Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Модератор: dantho.mihov
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Ако засадите цялата глава, чесъна след това става само за зелено.Ще пусне прекалено много пера и те се конкурират взаимно за храна и влага.А за семе могат да се използват както вътрешните, така и външните скилидки.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
КЕЙ - и благодарско за съвета.dantho.mihov написа:Ако засадите цялата глава, чесъна след това става само за зелено.Ще пусне прекалено много пера и те се конкурират взаимно за храна и влага.А за семе могат да се използват както вътрешните, така и външните скилидки.
Януари почваме да сеем разсада,тогава ще раздвижим темата май.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Христо Рангелов
- разбира нещата
- Мнения: 1136
- Регистриран на: Съб Сеп 04, 2010 10:19 pm
- Местоположение: Търговище
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Искрено се надявам , и дано да се включат повече хора с опит, за да имаме какво да пием и ядем като сме за рибаКИРО написа:
Януари почваме да сеем разсада,тогава ще раздвижим темата май.

"The more you know, the less you carry"
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
За разсада още от сега трябва да се погрижите да си подсигурите слама и пресен оборски тор.По възможност кравешки.Впоследствие през януари от тях ще си приготвите компост за лехите, който ще ви осигури нужната температура, за да израстне навреме разсада.След като извадите разсада в същите лехи садите каквото пожелаете без да торите допълнително.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Май идва времето да сеем семената ?
Като гледам,отрано ще се стопли тази година.
Като гледам,отрано ще се стопли тази година.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Даа, сега трябва да се полага компост в лехите и може да се сеят доматите за ранен разсад.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
- Мнения: 1136
- Регистриран на: Съб Сеп 04, 2010 10:19 pm
- Местоположение: Търговище
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Другата седмица ще правя разсад в кофички от кисело мляко
Успех през новата 2013 година 


"The more you know, the less you carry"
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Мен ме притеснява необичайно топлото за сезона време.Разсада може да се развие по-бързо и при по-късни слани да пострада. Освен това, възможно е повечко земеделци да се пробват в собствено производство и на пролет излишъците ще бъдат много по-евтини на пазара. Това ще стимулира повече лица да се впуснат в зеленчукопроизводството, но прогнозата за идното лято е СУША и високи температури. Тъй, че умната и задължително подсигуряване с водоизточник.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Съгласен съм.
При мен процедурата обаче е селска.
Сея тези дни семената,и ги държа на прозореца в стаята.
Къде март ги пикирам,и дебна как ще е април.
Тогава ги вадя за десетина дена на вън,отворени,но сланата да не
може да ги чукне.И пак си дебна прогнозите.
Ако ми харесат,някъде към 20.04 ги сея директно в лехите,
без да ги покривам.
Абе живот и здраве,и снимки ще правим този сезон,че се появяват
през сезона проблеми,които трябва се покажат за да се вземе решение.
За сушата - имам си кладенец и резервоар.До сега ме е спасявал от
сушавите години.
При мен процедурата обаче е селска.
Сея тези дни семената,и ги държа на прозореца в стаята.
Къде март ги пикирам,и дебна как ще е април.
Тогава ги вадя за десетина дена на вън,отворени,но сланата да не
може да ги чукне.И пак си дебна прогнозите.
Ако ми харесат,някъде към 20.04 ги сея директно в лехите,
без да ги покривам.
Абе живот и здраве,и снимки ще правим този сезон,че се появяват
през сезона проблеми,които трябва се покажат за да се вземе решение.
За сушата - имам си кладенец и резервоар.До сега ме е спасявал от
сушавите години.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Христо Рангелов
- разбира нещата
- Мнения: 1136
- Регистриран на: Съб Сеп 04, 2010 10:19 pm
- Местоположение: Търговище
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Кладенеца е нещо много полезно!! На село преди няколко години правихме опити за кладенец, ама вода не излезе.. Има резервоар, тъй че всичко е ок 

"The more you know, the less you carry"
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Аз кладенец нямам, затова прилагам друг трик. Имам алуминиева цистерна с обем към 1000 литра. Към нея съм свързал маркучите за капково напояване. В началото на м. юни като започне засушаването върху лехите и тировете настилам слама. Задържа влагата и образува сянка на плевелите. Така хем пестя водата, хем влагата е разпределена равномерно, хем и копам /плевя/ по-малко.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
- Мнения: 1136
- Регистриран на: Съб Сеп 04, 2010 10:19 pm
- Местоположение: Търговище
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Михов, ще се радвам да вземаш дейно участие в темата и да даваш съвети на нас - любителите 

"The more you know, the less you carry"
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Няма проблем, но като гледам, само четирима сме с постове в темата. И като че ли на друг Агроном във форума мнение не се вижда. Не, че се гордея, но е добре да има някой да ме коригира ако съм направил грешна преценка. 23 год. стаж не са множко, но има и неща, които се забравят, когато не се практикуват. В лозарството и овощарството например не съм работил и само теоретичната подготовка не ми е достатъчна.Някой беше споменал, че е студент в тая сфера, но не се е престрашил да излезе на светло в темата.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
- Мнения: 1136
- Регистриран на: Съб Сеп 04, 2010 10:19 pm
- Местоположение: Търговище
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Може да не я е видял 

"The more you know, the less you carry"
- chirusa_bg
- учете се от него
- Мнения: 7798
- Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Нищо не разбирам от ваще работи, ама ми е супер интересно
Следя ви

Следя ви

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.