Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Редно ли е да ходим за щука като си хвърля хайвера...?
Модератор: sapuna
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
понеже стана на въпрос,че щуката обезрибява водоемите ще цитирам извадки от риболовният ми билет от испания.по време на размножителният период имате право на 5 блек баса.5 бели риби,5 пъстърви и за шарана няма лимит.т.е.може да ловите колкото си искате и да го правите каквото си искате,но рядко ще видиш някой да взема улова си.а ние кво правим виж колега днес ги разбих,а живарника пълен с маломерна риба.не е виновна нито щуката, нито костура,ние сме си винивни и то поради това,че на доста от нас липсва СЪВЕСТ.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Прав си.Според мен забраната не е зада не хващаме риба с хайвер,а зада я оставим спокойно да си свърши работатаsnegk написа:Aз мисля,че не е проблем да се ходи за каквато и да е риба по време на хвърлянето на хайвера.Ще кажа защоВсяка една риба хваната от нас е потенциален носител на хай вер,дали ще е хванем преди да узрее хайвера или след това е без значение,и в двата случея ще има по малко хаявер,освен ако нея пуснем.Това е мойто мнение,иначе се старая да спазвм закона.
![]()

- Боро
- научил се да хвърля
dekata написа:За дунавски шаран чувал ли си.Живее в р.Дунав,БългарияИ още шаранът в Северна Америка си е на почит.Не го тачат в Австралия.Там поради климатичните особености се размножава много добре и наистина подтиска развитието на местни видове.Но това е друга бира
Те и със зайците имат проблеми ,а у нас вече кьорав заек не можеш да видиш.
Чувал съм и както виждаш знам откъде е дошъл "дунавският" шаран, както знам и откъде е дошъл например Pangasius sutchi който живее в аквариумът ми или слънчевата рибка живееща във почти всички водоеми на България.
Съдейки по това което бях гледал, шаранът е толкова на почит в САЩ, че след като го избиват с лъкове направо го хвърлят или в най-добрият случай го прибират да правят храна за рибите. А зайците не ме интересуват.
След този призив да се избиват 20 см. щукички егати спама дето тръгна.