Мач с малка акция за река

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Мач с малка акция за река

Мнение от Bai Dobri »

Аз така и не разбрах защо колегата ме възприе, като едва ли не върл противник на мача??!! Не знам и защо г-н Бутников тръгна така да ме напада, че съм предложил болонеза за река, като че ли съм хвърлил бомба насред Пловдив.
Мнението на "аксел" синтезира съвсем точно и моето виждане по въпроса.
Аз съм бил в същото положение, като "SUPER MARIO" само, че го реших по различен начин - просто си взех две въдици: мач Shimano "Alivio" с тегло 232гр., дължина 4.20м. и акция 5-15гр., и болонеза Colmic "Fiume" с тегло 164гр., дължина 5м., акция 0-10гр. и много водачи /да ме извинява г-н Бутников, заблудил съм го относно акцията неволно/ и се хващам, че предпочитам второто. Реших да споделя това и се оказах ... рядък айрян и селянин.
И накрая да му пожелая на човека много риби да хваща, с какво там си иска и има /без бомби и мрежи де/ и със здраве да си ползва новата придобивка.
Последно промяна от Bai Dobri на Пон Окт 08, 2012 8:03 pm, променено общо 1 път.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Колега, подразних се че ми предлагате боло, след като въпроса ми беше за мач.Все пак имам около 40 годишен опит в речния риболов и знам каква въдица ми трябва.За мен 5 метровата болонеза на практика няма никакво предимство пред 4.20м. или 4.50м. мач, а 6 метровата колкото и да е лека си тежи и след 3-4 часа риболова става некомфортен.Кристала с който лових вчера, тежи 190гр. и не чувствах умора след цял ден риболов.А дали ще хвана 10 кила риба с мача или 15 с болото за мен няма никакво значение, все пак не съм на състезание.И още нещо, за мен по-важен е избора на местото за риболов и ритъма на захранване, отколкото дължината на въдицата.
Бързай бавно.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Добри,написах ти ЛС. :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

butnik написа:бай Добри,типично по ....лски се опитвате да налагате вашето си мнение и не е важно с каква въдица ловиш ,а как я използваш.А моят приятел SM ....умее да използва мача.За да кажа нещо значи знам.А айряна ти сам си го лепна,нямах предвид само..... :lol: Я дай да видим тая болонеза 0-18,че ми стана интересно,със сигурност е Тика,това е ясно.Сигнал,Стандарт или от по старите Хънтъри :roll:

Colmic Futura е с акция 1-12 гр
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Уважаеми колега SUPER MARIO, неудобно ми е да питам, щото и аз ловя от дълги години и би трябвало да съм наясно с нещата, ама не съм. Ловил съм все с "глупави" въдици и ми се прииска нещо като 5м. болонеза или мач на 4,20м. Затова разклатих в магазина tica winner match 4.20m.-лека е, но ми се видя мека и с остатъчни трептения при разклащане(а се води по-стегнатата, сравнена с tica excel). Това нормално ли е и как се отразява при риболова на скобар? Питам, защото видях, че сте ловили с такава. Преди време един евтин мач на vega ми се видя изпънат като струна, но това дава ли му някакви предимства? Tica winner, tica perseverer и новата ви придобивка tica cristal как се държат в реални условия? Аз лично, в магазина като строй най харесах tica wonder bolo 5m. и ще съм благодарен да ми разясните защо трябва да избера някой от тези мачове. Нямам възможност за боло и мач едновременно.
Ловя с основно 0,18мм. и повод 0,13мм.(реални). Знам, че не е по темата, но ще се радвам да получа отговор.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Колега и на мен по рано winner-а ми се виждаше мека, а сега ми идва даже малко твърда,затова си взех кристала. Меките въдици позволяват използването на тънки влакна, удоволствието от закачената риба е по голямо и откачените риби са по малко.Tica winner match е много добра въдица и няма да сгрешиш ако си вземеш. Ползвам я от 5 години и се представя много добре при риболов на скобари, но все пак ти трябва да си решиш коя е твоята пръчка.
Бързай бавно.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

SUPER MARIO написа: Меките въдици позволяват използването на тънки влакна, удоволствието от закачената риба е по голямо и откачените риби са по малко...
Много вярно написано и жалкото е,че малък % от рибарите го разбират :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Благодаря ви за отзивчивостта! Когато питаме по-опитни колеги и те си правят труда да отговарят и да дават мнение за нещо, е редно да им се доверим, дори и да не го разбираме. А аз много добре разбирам за какво става дума. Щом казвате, че tica winner match 4.20m е много добра въдица, значи е така и толкова по въпроса. Желая ви успех!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Нормално е след обикновен телескоп /голям диаметър, къса сглобка, малко водачи/ всеки приличен мач да изглежда мек или по-скоро гъвкав. Гъне се при клатене,/в магазина/, при замятане, при засичане и тн., но само след 3 риболова ще се чудиш, как си ловил с предишната въдица. :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

butnik написа:
SUPER MARIO написа: Меките въдици позволяват използването на тънки влакна, удоволствието от закачената риба е по голямо и откачените риби са по малко...
Ох,вярно си е това за меките въдици,но в процеса на усъвършенстване на риболовните умения усещаш,че един мач няма да ти върши работа,та дори и да ходиш само на речен риболов с него.Два примера-отивам след работа на Огоста,в колата съм хвърлил MAP-а,на 550 см.Плувка 3 гр.,повод 0,10.Минавам покрай едно от ,,мренските места"-я,обръщат се мрени.На второто изтичане-удар,мекия мач се сгъна от дръжката,мряната се разкарва както си иска из бързея...вадене половин час сигурно на мряна кило и нещо.
Втория пример от тази вечер-поклъвват кленчета педарки по Огоста на бял червей на изтичане,с мекия мач се вадят без проблем/плувка 2 гр,повод пак 0,10/...в един момент кълване и нещо се пробва да ми изкара мача из ръцете,пак двадесет минути игра и със зор измъкнах накрая клен кило и половина...Ако знаех,и в двата случая щях да ползвам шарански мач с по-голяма акция.Иначе за адреналина при големите рибета и пръчките с малка акция-спор няма,кефа е голям :D
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Д-р Дулитъл написа:
butnik написа:
Ох,вярно си е това за меките въдици,но в процеса на усъвършенстване на риболовните умения усещаш,че един мач няма да ти върши работа,та дори и да ходиш само на речен риболов с него.
Прав си Док, аз затова имам 3. :D :D :D
Бързай бавно.
1nninov
новобранец
новобранец

Мнение от 1nninov »

Колеги,помогнете за избор на мач.
Карбон 3.90м; Акция до 20гр.; Тегло до 220гр ; около 100лв
Спрял съм се на:
1.trabucco privilege pro match 3.90m
2.Tica Senso Match
3.Leeda CARP MATCH 13FT WAGGLER
Carpara
новобранец
новобранец

Мнение от Carpara »

1nninov написа:Колеги,помогнете за избор на мач.
Карбон 3.90м; Акция до 20гр.; Тегло до 220гр ; около 100лв
Спрял съм се на:
1.trabucco privilege pro match 3.90m
2.Tica Senso Match
3.Leeda CARP MATCH 13FT WAGGLER
колега това е твоя мач http://www.bulit2000.com/energo-team-benzar-elite-match
Carpara
новобранец
новобранец

Мнение от Carpara »

колега това е твоя мач http://www.bulit2000.com/energo-team-benzar-elite-match
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

разбрахме де :)
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”