Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Какво ново по Доспат
Модератор: sapuna
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В неделя сме тамmen4o написа:Момчета,аз сериозно говоря,мислех ,че тва е нещо срещано,но се оказа по-скоро инцидент.Интересното е ,че бяха чисти,без никотин и хартиената обвивка.Ние сме в петък след обяд там,до вторник.По пътя за Сомат м/у 2-рат аи 3-та тчешма мисля че се пада.Има една чешма която тече в язоввира в залива.Ше се радваме на гости,ние сме яка компания.

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- разбира нещата
- pe6ev
- новобранец
- Обратна връзка:
аз бях в събота ,пристигнахме в 7 и хвърлихме на пожарната.Изненадох се от ниското ниво на язовира в сравнение с лятото.Сутринта до към 9.30-10 кълвеше но пъстървите бяха много малки,хванахме само 2 хубави риби,за съжаление времето почна да се разваля и се появиха големи вълни стана студено,спря да кълве и си тръгнахме разочаровани ,но не валат
Мой приятел/софианец/ има къща в махала Крушата , но редовно си лови балканки във реката , над дървения мост на Сърница.sapuna1971 написа:Въпросът ми е за рекичките около Сърница
Монтажа му е "без плувка и без тежест" , описан в книгата "Финтовете в риболова" на Доцента.
За стръв ползва някакви пеперуди , които събира сутрин рано покрай реката , накацали по скалите , докато са им мокри крилете от росата.
Виждал съм на хартиена снимка рекорда му , балканка към 3.500 кг.

На платено не одим !
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз така мисля.Мунчо написа:Teзи "пеперуди" ще са ручейници, да знаете...sampo написа:...
За стръв ползва някакви пеперуди , които събира сутрин рано покрай реката , накацали по скалите , докато са им мокри крилете от росата...
Може би човека е хващал в периода ,когато какавидата(ручейника)се измъква от тежката си черупка и се подготвя за да продължи развитието си към потенциална пеперуда

През този период пастървата е много активна на тази стръв,защото това е и основната и храна носена от течението

Наслука
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- разбира нещата
28 април, събота, под пожарната на плувка много пъстърви около 10-12см и по-много костур 10-22см. Само 2 мерни пъстърви между 8 и 9 часа.
Костурът само мъжки и лее мляко на поразия. Всичко обратно и по живо - по здраво.
Ден студен и ветровит. Водата - сълза, дъното се вижда на повече от 5м.
Може би не бях на подходящото място. Да чуем колегите!

Ден студен и ветровит. Водата - сълза, дъното се вижда на повече от 5м.
Може би не бях на подходящото място. Да чуем колегите!

- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бях на залива под дългата права отсечка на асвалтовия път след пожарната ,положението почти същото
сигурно 20-30 пастърви от по 12-15 см.,червеноперка ,малко костур,огромен уклей(15-16 см) 2 пастърви около 22 см. и една доста добра 25-30(не съм я мерил) на булдо
Всички с изключение на последните 3 обратно в гьола

--- Конфуций---
--- Конфуций---
Колеги , как са пътищата Велинград-Сърница , и Батак-Доспат , щото мисля да ходя с караваната за 3-4 дни , много ли са се разбили през зимата ??
Ако някой е минал и през двата да даде съвет кой е по добрия в момента .
За Доспат-Сърница чух че бил като танков полигон .
Може и на ЛС , да не досаждаме ..
Ако някой е минал и през двата да даде съвет кой е по добрия в момента .
За Доспат-Сърница чух че бил като танков полигон .
Може и на ЛС , да не досаждаме ..
На платено не одим !