Ако сега беше момента да си купите мач...?

Модератор: sapuna

Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Ако сега беше момента да си купите мач...?

Мнение от Redimido »

tamihal написа:
chirusa_bg написа:Бих разделил парите 180-200 за въдица, 50-70 за макара.
Абсолютно точно...и аз бих постъпил така... :smt023

Понеже съм пристрастен ...посочвам нещо, което ще е следващата придобивка в личния ми арсенал... :)

http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=54

и едно Абу 204...ако все още го имат във Видракс...

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3347

...и 240 лева отлетяха... :) ама така е...кеф цена няма... :!:

За цената, давам ги без проблем...За Tica...харевам марката и се слави с доста добри продукти. Ама макарата, не е ли твърде слаба? 4:1 за мач макара? Не е ли малко предавателното число?
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

4+1 са лагерите...а предавателното число е 5,1 : 1...нормална макара, която хем изглежда добре, хем, ще ти свърши добра работа...всъщност цената е такава, защото са на изчерпване...иначе си е висок клас...!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

tamihal написа:4+1 са лагерите...а предавателното число е 5,1 : 1...нормална макара, която хем изглежда добре, хем, ще ти свърши добра работа...всъщност цената е такава, защото са на изчерпване...иначе си е висок клас...!
Добре, да кажем, че реша да отпусна още малко парички за макара? Какво мислиш за "прехвалената" Shimano Exage 3000? И друго, ти въпросната пръчка на Tica пробвал ли си я? или е просто следващата, която ще си купиш? Факт - изглежда добре, и марката е добра, но имаш ли лични впечатления от въпросната?
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Никога не давам мнение, просто ей така...за да си чеша езика !!!
Мача е разкошен...клатил съм, даже съм и ловил. Лек, балансиран и много стегнат, предвид малката му акция...класна въдица.
Макарата също съм я въртял...на празен ход е много добра. Балансирана. Но винаги трябва да се има едно на ум...че на сухо и сложена на пръчка и при работа под напрежение...нещата са различни.За второто не мога да кажа...но за рибите, за които ще се използва, не мисля, че ще има някакъв проблем
п.п. Аз определено, не съм фен на Шимано...Ексейджа сигурно е добра макара...но не и за тази и цена...!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

tamihal написа:Никога не давам мнение, просто ей така...за да си чеша езика !!!
Мача е разкошен...клатил съм, даже съм и ловил. Лек, балансиран и много стегнат, предвид малката му акция...класна въдица.
Макарата също съм я въртял...на празен ход е много добра. Балансирана. Но винаги трябва да се има едно на ум...че на сухо и сложена на пръчка и при работа под напрежение...нещата са различни.За второто не мога да кажа...но за рибите, за които ще се използва, не мисля, че ще има някакъв проблем
п.п. Аз определено, не съм фен на Шимано...Ексейджа сигурно е добра макара...но не и за тази и цена...!
Що бе, за Ексейдж цените вървят около 130-140 лв. За това казах, да се добави още отгоре на макарата, която ти ми предложи, и вместо да купувам нея, да удвоя нейните пари и да си взема ексейдж. Какво им е на Шиманото, добри са?!
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

няма по-добри от макарите Шимано!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

chirusa_bg написа:Бих разделил парите 180-200 за въдица, 50-70 за макара.
Аз също и бих си взел една ticа runnеr mаtсh.Можеш да го ползваш на 4,20 и на 4,80,а с по-голямата дължина по-голяма дистанция,теста му е 5-15,а в продавалника на форума можеш да намериш добра макара на добра цена ;) .Това телемач или мач на 3,90 не бих си го взел,въпреки че моя е 3,90 ама го ползвам за малки дистанции и ако ще си взимам нов аз бих направил точно това,но оставям избора на теб.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
godalione
новобранец
новобранец

Мнение от godalione »

е аз мисля че Ексейджа е добра макара за цената си!
По-интересно би ми било да видя какви предложения би дал колегара Георги Кръстев,тъй като мисля че има доста опит на боравянето с мачове,та ако не те притесняваме колега били дам няколко предложения.(говорим за този ценови клас).Благодаря предварително.

