Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Лодка за захранка-почти готова
Модератор: emo vasilev
Re: Лодка за захранка-почти готова
много готина,а на ветрове засечка на макарата възел не падали такъма
гр.Аксаково
Не ми се е случвало,има Y образна засечка на задния край на контейнера и оловото пада ниско,пък и засипвам с царевица после.Колегата,който взе оранжевата лодка от първата страница,каза че е съборил монтаж,но при рязко потегляне когато въдицата е над лодката,при друго положение не а той разпъва на 300-350 метра.И аз имах опасения за това,но се оказа удачно решение.hanzara написа:много готина,а на ветрове засечка на макарата възел не падали такъма
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега, ще ми кажеш ли точно какъв ти е мотора, който черпи 2,2 ампера. Ако е от парно, от каква Марка кола. Трябват ми 2 мотора. Засега съм се спрял на мотори от тип 600, разход на свободен ход 1,5 А , натоварени максимум до 5 А.
Мотора е от парно на Фиат Уно,3200 оборота,но по важно е какъв винт ще сложиш,макар че твоя мотор без редуктор не става за лодка.8-10000 оборота може да стане за въздушен винт но за вода са множко.Килограмите на лодката за захранка са повече и винта ще разбърква водата и няма да движи добре.На лодката която правя в момента съм подготвил моторче от Хонда-4300 оборота,харчи към 2,5-2,6 под товар но скоростта е по добра.Движи се на око погледнато 2 пъти по бързо от лодка на Техно-Х.
Успех.
Успех.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако му подам сигнал за например 60% от максимума на мотора, нали ще се намалят оборотите и разхода? 540, по-добър вариант ли е от 600? С 6 волта акумулатор моторът от парно може ли да се подкара?
Обикновено двигателите трябва да работят на напрежението зададено от производителя,в противен случай грее контролера.Ако се притесняваш от мотори втора употреба можеш да си вземеш нов от лада.Струва 22 лева и е 2800 оборота но с трилопатен винт на 55 ще се движи добре и ти гарантирам разход около 3 А което не е никак зле.А защо ти е 6 волта,вземи си 12 волтов акумулатор,обикновено спийдконтролерите имат БЕС-5 волта за приемник и серво и вход 1-30 волта работно напрежениеfelippemassa написа:Ако му подам сигнал за например 60% от максимума на мотора, нали ще се намалят оборотите и разхода? 540, по-добър вариант ли е от 600? С 6 волта акумулатор моторът от парно може ли да се подкара?
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
12 волтовите са доста по тежки, а аз работя с 2 мотора следователно общо 6 ампера. А при 6 а, ми трябва акумулатор поне с 12 Ah за да работи около 2 часа. Знаеш ли колко оборотни са моторите тип 540, или 550?
Ампери и амперчаса са две различни неща.Амперчаса на обикновен език е колко ток събира акумулатора.За моторчетата етоfelippemassa написа:12 волтовите са доста по тежки, а аз работя с 2 мотора следователно общо 6 ампера. А при 6 а, ми трябва акумулатор поне с 12 Ah за да работи около 2 часа. Знаеш ли колко оборотни са моторите тип 540, или 550?
http://www.mabuchi-motor.co.jp/en_US/pr ... _0305.html тук можеш да провериш всичко.За сведение мотор 600 отговаря на 550 /600 и 400 са нещо като собствено име за Граупнер защото Граупнер не произвеждат мотори.Те просто ги поръчват с техен етикет/
Не разбирам защо задължително трябва да слагаш два мотора.Изпълнението е по сложно,управлението по нервно,за консумация на ток да не говорим.Предполагам че ще правиш катамаран което не е /според мен /за предпочитане,защото е с по слаба хидродинамика т.е. по малко КПД.И ако е така защо не сложиш един централен мотор,по лесно е и ще имаш по добър воден поток.Винта пак можеш да го защитиш от водорасли.
chopara написа:elbosi, имаш ЛС
Упс.Извинявам се,бях на едно хубаво местенце и нямах интернет наблизо.Сега ще погледна.
Само да добавя нещо. В моделизма е прието апаратурите за водоплаващите да са мегахерцови. При гигахерцовите водата е като заглушител и при по голяма вълна може да се наруши пряката видимост и захуби обхват. Но това се случва рядко но е хубаво да има поне фалсейф за да може лодката да продължи да се движи и без обхват като са зададени курс напред и леко надясно за да се върне пак в обхват или на брега. Лодките са станали супер и ако познавах колегата бих си поискал и корпус тъй като каза че има калъп.
Прав си килега,възможно е да спадне обхвата при вълна но тези апаратури имат голям запас 1000+ метра и при положение че не се разпъва на повече от 200-250 метра досега не ми се е случвало лично на мен а и вече всички нови апаратури имат фалсейф.При мегахерцовите също има проблеми,натрупват се окиси и мръсотийка между коленцата на антената на трансмитера и при разклащане се губи сигнала а и антената е дълга и неудобна.Смятам че е въпрос на предпочитания защото и двата вида вършат работа.А за корпуса,сега разработвам нов модел с друг вид разтоварване , мисля че се получава доста добре и скоро ще пусна снимки.Така че ако искаш изчакай и ако ти хареса се обади,може да измислим нещоteukoo написа:Само да добавя нещо. В моделизма е прието апаратурите за водоплаващите да са мегахерцови. При гигахерцовите водата е като заглушител и при по голяма вълна може да се наруши пряката видимост и захуби обхват. Но това се случва рядко но е хубаво да има поне фалсейф за да може лодката да продължи да се движи и без обхват като са зададени курс напред и леко надясно за да се върне пак в обхват или на брега. Лодките са станали супер и ако познавах колегата бих си поискал и корпус тъй като каза че има калъп.

За тези които имат проблем с мегахерцовите антенни тук има инфо кое как може да се преправи за по комактно и надеждно решение. http://skyflex.air.ru/pages/glider/gl047.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;