Тролинг на яз.Цонево

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ТРОЛИНГ НА ЯЗ. ЦОНЕВО

Мнение от ЖАБИ-2 »

Не са водачите .. прегледах ги; в района където удари сома има доста миди - същия ден след случката скъсахме 3 воблера, дори и с по-дебел плетеняк ... при дълбочина от 8-9 метра слагам воблер, който гази над 5 и късането е гарантирано - явно има подводни дървета или други препятствия обрасли с миди... след това воблера изплува отгоре и си го прибирам - веднъж при лека закачка на долната тройка излезе грозд от 4-5 мидички. При еднотоо от трите вдигания на сома, когато дойде до лодката и успях да го огледам ясно се видя, че около 2 метра от конеца беше замазан със слуз, но след като скъса извадих конец без слуз - т.е. късането е станало поне 2-3 метра от устата на сома. Може и влакното да се е протрило когато ни беше закарал до брега и риеше в корените, но тогава предполагам зоната около скъсването щеше да е наранена... за всеки случай ще слагам по-дебел с лидер от флуорокарбон, пък дано го накарам да удари пак - в Неделя съм на поправителна :)
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Да,наистина за дърветата само флуорото помага!Щом знаеш вече,къде са дърветата,при удър тръгни с лодката на повечко газ 6-7км. в обратна на дърветата посока и когато се отдалечите достатъчно,започнете борбата!Тази техника се прилага и при силен вятър,който набива лодката и закачения сом към брега,разбрах го миналата година два пъти!При първият случай,приятел с голяма лодка ме издърпа към дълбокото и после го извадих без проблем,при вторият случай бях сам и вятъра ме наби към скалите,но два-три пъти дадох газ към дълбокото ,авансът свири,пръчката е яко огъната и има ефект,щот при спиране рибата идва към теб!Има и друг вариант,ако наблизо има втора лодка,да отиде към проблемното място и да форсира двигателя на празен ход,тогава сомът на 100% сменя посоката!Това съм преживял,това споделям! :wink: :drinkers:
tomahawk
новобранец
новобранец

Мнение от tomahawk »

Дървета на Цонево да искаш има 100 сигурно . Има по 20м високи дървета много яко за тролингистите :)
Между другото има изваден сом на Цонево на тролинг в неделя 38кг.
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от icko741 »

ЖАБИ-2,и при мен се получи същото с късане на воблера последният път,с тази разлика само че газеше на 7-8м. а дъното беше на 15-тия м.Екрана на сонара беше чист,не се виждаха никакви храсти или дървета.Разтресе ми два пъти върха и веднага охлаби влакното.Повъртяхме 2-3мин.на место с надеждата да изплува воблера ,ама нъц.....Конеца ми е 0.18,който се скъса а на другата пръчка е 0.22.Незнам дали трябва да е по-дебел.Дайте съвет... и трябва ли да има флуорокарбон преди воблера ,до сега не съм слагал.Между другото Браво на колегата,който е извадил сома.Рядко се чува за такива цифри за язовира или може би не се споделя по форумите.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Добре сте,щом имате удари,борби и късания,поне се случва нещо и не ви скучно в лодките! :wink: Цонево е под информационно затъмнение!Явно има за какво! :wink:
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от icko741 »

Аз си мисля че няма инф.затъмнение,защото като сме ходили събота и неделя съм ги броял не повече от 10-12 лодки,а през седмицата съм имал случаи дори по 2-3.Може би все още няма толкова практикуващи този вид риболов по нашия край.Когато си говорим с мои познати,ходят само на риболов от брега,тъй като има доста малки водоеми около Варна.Но това все пак е мое наблюдение....ако някой има друга информация нека да сподели.
РИЗОВ-70
новобранец
новобранец

Мнение от РИЗОВ-70 »

яз.Цонево има със сигурнос повече сулка и сом от яз.Тича :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Оги/има риболовен магазин във Варна/ и Милен,би трябвало да са редовни посетители на Цонево,щот съм виждал на снимки да фащат хубави риби на тролинг и на силикон! :roll: Щом има малко лодки,значи сте екстра и нема блъсканица,па да ти минават над воблерите джетове и други екстремисти!При вас тролинга явно е песен,та действайте и снимайте,че другите като не фащаме поне да погледкаме красиви риби! :cry:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

38kg.сома има на Цонево от миналата седмица.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Emo-83 написа:38kg.сома има на Цонево от миналата седмица.
Е честито-дай снимката.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

От личната ми карта ли искаш снимка или от фейсбука....да не съм го хванал аз. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

Emo-83 написа:От личната ми карта ли искаш снимка или от фейсбука....да не съм го хванал аз. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Епа ти работиш у тоя бизнес ти ги керизиш по често.Не им гледам фейсбуците на всички рибари,щото не съм си направил мой.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от icko741 »

Човека е местен който го е извадил.Чичо ми живее в с.Комунари близо е до Цонево,видял го е лично.
shpacieren
новобранец
новобранец

Мнение от shpacieren »

РИЗОВ-70 написа:яз.Цонево има със сигурнос повече сулка и сом от яз.Тича :wink:

миналата година имам 3 излета на яз.ти4а .мога да кажа 4е там има доста пове4е, както бяла така и сом.не мога да се похваля с изваден сом но моите наблюдения са такива от колеги споделяли опит и от мои ли4ен.миналата седмица на цонево, в събота и неделя, имаме 4 бели нямаха и кило, и един костур.имахме и доста празни удара.рибите бяха пуснати.вярно е 4е мрежарите са понамалели но без зарибяване и съвестни рибари няма как популацията да се развива.жалко е 4е преди доста години бяха дали язовира под аренда на раиони.тогава месните си храниха прасетата с риба
.някои хора и забогатяха.така 4е ако не си пазим язовира сами няма кои.
успех и наслука.
shpacieren
новобранец
новобранец

Мнение от shpacieren »

Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”