Какво ново по Доспат

Модератор: sapuna

Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

men4o написа:Момчета,аз сериозно говоря,мислех ,че тва е нещо срещано,но се оказа по-скоро инцидент.Интересното е ,че бяха чисти,без никотин и хартиената обвивка.Ние сме в петък след обяд там,до вторник.По пътя за Сомат м/у 2-рат аи 3-та тчешма мисля че се пада.Има една чешма която тече в язоввира в залива.Ше се радваме на гости,ние сме яка компания.
В неделя сме там :wink: може да се видим :wink: Ако видиш един ненормалник с тъмно зелена Vectra това може би съм аз :lol: :wink:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
men4o
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от men4o »

Ние сме от петък вечер,ше се понапием,с 2 коли сме,Омега като на БНТ бяла със синя лента,и вектра.Палатка и тента,вече ти каза хкъде ще сме.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

ОК наслука :wink:
--- Конфуций---
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

men4o написа:уловихме няколко пъстърви коит оимаха в корема си ........фасове,или да съм поточен ,дунапрена от фасовете.
Споделих с един колега и той предположи, че това може да са от ония локумчета, дето ги продава царя. Като се накиснат във водата и поотмият имат такъв вид. :smt017
men4o
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от men4o »

Ти направо ме разби.Как мога да сбъркам локум с фас,нали жи казах ,че най-странното е ,че не бяха потъмнели от никотин,тва ме навежда на мисълта,че е целенасочено нещо.Или някаква ужасна случайност.Много подробно гиизследвахме,все пак бяхме няколко човека.
Аватар
shicola
новобранец
новобранец

Мнение от shicola »

миналата седмица 10 на пастърви на б.червей ама в неделя нищичко :cry:
Аватар
pe6ev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от pe6ev »

аз бях в събота ,пристигнахме в 7 и хвърлихме на пожарната.Изненадох се от ниското ниво на язовира в сравнение с лятото.Сутринта до към 9.30-10 кълвеше но пъстървите бяха много малки,хванахме само 2 хубави риби,за съжаление времето почна да се разваля и се появиха големи вълни стана студено,спря да кълве и си тръгнахме разочаровани ,но не валат
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

sapuna1971 написа:Въпросът ми е за рекичките около Сърница
Мой приятел/софианец/ има къща в махала Крушата , но редовно си лови балканки във реката , над дървения мост на Сърница.
Монтажа му е "без плувка и без тежест" , описан в книгата "Финтовете в риболова" на Доцента.
За стръв ползва някакви пеперуди , които събира сутрин рано покрай реката , накацали по скалите , докато са им мокри крилете от росата.
Виждал съм на хартиена снимка рекорда му , балканка към 3.500 кг. :shock: :shock: :shock: , уловена в реката ..
На платено не одим !
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

sampo написа:...
За стръв ползва някакви пеперуди , които събира сутрин рано покрай реката , накацали по скалите , докато са им мокри крилете от росата...
Teзи "пеперуди" ще са ручейници, да знаете... :wink:
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Мунчо написа:
sampo написа:...
За стръв ползва някакви пеперуди , които събира сутрин рано покрай реката , накацали по скалите , докато са им мокри крилете от росата...
Teзи "пеперуди" ще са ручейници, да знаете... :wink:
И аз така мисля.
Може би човека е хващал в периода ,когато какавидата(ручейника)се измъква от тежката си черупка и се подготвя за да продължи развитието си към потенциална пеперуда :) :wink:
През този период пастървата е много активна на тази стръв,защото това е и основната и храна носена от течението :wink:
Наслука
--- Конфуций---
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Цветът на ручейниците е изключително разнообразен - от чисто черен до мръсно бял...всякакви разцветки, за които се сетите. Но се определя от конкретното местообитание - от светли разцветки по откритите места, до тъмни, почти черни тонове, по по-закритите.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

28 април, събота, под пожарната на плувка много пъстърви около 10-12см и по-много костур 10-22см. Само 2 мерни пъстърви между 8 и 9 часа. :cry: Костурът само мъжки и лее мляко на поразия. Всичко обратно и по живо - по здраво. :D

Ден студен и ветровит. Водата - сълза, дъното се вижда на повече от 5м.
Може би не бях на подходящото място. Да чуем колегите! :smt024
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Бях на залива под дългата права отсечка на асвалтовия път след пожарната ,положението почти същото :lol: сигурно 20-30 пастърви от по 12-15 см.,червеноперка ,малко костур,огромен уклей(15-16 см) 2 пастърви около 22 см. и една доста добра 25-30(не съм я мерил) на булдо :wink: Всички с изключение на последните 3 обратно в гьола :lol: :wink:
--- Конфуций---
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Колеги , как са пътищата Велинград-Сърница , и Батак-Доспат , щото мисля да ходя с караваната за 3-4 дни , много ли са се разбили през зимата ??
Ако някой е минал и през двата да даде съвет кой е по добрия в момента .
За Доспат-Сърница чух че бил като танков полигон .
Може и на ЛС , да не досаждаме ..
На платено не одим !
Troli

Мнение от Troli »

Сампо,мани го пътя!Криво-ляво ще стигнеш,по-добре по царския път през Пазарджик!Проблемът е в рибите,които са трудни особенно на тролинг,а и са повечето маломерни!Бях три дни и всеки път рибата се завърташе на различни места!Ако не ги намериш си капо!Успех! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”