Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Търся схема за изработка на мини-каравана
Модератор: emo vasilev
- Vesko1
- сериозен играч
Re: Търся схема за изработка на мини-каравана
Точно затова търся разбрицано ремарке,да му ползвам рег-а.По лесно ще го преправя.Тедо написа:тая караванка от снимката е словенска и струват по 8000 евро нови - предлагаха ми да им стана дистрибутор...
Не знам откъде тая заблуда, че можеш да направиш ремарке сам и да го регистрираш с Технотест... това ставаше, но допреди няколко години...
Ако някой има съмнения, веднага се хващам на бас на 200лв!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
В Асеновград има фирма която има право на VIN номера, ако това е проблема мисля че мога да помогна.
- Vesko1
- сериозен играч
И колко ще ми струва тоя VIN номер?petkovic написа:В Асеновград има фирма която има право на VIN номера, ако това е проблема мисля че мога да помогна.

Ако си решил да направиш каравана която ще е според твоите нужди и предпочитания и всичко това ти доставя удоволствие тогава успех.Аз самия пък и познавам хора който са сътворили доста хубави неща в и по караваните си , чувството е неописуемо и преживяването на целия проект ти носи много хубави емоции. Но ако си решил от нищо нещо и подръчни материали да направиш „нещо” което е с ниска себестойност тогава не се захващай, защото няма смисъл по –добре си карай с палатка или си купи от тези ремаркета дето като се разгърнат стават няколко помещения и не отнемат много време да го сглобиш.(няма идеален вариант). Ще ти излезе много по-евтино! До колкото разбирам искаш малка и лека каравана-400кг. Да ама си има и своите недостатъци: тясно , некомфортно, без печка за отопление, без хладилник, без баня и тоалетна, без котлони за готвене, без шкафове, без изолация дето лятото няма да можеш да влезеш при високите температури, защото ще е като парник (все едно си в палатка) през по-студените вечери пък разликата ще е 2-3 градуса (каква полза все е студено) остава да те пази от дъжд ( пак опираме до палатката ).И тъй като си отишъл сред природата няма да стоиш през цялото време в караваната трябва ти и форселт (навес).Всичко това го има в едно ремарке-палатка – по-евтино, по-малко и по-леко от каравана.Технотестта също не е за пренебрегване колко пари ще излезе и дали си струва да купуваш нещо което после няма да можеш да регистрираш и да не можеш да пътуваш.Аз на твое място бих си изяснил какво точно ми трябва , щях да калкулирам цената на уредите, прозорци , врата, шаси, технотест, ел. и ВИК захранване, материали и т.н., и не на последно място дали имаш време, умения и инструмент за всичко това или ти трябва помощ и на каква цена. Като калкулираш всичко ще се убедиш, че не е чак толкова лесно и евтино. Каквото и да решиш да правиш ти пожелавам успех и чакам разказ в картинки за това което си направил.
-
- научил се да хвърля
идеята за кола е по добре.некое комби пасат ште стане 4удесно от моргите за 200 лв.
- Vesko1
- сериозен играч
А как ще се регистрира после,като веднъж е бракувано?slavcho tasev написа:идеята за кола е по добре.некое комби пасат ште стане 4удесно от моргите за 200 лв.

Колега , а какво ще правиш , когато колата не може да стигне до бивака и пренасяш багажа на ръце или пренасяш багажа с лодките . За тези пари които ще дадеш , ще си вземеш шаранджийска палатка и легло , които ще ти позволят да си много по-мобилен . Караваната според мен ще ти ограничи достъпа до много перспективни места .
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Абе то е ясно , че з атея пари ще си купи каквото иска, ма идеята е друга ! Човека иска да даде пари и да си направи малка каравана !
Какви палатки какви възглавници и палта и сите глупости !!!!
Кефа е друг !!! а той ако има достатъчно развинтена фантазия ще я направи кукличка !!! Ще сложи вата между модулите, от зад ще си нмаправи местенце за газово котлонче па на ремаркето от пред едно бидонче 50 литра та го напълни с вода и летоска като напиче слънцето и затопли водата абе мже много да се направи стига да има място и време и кинти всичко става !! Ако си у София де да знам от къде си , обади се да се видиме че мамка му да иба се нахъсах и аз за такова нещу та мио е кеф да ти помогна при правенето на твоята !!! Имам страхотни идеи , аз си падам малко по одобствата и шашканиите та , не ме карай да пиша че две страници ще изпиша !!!
Какви палатки какви възглавници и палта и сите глупости !!!!
Кефа е друг !!! а той ако има достатъчно развинтена фантазия ще я направи кукличка !!! Ще сложи вата между модулите, от зад ще си нмаправи местенце за газово котлонче па на ремаркето от пред едно бидонче 50 литра та го напълни с вода и летоска като напиче слънцето и затопли водата абе мже много да се направи стига да има място и време и кинти всичко става !! Ако си у София де да знам от къде си , обади се да се видиме че мамка му да иба се нахъсах и аз за такова нещу та мио е кеф да ти помогна при правенето на твоята !!! Имам страхотни идеи , аз си падам малко по одобствата и шашканиите та , не ме карай да пиша че две страници ще изпиша !!!
И колко ще ми струва тоя VIN номер?[/quote]
Колега аз лично не съм опирал до услугите на фирмата. Познати ползваха услугите и да си регистрират ремарке за лодка и споделиха че им струвало 300лв. което според мен е много. Аз съм от Асеновград и имам заводска каравана Детлефс но не мога да я карам където аз искам защото ще се разпадне /и не само моята/, караваната иска хубав път не може да я караш из гората и по пресечени терени, затова си правя малка на ресори от Москвич като оставям три листа и амортисьори /заводски караваните нямат почти никаква федерация и като се кара по нашите пътища вещите по шкафовете се разбъркват все едно са били в центрофуга/. Целта ми е да бъде възможно най малка и лека. Но я по добре ако иска дай някакъв телефон да ти звънна и си поговорим. Виждам че си от Кърджали и ако минаваш през Асеновград ако искаш ела да видиш до къде съм стигнал.
Колега аз лично не съм опирал до услугите на фирмата. Познати ползваха услугите и да си регистрират ремарке за лодка и споделиха че им струвало 300лв. което според мен е много. Аз съм от Асеновград и имам заводска каравана Детлефс но не мога да я карам където аз искам защото ще се разпадне /и не само моята/, караваната иска хубав път не може да я караш из гората и по пресечени терени, затова си правя малка на ресори от Москвич като оставям три листа и амортисьори /заводски караваните нямат почти никаква федерация и като се кара по нашите пътища вещите по шкафовете се разбъркват все едно са били в центрофуга/. Целта ми е да бъде възможно най малка и лека. Но я по добре ако иска дай някакъв телефон да ти звънна и си поговорим. Виждам че си от Кърджали и ако минаваш през Асеновград ако искаш ела да видиш до къде съм стигнал.