РЕЧЕН риболов

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Нека гледат,нека се учат,майтапясе ей,да няма обидени.Рикошет забравих да спомена,че се слага подвижно плоско олово.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

ANGEL 123 написа::smt043 а местните седат, мълчаливо четат и ни ги гледат сеира :D

:smt017 :smt042 :smt042 :smt042 И аз не съм хващал на Дунав, но верно това изказване е добро! :smt023 :smt043 :smt044 :smt043 :smt044 :smt043 :smt044
Роден никой не се е научил нали :wink: :wink: :wink:
snegk написа:Рикошет забравих да спомена,че се слага подвижно плоско олово.
Колко малко? 40-60 грама?
snegk

Мнение от snegk »

От 100гр.нагоре.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Ясно! Той 5кила хубаво ги нарисивал и описал ама кой да чете и помни. :lol: :lol: :lol:
Сега дай малко ред да вкараме в тая тема, че булката от вратата за краката я метнахме :wink:
Ще ловим на Дунав, на дъно..примерно шарани, амури или нещо такова.
Предполага се, че имаме подходящото обурудване, здрави пръти и макари(само се предполага де :lol: )...какво влакно ни трябва :?:
Монофил или плетено и какви диаметри?
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

AZ слагам от 120-нагоре...куките много? :shock: па тва си е класика-да не мислиш,че фьрлям по 50 вьдици-2,макс 3 и то 2 от 3 са на рибе,земен и конощип-демек с по една кука-а на пружината винаги си треба по 3 куки-схемата е примерна-не е казана като аксиома..айде,айде-като знам кви ги вьршат,,как па да не изловим рибата с една 2 куки повече :wink: :roll:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
snegk

Мнение от snegk »

Хората ходят за риба а ние по клавишите.Моята въдица за Дунав е най дибелата която имам.Влакно 0,50,подвижно олово 120гр.релефно,пружина с качамак,повод 20 см,стръв стериупор с царевица.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Не бе, ти ако искаш и 10 слагай, мен не ми пречи :wink: мисълта ми беше , че повече куки, по голяма вероятност ако лепнеш хубава риба някоя от свободните куки да се закачи някъде и да стане сакатлък :roll:
Кажете за влакната?
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

нема опастност от сакатльк,щото поводите са ужасно кьси-при мен на пружината са 3 или 4-стиропор,царевица,бял и торен-като видя на кво трьгне се преориентирам..и нещо не по темата-без да искам се загледах вьв вип брадьр-а,бе хора ква е тая ПРОСТОТИЯ :shock: :shock: :shock: лелеее,все сьм си мислел,че от слави и господари на ефира по тьпо няма да измислят обаче УСПЯХА,Господиии,неам думи,неам думи!!!!!поврьща ми се от гнус,презрение и...бе НЕАМ ДУМИ :shock: :shock: :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Така, влакното монофил 0.40-0.50, броя на куките..кой колкото му харесва, ама най малко една :wink:
Сега обаче ако ви върна още по назад съвсем ще ме намразите :oops:
Как избираме подходящо за риболов място?
И не се разсейвате с некви Брадъри, че след малко ще почне да кълве :smt044
snegk

Мнение от snegk »

Е тука вече ще питаш местните рибари.Аз съм ходил на Ряхово на буните.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

еее,подходящите места се знаят... :wink: което не пречи да се тьрсят нови :roll: много зависи и от нивото на реката,сезона и пр и пр-те тук севет и да искам не мога да дам :cry:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

аз ходя на гулянци,на видин и мисля сега да проуча и русе...ама са ти бая далече...а варненско освен камчия друга подходяща река не се сещам :roll: или?
snegk

Мнение от snegk »

Заядохми се с Дунава,а има и други реки,например МАРИЦА,там ловят хора като Кроки които са много кадърни и има какво да се научиот тях.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

rikosheth написа:Как избираме подходящо за риболов място?
По скоро имах предвид, не конкретни места за риболов а по принцип.То е ясно , че най добре някой местен да те насочи, но ако няма такъв как да се ориентираме за да направим правилния избор?
Кои са признаците по които да познаем силните места за риболов???
Вероятно това е сбор от много съвкупни фактори но кои са те:особености на бреговата ивица,силата на течението, дълбочина, тип и релеф на дъното, наличие на надвиснали дървета, наводнени такива или...?

Като става дума за речен риболов, Дунав е най големия..така че си заслужава да се отдели специално внимание. Не че имам нещо против да говорим и за Марица, Тунджа и други интересни реки в БГ..ама така ще разцапаме темата здраво и няма да се получи добре си мисля.
М/у другото то и за Дунав си има отделна тема, за Марица също...така че какво правим??? Някакви идеи :roll: :roll: :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз за Марица съм писал къде,какво и как ловя,макар че съм се отдал изцяло на риболова на сом със спининг !!! Имам приятели които си ловят на дъно и перо/леко/ -шаран,амур,сом и т.н.Описал съм как,къде и на какво ловят и какво са хващали.За Дунава нищо не мога да кажа.Има си местни,който би трябвало да се включат и да си кажат тежката дума къде,как и по какъв начин си избират местата за всеки отделен вид риба.Знам само че там има много риба :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: За Марица ще кажа че от 15-20 дни,има хора който след обяд отиват за по два-три часа на тапа със торен червей,пиявици и разни други стръви да ловят сом,който си взима.Те са хора който много-много не ги вълнува интернет и като си хванат нещо,си мълчат за това какво и как са го хванали. :)
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”