Изкупуване на риба

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

M_tech1
новобранец
новобранец

Re: Изкупуване на риба

Мнение от M_tech1 »

ninastefanina написа:
M_tech1 написа:Тук във форума всички се правите на големи моралисти,но като идете на водоема грабите и с караката.
Колега всеки си взима риба,(дори и аз)

то това звучи някак си.....ем бракониерско,защото явно се взима повече от допустимото,ем ще се развива бизнес...
M_tech1 написа:Някой да знае дали някъде изкупуват риба,главно шарани,че от последните 2 риболова няка какво да я правя и се чудя на кой да раздавам вече.
Вчера звъня на едни комшии и им викам"Ядете ли риба?"тая ме гледа умно и вик"Ми,не.",звъня надругата врата и там вече ядяха и взеха поледните 3 бр.
Колежке,аз рибата си я хващам от платени водоеми,не застрашавам екосистемата! :D
Плащам си и съм в правото да си взема колкото си хвана!
Всяка година си вадя и риболовен билет въпреки ,че за една година съм отскачал 2-пъти на свободен водоем!
Риба от свободен водоем също не взимам защото тя е малко и без това!
Аватар
VaSiL228
новобранец
новобранец

Мнение от VaSiL228 »

franky написа:Аз лично сладководна риба много не обичам, но в крайна сметка, ние сме на върха на хранителната верига и няма нищо лошо в това да си хапваме риба, когато е за лична употреба, в допустими количества, когато не е маломерна и не е застрашен вид. С 2 думи - когато всичко е законно. От край време човек се храни с риба и е неин естествен враг - т.е. , природата го има предвид. Отново повтарям - когато е за лична употреба, в разумни граници.
А на платено, рибите са бройлери, които си плащаме и няма лошо дори и зимнинка да приготвим, както и да дадем на приятели :mrgreen:
А защо и да не продаде човекът, както е питал в настоящата тема? Платил е на арендатора, този , който купи ще е доволен, ВСИЧКИ са доволни. Стимулира се развъждането на риба, риболовния бизнес и по никакъв начин не е ощетил природата.
Напълно прав :)
Човек се учи докато е жив ! :)
M_tech1
новобранец
новобранец

Мнение от M_tech1 »

Снощи пак бях на 7-ците(Враждебна),но беше много слабо.Хванах 2бр. канални сомчета и 1бр. шаран 2.5кг.
Сетих се къде мога да пусна сомчетата и ги мушнах в един плик с вода и газ на там.
Ето и клипче.
http://vbox7.com/play:a53bf992a2
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”