Куки

Модератор: sapuna

Куки - размер

Анкетата свършва на Съб Сеп 01, 2012 8:35 am

№ 1
7
10%
№ 2
10
15%
№ 4
18
26%
№ 6
16
24%
№ 8
4
6%
№ 10
9
13%
№ 12
4
6%

Общо гласове: 68

Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Куки

Мнение от tamihal »

butnik написа:
tamihal написа:не е логично.....
...но е възможно, ако се лови на плувка.
Е разбира се... :)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

sapuna написа:
kodek написа:... хайде "Сапуна" да коментира VMC!
Какво има да се коментира?VMC съм ползвал преди 5-6 години защото не ми се даваха цифра пари за истински куки!1,70лв/10бр. е достатъчен коментар!Визирах специализираните шаранджийски серии,а не куките ширпотреба.Самата специфика,размерите на номерацията и типичните форми на шаранджийските куки определя индивидуализма при всяка една серия.След 1-ви номер намаляващо,големината е много близка.Прието е да се използва четната номерация.Всяко нечетно число се явява един вид половинка - номер 3 е компромис между 2 и 4.Аз обаче имам ясна преценка и залагам или на 2 или на 4.Нечетна номерация нямам в куфарите с шаранджийските такъми.Това мое виждане се споделя от множество колеги,следва занижено/или почти никакво/ търсене на номер 3 или 5 от шаранджиите.С течение на времето производителят отсява и произвежда нужното.Не че няма,както е видно има и пълни серии,но това са редки явления или на доказали се и водещи марки както в случая.От 3 години внасям куки,през ръцете ми са минали Hayabusa,Sasame,Owner,Carp Linq и какви ли още не.Пише ли на серията CARP,номерацията е 1,2,4 и 6!
Да не се разбира,че отричам нечетната номерация в моя риболов,просто не ми е нужна защото OWNER C4 номер 4 отговаря на Hayabusa K1 номер 2,което пък е нещо около твоята VMC номер 3!Та така!

/говоря само и единствено за тежък риболов/
Съгласен съм-така е прието не,че няма, но не съм съгласен с част от мнението относно качеството на тези от моята калпава снимка.Не се различават нито по острота, нито по здравина от другите изброени марки.Приятел ми ги донесе от немско,той там лови с тях и е доволен ,аз също.Засега.(докато не пробвам с :wink: други)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Благодаря на всички взели участи в тази анкета,и на постналите коментара си.След малко ще пусна още една анкета, но с много по конкретен въпрос. :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Зависи от марката и модела си подбирам номерацията!Те не са много само 1-ви и 2-ри номер без компромис! 8)
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

На диви водоеми не ходя,но по принцип залагам основно на куки №2,защото предимно ловя или на две легнали топчета или на "снежен човек"
Аватар
vasko8008
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasko8008 »

Размера на куката погледнато откъм закачане на рибата. Мисля че е при еднаква големина на стръвта.
http://www.youtube.com/watch?v=i7m1QabxkgI" onclick="window.open(this.href);return false;
Друг е въпроса колко удара ще имаме с по-голямата кука :)
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

vasko8008 написа:Размера на куката погледнато откъм закачане на рибата. Мисля че е при еднаква големина на стръвта.
http://www.youtube.com/watch?v=i7m1QabxkgI" onclick="window.open(this.href);return false;
Друг е въпроса колко удара ще имаме с по-голямата кука :)
първо ,монтажа не е направен както трябва :wink:
и второ, с по малката може да имаш повече удари НО колко ще изкараш на брега :wink:
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от magnetar »

Ловя само с 4 и 6 номер куки,по често с четворката.Любимите ми са Oner Iseama taff с покритие,миналата година извадих личният си рекорд с тях 12.300 толстолоб на косъм с царевица и повдигач :shock: .Също харесвам и моделите Aya и Tsuyoshi на същата марка,но от Iseama по остра не съм ползвал.Най вероятно има и по добри,но неми се дават 15 лева за 10 куки.
Аватар
8010239086
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от 8010239086 »

Аз ловя с петици на Фох и Кевин Неш !!!
http://maxfish.net/index.php?option=com ... ct_id=1546" onclick="window.open(this.href);return false;

http://maxfish.net/index.php?option=com ... ct_id=1753" onclick="window.open(this.href);return false;
Животът не изисква да сме най-добрите , а само да даваме най-доброто от себе си !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”