Браконери... Внимание !!! Ето ги....

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
krasi gg
новобранец
новобранец

Re: Браконери... Внимание !!! Ето ги....

Мнение от krasi gg »

.... типично българска интерпретация на законовите разпоредби.....
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Dimitar_allianz написа:По закон е бракониерско с 3 въдици на река,но спазването на тази част от закона е въпрос на етика.Никой няма с 2 или 3 въдици на реката да съсипе популацията-това е факт,но трябва да се съобразяваме със закона.
Популацията няма да съсипе,ама реката си има течение и на вировете дири и този дятка или всеки друг,може да заеме с три въдици,територия от 50-100метра за ловене на 10 колеги.
Смисъл, местата по реката са малко и пенсиите само пречат с тези дъни въдици.
Ами много добре знаеш, че всеки шаранджия няма как да лови само с 1 бр. въдица(това не е спининг,плувка или фидер)!На него му трябват 3 бр. за да експериментира със стръв,места и т.н.
Тогава да не се пише ,,шаранджия,, :rolleyes: ,
не всеки със стойка и три въдици и пищялки,натопили ги във водата са шаранджии... :lol:
Аз там съм пораснал...
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

К'ат се появи ЯРАТА просто си събира плувката и дим да го няма! :lol: :lol: :lol:
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

3те въдици не важаха ли само за Дунав и вътрешните изкуствени водоеми?!? На река /без Дунав/ доколкото си спомням можеше само с една въдица. Ако греша нека колегите ме поправят
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

За около 30-40 поста бая глупости успях да изчета :twisted: .Бракониер, нарушител, престъпник - всеки си прави някакви свои тълкувания. Бе, аз не съм много в час с правото и ако има някой авер юрист нека си каже тежката дума, но за мен си има ЗАКОН и всеки който не го спазва и нарушава си е нарушител, сиреч ПРЕСТЪПНИК, а че ИАРА-джиите не си гледат работата и не пердашат всичко по ред и по буква на закон - било за 1 кука в повече, било за 100 метра мрежи това е друга работа. Казано ли е в закона, че билета е поименен - казано е! Значи си има престъпление, по същата логика може да вземеш разрешителното на ловец и да му ползваш шишенетата ли... :o :?: .
Докато има колеги, които открито заявяват и тук, че нарушават/престъпват/ закона :evil: , спрете да ревете, че нямало риба в свободните водоеми и че се пускат теми само с туризъм, където риба и улов липсват.
Бе изобщо темата е за ключ :? .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

krasi gg написа:.... типично българска интерпретация на законовите разпоредби.....
antivik написа: има ЗАКОН и всеки който не го спазва и нарушава си е нарушител, сиреч ПРЕСТЪПНИК
И това пише в закона:
Чл. 24. (1)
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;
Айде сега си снимайте билетите и ако няма написано ? Какво ? Бракониери ли сте ? Или както е написал antvik - ПРЕСТЪПНИЦИ ! (защото така пише в закона)

Не ми се мисли някой ако ходи за уклей и не ги брои и претегли на края, мале мале, най-големият престъпник !!! хахахах :axe:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Има - ЗАКОН набийте си го там горе най-накрая и спрете с просташките изцепки ! :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Има закон но аз на река не ловя! ;)
Що се палите толкова а ми не питате автора на темата защо не е звънял на 112 :lol: за това, че има един дядка който е бракониер :lol:
(заглавието на темата е такова :lol:...)
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Не мога да разбера не ви ли омръзна от такива теми, които започват с едно и завършват със скандали за броя пръчки, за нощния риболов, за закона и има ли той почва у нас :roll:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Да си кажа аз по-река рядко ходя но когато ида съм си с две пръчки една на пиявица под върбите а другата на плувка се забавлявам :).Не са ме глобявали при проверки ,но пък са ми ровили за мрежи и уреди за ток
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Не твърдя,че закона в този си вид ми е любим и много ми харесва,но законът трябва да се спазва.И стига сте повтаряли едно и също:
lif3house написа:И това пише в закона:
Чл. 24. (1)
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;
Айде сега си снимайте билетите и ако няма написано ? Какво ? Бракониери ли сте ? Или както е написал antvik - ПРЕСТЪПНИЦИ ! (защото така пише в закона)
Колегата вече 2 пъти цитира закона.
Ами да - бракониери сме ако не сме вписали в билета нужната информация.Дали ни харесва или не и дали го правим съзнателно или не,няма значение.Ако те проверят от ИАРА на водоема и ти напишат акт,че не си записал излета и улова в билета,искам да видя как ще им кажеш:"Аз не съм нито нарушител,нито бракониер,нито престъпник бе. хахахах"
Изображение
Изображение
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

Маѝ и аз трябва да кажа нещо. Самото заглавие на темата е иронично,а смисъла на изложението е друг. Аз съм последния човек които мисли че героят от снимковия матерял е браконер. НАРУШИТЕЛ според ЗАКОНА - ДА. Които ме познава знае че аз винаги ходя само за шаран с 3 данни. Истината е че никои друг по реката ту не ходи с по малко от 3. Другата истина е също че никои не глобява за 3 въдици. За 4 или 7 или 10 ВЪДИЦИ глобата е 50 ЛЕВА. Моето мнение е следното - за БРАКОНЕР не се смятам,за НАРУШУТЕЛ също тъи като никои не ме е глобил за 3 сопи. Какъв е смисала на ТЕМАТА - ами смятам че закона не е точен и иска своите промени. Явно проверяващите са крачка пред ЗАКОНА. С какво право риболовец 1 на язовир има право да бъде с 3 дънни а на реката с 1 !?! Явно на ЯЗОВИРА е по трудно да се хваща риба и за това имат това преимущество ХА ХА ХА... СУПЕР !!! Това е целия смисъл на темата. Има доста рибари в този форум, които не изложиха своето мнение,но слагат магарето или стоиките и си мятат 3те въдички в реката.
за сметка на копувача!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Ами как реши,че трябва да са 3.На мен и тогава може да не ми харесва закона.Аз може да си мисля,че е най-добре да са 5 въдици и за язовир и за река.И ако не стане на мойто значи закона е много тъп и безмислен и аз мога да си ловя с 5 въдици и няма да съм бракониер.
Изображение
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

real1980 - Защо не ходиш за риба само в Испания и няма да имаш никакви проблеми защото техния закон съм УБЕДЕН , че го спазваш ( колкото пак да не ти харесва ) и то стриктно :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Вуйчо-Ваньо написа: Ако те проверят от ИАРА на водоема и ти напишат акт,че не си записал излета и улова в билета,искам да видя как ще им кажеш:"Аз не съм нито нарушител,нито бракониер,нито престъпник бе. хахахах"
Успокой се! Винаги си нося риболовния билет с мен и при проверка се държат любезно и не правят никакви проблеми.
Хубаво е по-често да ги виждаме по водоемите, че последните две години не съм ги виждал.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”