете – едни са за повече, други – за по-малко, трети – за хич. Обясних вече и защо няма смисъл да се забрани прибирането на балканки изобщо. Не, че не съм За.
Сега – втория въпрос, защото той е много важен. Методите за риболов. И кой метод е по-опасен за рибите.
Темата е безкрайна и безмислена. Не ми се иска да се коментира в темата за промени в ЗРА. Не защото не е свързана./Всички знаем за предложенията да се забрани естествената стръв в закона/. Безмислена е – защото ще се изпокараме, а няма да постигнем нищо. Пък тоя въпрос няма как да се уреди в закона.
Дори бих помолил – такава тема де не се дискутира в тоя подфорум. Има Спинингов Риболов, Мухарски Риболов – няма проблем да е там.
Пък ако някой не издържи – ще я дискутираме и в тоя подфорум, какво толкоз. Защото верно – най-много засяга Пъстървите.
Обаче нека пусне отделна тема – защото ще е доста дълга. И да знае, че доста мастило ще се излее. Също и някои други полутечни или полутвърди субстанции – в големи количества.
А защо го мисля това – ще го илюстрирам с цитат на един от най-великите идеолози – на един от методите, от които се възхищавам – „Мухарите Не Осъждат Методите на Колегите Риболовци”. Според мен доста хора не го спазват това. А го пише в един етичен кодекс........
И ще добавя от мен само едно нещо, което няма да спра да повтарям – Никой Метод Не Е Опасен. Опасен Е Човекъг, Който Го Практикува.
Та по-добре да не я започваме, все пак. /Малко майтап – предупреждавам, че по тая тема мое да ме обхване харата, а тя лесно не пуска./
To найстина си е така... Хората са опасни за рибите
))

Прясна новина.
Миналата седмица е трябвало да разглеждат промените в закона. Обаче не са успели да стигнат заради кашата със Закона за горите и Закона за спорта /където искаха да лапнат и хижите/.
Гледането на ЗИД на Закона за Рибарство и Аквакултури вероятно ще остане за тази седмица. Като го гласуват – в двуседмичен срок се публикува в Държавен Вестник.
Три дни след публикуването – влиза в сила.
Като влезе в сила ще пусна специално съобщение. Стискайте палци да не ни хване ваканцията.
Миналата седмица е трябвало да разглеждат промените в закона. Обаче не са успели да стигнат заради кашата със Закона за горите и Закона за спорта /където искаха да лапнат и хижите/.
Гледането на ЗИД на Закона за Рибарство и Аквакултури вероятно ще остане за тази седмица. Като го гласуват – в двуседмичен срок се публикува в Държавен Вестник.
Три дни след публикуването – влиза в сила.
Като влезе в сила ще пусна специално съобщение. Стискайте палци да не ни хване ваканцията.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Стискаме палци и всичко, каквото имаме за стискане!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Току що разговарях с мой приятел депутат от комисията. Отговорът - ще го гледат в петък, но "дано да стигне времето". Има голям шанс да го приемат. Стискаме палци, в петък ще стане ясно какво е гласувано.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Брей, то ако го приемат в петък, може и да успее да влезне в сила още този сезон 
Явто в петък ще ги гледам на живо.
http://parliament.bg/tv/
Между другото, това излъчване го правим ние

Явто в петък ще ги гледам на живо.
http://parliament.bg/tv/
Между другото, това излъчване го правим ние

Те това ще се приеме във вторник. Не мога да се ориентирам има ли го нашето предложение или е отпаднало.
http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13559/
http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13559/
Има го бре.
Обаче откъде пък разбра, че ще е във вторник. Беше в програмата за тая седмица - точно преди парламентарния контрол.
Обаче откъде пък разбра, че ще е във вторник. Беше в програмата за тая седмица - точно преди парламентарния контрол.
От моя депутат.