Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Асиметричен и симетричен монтаж
Модератор: Paublo_Eskobar
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Асиметричен и симетричен монтаж
Не ти трябва асиметричен монтаж за риболов в язовир.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Пич, не се вкарвай в приключения, На основното влакно си надени една гумена перла, после карабинка от този тип http://megafishing.bg/product/1509/virb ... beads.html, после пак гумена перла и си вържи ролковото вирбелче, на него си монтираш повода . Дължината на повода.....проба, грешка, проба, и те така ......може 10см, може 1м. Всичко е относително.vyrhara написа:Утре ще купувам влакна за двата фидера и искам да уточня някои неща:
Значи основното ще е 0.22 потъващо, асиметричния монтаж 0.30 и поводи 14- 16 -18 по 50-80 см.,всичките влакна- монофил.
Ще ловя таранки и шаранчета под 2-3 кг. на язовир.
Това избрах, като прочетох сумати теми в раздела.
Имам ли издънки?
п.п. Гумената перла над карабинката служи ако искаш да фиксираш монтажа за самозасичане, да не се бие карабинката в сачмата директно.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колкото по-малко завъртулки има една линия/демек по опростена/толкова по-добре работи и по-малко дертове ще ти създава.Колегата Бетовен ти е дал насока импровизирай смело.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Есента като си купих фидера и направих монтаж с тръбичка, но не съм доволен, не ми кълвеше много, мисля, че тая черна и грозна тръбичка плаши рибетата и захвърлих фидера, но тая пролет пак ще атакувам, сега имам 2 фидера(сигурно капото ще е двойно)
, та на единия ще направя прост монтаж, на другия- ще си взема хранилки за метод фидер и ще бухам със сопите.
Другото е чадърче, столче, бири и чист въздух.

Другото е чадърче, столче, бири и чист въздух.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
В нея остава въздух и при падане на дъното щръква.Ако все пак някой реши да използва тази противооплитаща тръбичка да намали краищата примерно 3 и 4см дължина на краищата.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Aз също се чудех защо се прави симетричен монтаж с клупове, при положение, че може да се изпълни само със стопери, май оплитанията стават ако си абич(като мене) при хвърлянията.Bethoven написа:
Пич, не се вкарвай в приключения, На основното влакно си надени една гумена перла, после карабинка, после пак гумена перла и си вържи ролковото вирбелче, на него си монтираш повода .