Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

РЕЧЕН риболов
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ясно! Той 5кила хубаво ги нарисивал и описал ама кой да чете и помни.
Сега дай малко ред да вкараме в тая тема, че булката от вратата за краката я метнахме
Ще ловим на Дунав, на дъно..примерно шарани, амури или нещо такова.
Предполага се, че имаме подходящото обурудване, здрави пръти и макари(само се предполага де
)...какво влакно ни трябва
Монофил или плетено и какви диаметри?

Сега дай малко ред да вкараме в тая тема, че булката от вратата за краката я метнахме

Ще ловим на Дунав, на дъно..примерно шарани, амури или нещо такова.
Предполага се, че имаме подходящото обурудване, здрави пръти и макари(само се предполага де

Монофил или плетено и какви диаметри?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
AZ слагам от 120-нагоре...куките много?
па тва си е класика-да не мислиш,че фьрлям по 50 вьдици-2,макс 3 и то 2 от 3 са на рибе,земен и конощип-демек с по една кука-а на пружината винаги си треба по 3 куки-схемата е примерна-не е казана като аксиома..айде,айде-като знам кви ги вьршат,,как па да не изловим рибата с една 2 куки повече

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
нема опастност от сакатльк,щото поводите са ужасно кьси-при мен на пружината са 3 или 4-стиропор,царевица,бял и торен-като видя на кво трьгне се преориентирам..и нещо не по темата-без да искам се загледах вьв вип брадьр-а,бе хора ква е тая ПРОСТОТИЯ
лелеее,все сьм си мислел,че от слави и господари на ефира по тьпо няма да измислят обаче УСПЯХА,Господиии,неам думи,неам думи!!!!!поврьща ми се от гнус,презрение и...бе НЕАМ ДУМИ

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
По скоро имах предвид, не конкретни места за риболов а по принцип.То е ясно , че най добре някой местен да те насочи, но ако няма такъв как да се ориентираме за да направим правилния избор?rikosheth написа:Как избираме подходящо за риболов място?
Кои са признаците по които да познаем силните места за риболов???
Вероятно това е сбор от много съвкупни фактори но кои са те:особености на бреговата ивица,силата на течението, дълбочина, тип и релеф на дъното, наличие на надвиснали дървета, наводнени такива или...?
Като става дума за речен риболов, Дунав е най големия..така че си заслужава да се отдели специално внимание. Не че имам нещо против да говорим и за Марица, Тунджа и други интересни реки в БГ..ама така ще разцапаме темата здраво и няма да се получи добре си мисля.
М/у другото то и за Дунав си има отделна тема, за Марица също...така че какво правим??? Някакви идеи

- krokibg
- учете се от него
Аз за Марица съм писал къде,какво и как ловя,макар че съм се отдал изцяло на риболова на сом със спининг !!! Имам приятели които си ловят на дъно и перо/леко/ -шаран,амур,сом и т.н.Описал съм как,къде и на какво ловят и какво са хващали.За Дунава нищо не мога да кажа.Има си местни,който би трябвало да се включат и да си кажат тежката дума къде,как и по какъв начин си избират местата за всеки отделен вид риба.Знам само че там има много риба
За Марица ще кажа че от 15-20 дни,има хора който след обяд отиват за по два-три часа на тапа със торен червей,пиявици и разни други стръви да ловят сом,който си взима.Те са хора който много-много не ги вълнува интернет и като си хванат нещо,си мълчат за това какво и как са го хванали. 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!