Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Бабушки-захранка и такъми
Модератор: Paublo_Eskobar
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Re: Бабушки-захранка и такъми
Може би и гръцките костури са "хибриди на перката".....chirusa_bg написа:На гръцки костура се казва "перка". Обаче Алиса си е пак Алиса, странен език.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Колкото и да ти е странно то си е така
. Въпреки, че се води отделен вид (ама в Америка), хайвера на бабушката подобно на каракудата се опложда 90% от други риби и по-точно от червеноперката
. Е ако думата хибрид ти се струва не точна, добре сгрешил съм. Колкото до гърците, то самите те не знаят на какъв език говорят 

Изхвърляйте си боклуците след риболова
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Не само че са различни видове, но са и в различни родове (Америка?georg77 написа:Колкото и да ти е странно то си е така. Въпреки, че се води отделен вид (ама в Америка), хайвера на бабушката подобно на каракудата се опложда 90% от други риби и по-точно от червеноперката
. Е ако думата хибрид ти се струва не точна, добре сгрешил съм. Колкото до гърците, то самите те не знаят на какъв език говорят

Тия 90% откъде ги извади незнам, каква формула ползва за да ги сметнеш? Също искам да ми цитираш издание и автор, където си чел, че хайвера на бабушките може да бъде оплоден от други шаранови риби и излюпените рибки да не наследяват белезите на мъжките (подобно на каракудите). Има водоеми в които няма мъжки каракуди и хайвера се опложда от други риби, но това не е чак толкова разпространено, а цифри като 90%.... даже няма какво да ги коментираме...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- кандидат преподавател
Радушев,малко си тури "юздите" -знаеш ли колко пъти съм хващал странни риби - с муцунка-хоботче като на морунаж,но с широчина и оцветени в ярко оранжево поне две перки като на иконна натурална дърта "баба"?Ми те всички са от семейство "шаранови"!Що да не правят туй -онуй?
Стават такива работи,бе "натюр про"! То и в световната хуманитарна история ги има такива човешки смешения,та камо ли низши същества кат рибите ,да не могат да си мешат видовете 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Перките на морунажа са оцветени различно, според сезона и водоема. Аз хибрид на морунаж досега не съм срещал, но не твърдя че няма. Но все пак ще се осмеля да предположа, че това което си видял е хибрид на платика и бабушка.INCUBUS написа:Радушев,малко си тури "юздите" -знаеш ли колко пъти съм хващал странни риби - с муцунка-хоботче като на морунаж,но с широчина и оцветени в ярко оранжево поне две перки като на иконна натурална дърта "баба"?Ми те всички са от семейство "шаранови"!Що да не правят туй -онуй?Стават такива работи,бе "натюр про"! То и в световната хуманитарна история ги има такива човешки смешения,та камо ли низши същества кат рибите ,да не могат да си мешат видовете
Забележи обаче, че не говорим за хибриди! Хайверът на каракудата може да бъде оплоден от други шаранови риби, като потомството няма да е хибрид, а каракуда. Повтарям се, но щом се налага. Имам чувството, че не четеш постовете които коментираш, само първият ред, дано не греша...
А бабошкътъ имали зъби?
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Много са зли, аз вече ще слагам щукарски поводи на такъмите за бабушки. Откак ме осветлиха за тъмната им страна, в една друга тема. Да те е страх да гребнеш вода за захранката....Мунчо написа:А бабошкътъ имали зъби?
-
- кандидат преподавател
А стига,бе,Мунчо,нали ги ловеше бабушките с уипа с килограми миналата година и пишеше в оня -другия форум?Нямат зъби,ама някои стари екземпляри имат по две пилички от седеф в устите-сигурно такива не си хващал,е,имат и мъх по вратовете като косясали бродяги 

- CERRUTI
- сериозен играч
Ето от днес-захранване и ловена със сладка царевица от консерва и жито ароматизирано с Gros Gardons на Sensas!Стръвта се подава на близко до дъното,в нашия случай-8метра дълбочина!Този път излизаха по дребни,но за сметка на това гол след гол: