Бабушки-захранка и такъми

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Бабушки-захранка и такъми

Мнение от Венелин Радушев »

chirusa_bg написа:На гръцки костура се казва "перка". Обаче Алиса си е пак Алиса, странен език. :lol:
Може би и гръцките костури са "хибриди на перката".....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Колкото и да ти е странно то си е така :D . Въпреки, че се води отделен вид (ама в Америка), хайвера на бабушката подобно на каракудата се опложда 90% от други риби и по-точно от червеноперката :idea: . Е ако думата хибрид ти се струва не точна, добре сгрешил съм. Колкото до гърците, то самите те не знаят на какъв език говорят :D
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

georg77 написа:Колкото и да ти е странно то си е така :D . Въпреки, че се води отделен вид (ама в Америка), хайвера на бабушката подобно на каракудата се опложда 90% от други риби и по-точно от червеноперката :idea: . Е ако думата хибрид ти се струва не точна, добре сгрешил съм. Колкото до гърците, то самите те не знаят на какъв език говорят :D
Не само че са различни видове, но са и в различни родове (Америка? :shock: ). Ако и да имат някаква прилика на външен вид, се различават коренно в начин на хранене, температура на водата при която хвърля хайвер и поведение въобще.
Тия 90% откъде ги извади незнам, каква формула ползва за да ги сметнеш? Също искам да ми цитираш издание и автор, където си чел, че хайвера на бабушките може да бъде оплоден от други шаранови риби и излюпените рибки да не наследяват белезите на мъжките (подобно на каракудите). Има водоеми в които няма мъжки каракуди и хайвера се опложда от други риби, но това не е чак толкова разпространено, а цифри като 90%.... даже няма какво да ги коментираме...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Радушев,малко си тури "юздите" -знаеш ли колко пъти съм хващал странни риби - с муцунка-хоботче като на морунаж,но с широчина и оцветени в ярко оранжево поне две перки като на иконна натурална дърта "баба"?Ми те всички са от семейство "шаранови"!Що да не правят туй -онуй? :) Стават такива работи,бе "натюр про"! То и в световната хуманитарна история ги има такива човешки смешения,та камо ли низши същества кат рибите ,да не могат да си мешат видовете :lol:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

INCUBUS написа:Радушев,малко си тури "юздите" -знаеш ли колко пъти съм хващал странни риби - с муцунка-хоботче като на морунаж,но с широчина и оцветени в ярко оранжево поне две перки като на иконна натурална дърта "баба"?Ми те всички са от семейство "шаранови"!Що да не правят туй -онуй? :) Стават такива работи,бе "натюр про"! То и в световната хуманитарна история ги има такива човешки смешения,та камо ли низши същества кат рибите ,да не могат да си мешат видовете :lol:
Перките на морунажа са оцветени различно, според сезона и водоема. Аз хибрид на морунаж досега не съм срещал, но не твърдя че няма. Но все пак ще се осмеля да предположа, че това което си видял е хибрид на платика и бабушка.
Забележи обаче, че не говорим за хибриди! Хайверът на каракудата може да бъде оплоден от други шаранови риби, като потомството няма да е хибрид, а каракуда. Повтарям се, но щом се налага. Имам чувството, че не четеш постовете които коментираш, само първият ред, дано не греша...
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

А бабошкътъ имали зъби?
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мунчо написа:А бабошкътъ имали зъби?
Много са зли, аз вече ще слагам щукарски поводи на такъмите за бабушки. Откак ме осветлиха за тъмната им страна, в една друга тема. Да те е страх да гребнеш вода за захранката....
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

А стига,бе,Мунчо,нали ги ловеше бабушките с уипа с килограми миналата година и пишеше в оня -другия форум?Нямат зъби,ама някои стари екземпляри имат по две пилички от седеф в устите-сигурно такива не си хващал,е,имат и мъх по вратовете като косясали бродяги :lol:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Ето от днес-захранване и ловена със сладка царевица от консерва и жито ароматизирано с Gros Gardons на Sensas!Стръвта се подава на близко до дъното,в нашия случай-8метра дълбочина!Този път излизаха по дребни,но за сметка на това гол след гол:
Изображение
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”