п.п.Телемача е най голямото недоразумение споредмен .Звучи ми като все едно Телещека. :lol:
КОТУИ, ТАКОЗ"
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Георги Кръстев написа:Колега съвета ми е да си вземеш мач пръчка дълга 3,9м с малка кация. Защото за тези пари, каквото и да вземеш 4,2м ще тежи. Един мач на 4,2м над 220 гр вече е в графата кютюци!
Задължително да е на части, другото с колената въобще и да не ти минава през глава......
Както и ти препоръчвам макарата да е 3 или 4000 с преден аванс. Това е по-добрия аванс!
Той колегата каза вече, за което благодаря! :) Или имаш предвид да се изкаже за ексейджа?
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Redimido написа:
Георги Кръстев написа:Колега съвета ми е да си вземеш мач пръчка дълга 3,9м с малка кация. Защото за тези пари, каквото и да вземеш 4,2м ще тежи. Един мач на 4,2м над 220 гр вече е в графата кютюци!
Задължително да е на части, другото с колената въобще и да не ти минава през глава......
Както и ти препоръчвам макарата да е 3 или 4000 с преден аванс. Това е по-добрия аванс!
Той колегата каза вече, за което благодаря! :) Или имаш предвид да се изкаже за ексейджа?
Теглото на мача не е от толкова голямо значение,защото няма да ти е цял ден в ръката като спининга,но дължината в някои случаи е определяща за дистанцията.А за аванса е спорен въпроса,на кой както му е удобно има макари и с добър заден аванс.Според мен ще е най-добре да отидеш в някои магазин и да пипнеш няколко пръчки и която най ти приляга я взимаш.Тук всеки ти казва според това каквото ползва и се объркваш.
Това е като да питаш жена с малко дупе или с голяма задница да си вземеш,всеки различно ще ти каже,но ще вземеш тая дето теб те кефи.
Направи сам избора си,така ще се радваш двойно повече.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Д.Граховски написа:
Redimido написа:
Теглото на мача не е от толкова голямо значение,защото няма да ти е цял ден в ръката като спининга,но дължината в някои случаи е определяща за дистанцията.А за аванса е спорен въпроса,на кой както му е удобно има макари и с добър заден аванс.Според мен ще е най-добре да отидеш в някои магазин и да пипнеш няколко пръчки и която най ти приляга я взимаш.Тук всеки ти казва според това каквото ползва и се объркваш.
Това е като да питаш жена с малко дупе или с голяма задница да си вземеш,всеки различно ще ти каже,но ще вземеш тая дето теб те кефи.
Направи сам избора си,така ще се радваш двойно повече.
Добре, значи може би въпроса трябваше да бъде какво не бихте си взели за тези пари...на база на личен опит...
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Добре, значи може би въпроса трябваше да бъде какво не бихте си взели за тези пари...на база на личен опит...[/quote]

И като кажа как не бих похарчил 250 лв. струва ми се ,че това няма да промени нещата
Не бих си взел телемач а ето този Tubertini - T-Match от тази обява .За мен е добър ама за теб може да не е http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=72507 ( http://naslukabg.com/Match%20rod%20TUBE ... TCH%204.20 ) Бягай в магазина тръскай , слагай макара и бягай за риба
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

Обърни внимание и на този мач
http://www.ribi-abv.bg/%D0%BC%D0%B0%D1% ... 3-pid=1741

перфекта изработка,добро тегло и строй / не е някой колец въпреки голямата си акция /
не малко състезатели ловят с тези мачове / миля че има защо :wink: /

за макара може и тази
http://www.ribi-abv.bg/%D0%BC%D0%B0%D1% ... 0-pid=1503
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Колеги - този е!
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=54...
Благодаря на колегата "tamihal".

Днес отивам в Риби и Такъми да го пробвам с няколко макари ... едната е Exage-a, другите ще са повечето макари, които ми препоръчахте тук. Не знам коя ще е, искам да видя как ще се съчетават с пръчката. Благодаря на всички за мненията и информацията.
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

Честито колега и много риби да ловиш с мача,мн.добър избор!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”