Дуранкулашко езеро

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Да наистина е жалко

Мнение от IVKOPIVKO »

раци също няма кои знае колко много вече със зор хванахме 10-тина и то дребни ама адски вкусни бяха еиии...и каракудата също аз си мислех че ще мирише на тиня ама няма таквоз нещо изядахме я 6 гладни човека на едно банкетче,то като се замислиш 15 кила риба като я очистиш махнеш главите и червата и като иа опържиш пържена ти излиза не повече от 5-6 кг :lol: разделена на 6 души секи с по 2 литра бира направо нищо работа... :lol: :D :roll:
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

на дуранкулак рибата никога е нямала дъх на тиня,каквато и риба да хванеш е мн.вкусна а за раците пробвай на прясна таранка забрави ги там тия миризми на мърша рака си обича и най отива на прясна кръв стига да не сменя черупка пробвай и пиши как е.Внимавай да не те гепят проверяващите когато си с лодката в гиола.
Изображение
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

догодина колеги...

Мнение от IVKOPIVKO »

за тази година тва беше на раците им слагахме кюспе иначе пък много вкусни ммммммммм направо чак пръстите да си оближеш аз лодка нямам но догодина може да се снабдя не е забранено да се захранва с лодка забранено е да се лови от лодка но дет викаш ти ако кажат да се заядат могат аз лових се пак и с 3 въдици не с 1 ама имаше хора и с по 10...иначе каракудата луда работа там голям кеф с 3 въдици зор работа да смогнеш върви като луда опъва яко абе готино си беше ...
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: догодина колеги...

Мнение от nikgeo »

IVKOPIVKO написа:... аз лодка нямам но догодина може да се снабдя не е забранено да се захранва с лодка забранено е да се лови от лодка но дет викаш ти ако кажат да се заядат могат ...
Истина е, не е забранено да се захранва с лодка, но са забранени всички видове водни спортове. Т.е., и гребането. Ако те гепят с лодка в езерото ще ти конфискуват лодката и ще отнесеш и един акт. Тези които внасят мрежи или бият рибата с ток, знаят предварително кога тръгват проверяващите от Варна. Така, че внимавай с лодката. Практиката е да се внасят въдиците и захранката сутрин, още преди съмване и вечер на залез. След това криеш ( изпускаш ) лодката, за да не отнесеш глобата. Лично аз не виждам нищо бракониерско в това да захранваш с лодка и да внасяш монтажа с нея, но съгласно плана за управление на езерото, това е забранено. Според еколозите, пречели сме на пернатите. Дрън, дрън , че пляс, ама .... бият през пръстите. За мрежари и токаджии... спиране и забрана няма.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

хах

Мнение от IVKOPIVKO »

Ти ме изненада чесно, еми аз видях един които моля ти се караше платноход в езерото и се кефеше на добрия вятър, видях и доста други хора с лодки, аз имах идеята да внеса с плуване но не се наложи тъй като дълбочината не беше голяма нагазих на 15 метра навътре водата ми беше до кръста почти,после от ръка метнах още към 50-60 метра че може и горница да е и общо стана към 80-90 метра макар че тази дистанция за шаран в летните жеги мисля е малка поне 150-200 абе ще му мисля догодина дай-боже да успея да ида пак. :cry: На всички колеги наслука аз закривам тази седмица щото ми почва учебната година и не искам да се разсеивам с нищо странично.
Аватар
Спец-костур
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Спец-костур »

Пичове аэ живея в Добрич но съм от Дуранкулак родом и имим къща там и лятото винаги ходя эа риба - всеки божи ден. Та да се върнем на темата - по принцип там има много хора които хвърлят мрежи и дори най - гадното - бият я с ток !!! Аэ лично си мислих да стана паэач та да ги науча но не стана работата !!! Рибата намалява всеки ден което е ужасно !!! Навремето баща ми - който е живял там е хващал по няколко сомчета по 1-2 кила на плуввка от брега и то на обикновен прът беэ макара а сега няколко сомчета по 1-2 кила трябва обърнеш гьола че да иэкараш !!! Эа щастие обаче таэи година стана нещо неочаквано - старите паэачи които бяха поэнати на всички бракониери и не им правехе нищо- бяха уволнени и всички бракониери бяха се наврели с мрежи лодки и машинки эа ток в еэерото и в тоэи момент дойдоха паэачите на шабла - борчаги от класа - та конфискуваха всички лодки и мрежи - аэ останах доволен естествено но сега пак има един двама които хвърлят мрежи и пак пречет на рибарлака но по принцип има главно червеноперка и таранка а сом и бяла риба се смята эа чудо да удариш парче над 2 килограма !!!!
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Добре дошъл във форума, (пише се само на кирилица), радвам се че някой все още пише по темата наистина езерото е едно прекрасно място каракудата поне лятото беше наистина в промишлени количества и кълвеше солидно, дано за в бъдеще нещата се променят, а ти мрежи винаги е имало и ще има просто властта се е сменила.
Аватар
Спец-костур
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Спец-костур »

http://www.shareapic.net/content.php?gi ... vladkata91
Тук сам качил няколко снимки от еэерото - много красиви гледки !!!
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

те тия снимки май са от забранената част
Аватар
Спец-костур
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Спец-костур »

Неэнам на кое викате эабранена част !!! Эначи имаме къща там точно до еэерото и си ловя там с раэрешението на паэачите но то по принцип всичко е на бракониерите - в годината можи би ходя над 50 пъти эа риба там и няма нито един ден в който да не е опасан с мрежи целия гьол - всички тарашат с мрежи хвърлят кошчета эа раци бият рибата с ток търмъчат эатънтени участъци и накрая всички се оплакват че немало нищо е от къде да има !!! Та това е което исках да кажа - по эакон е эабранено но в действителност всичко им е поэволено !!!
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

да прав си, така е, просто знам че от страната на селото е забранено и умишлено не ходя там, въпреки по-перспективните места, щото знам че на нас с въдиците ще ни пишат акта, но на тия с парагатите и рачилата ще им се размине
Аватар
Спец-костур
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Дуранкулашко езеро

Мнение от Спец-костур »

Откога ще можем да ловим на Дуранкулак ?
чечо71
новобранец
новобранец

Мнение от чечо71 »

От ИАРА ми казаха,че няма да е разрешено.
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

мом4ета на4алото на април за какжо да хжарлям .. 4е сас слаткожодния риболож сам мн зле ... пак скоро жреме 6е ходя кам дуранкулак езерец даите малко сажети какжо да си приготжя ст1ж так1ми и тем подобни ... :oops: :roll:
!!!НАСЛУКА!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

ribkata написа:мом4ета на4алото на април за какжо да хжарлям .. 4е сас слаткожодния риболож сам мн зле ... пак скоро жреме 6е ходя кам дуранкулак езерец даите малко сажети какжо да си приготжя ст1ж так1ми и тем подобни ... :oops: :roll:
Момчета, в началото на април какво да хвърлям.... Че със сладководния риболов съм зле..... Пък скоро време ще ходя към Дуранкулашко езеро. Дайте малко, кажете какво да си приготвя? Стръв, такъми и тем подобни...
п.п Да ме извинява "ribkata" ако не съм превел точно, ама толкоз мога и аз... :oops:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”