Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

Протестното шествие на СЛРД”СОКОЛ 1893” - Пазарджик
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
- kodek
- ще става разбирач
Re: Протестното шествие на СЛРД”СОКОЛ 1893” - Пазарджик
Най добре никой да не ни представлява! Всички организации за риболов да се закрият. От догодина реките и държавните водоеми се забраняват за риболов тотално .Който иска да риболовства има платени.там арендатора се грижи за всичко.Плащаш-хващаш,ако схващаш.Натам вървят нещата.Няма нужда от билети и контролни органи.Отиваме на платени и няма проблеми.
Колега не се пали толкова.Никой не казва, че не трябва да има контрол или сдружения.Въпроса е, че когато някой не си върши добре работата просто си заминава.В един от предишните постове например ти намекнах за пътя от едната страна на Звъничовския гиол - пълна отврат,маса народ си изпотроши колите.Контрола под всякаква критика, едно време Васко козара правеше проверки които завършваха само с думите " иди утре в Пазарджик да си изкараш билет ", след това се появиха някакви измислени герои, които ти кажи защо бяха изгонени .Само миналата година през забраната когато беше разрешен имаше ежедневни проверки и след забраната пак нищо.Тези които ловят на хранилка вече и да искат не могат да скъсат, от мрежите дъното е станало като самолетна писта.Зарибяване-чат пат се пускаше некое шаранче и поради липса на контрол свършваха преди да излязат от детската градина.За щуката изобщо не искам да говоря- под санитарен минимум, на всяко напомняне за зарибяване с този хищник ми е казвано, че била в изобилиеkodek написа:Най добре никой да не ни представлява! Всички организации за риболов да се закрият. От догодина реките и държавните водоеми се забраняват за риболов тотално .Който иска да риболовства има платени.там арендатора се грижи за всичко.Плащаш-хващаш,ако схващаш.Натам вървят нещата.Няма нужда от билети и контролни органи.Отиваме на платени и няма проблеми.

- bojinov_86
- новобранец
Абсолютно верно е това !firepd69 написа:Колега не се пали толкова.Никой не казва, че не трябва да има контрол или сдружения.Въпроса е, че когато някой не си върши добре работата просто си заминава.В един от предишните постове например ти намекнах за пътя от едната страна на Звъничовския гиол - пълна отврат,маса народ си изпотроши колите.Контрола под всякаква критика, едно време Васко козара правеше проверки които завършваха само с думите " иди утре в Пазарджик да си изкараш билет ", след това се появиха някакви измислени герои, които ти кажи защо бяха изгонени .Само миналата година през забраната когато беше разрешен имаше ежедневни проверки и след забраната пак нищо.Тези които ловят на хранилка вече и да искат не могат да скъсат, от мрежите дъното е станало като самолетна писта.Зарибяване-чат пат се пускаше некое шаранче и поради липса на контрол свършваха преди да излязат от детската градина.За щуката изобщо не искам да говоря- под санитарен минимум, на всяко напомняне за зарибяване с този хищник ми е казвано, че била в изобилиеkodek написа:Най добре никой да не ни представлява! Всички организации за риболов да се закрият. От догодина реките и държавните водоеми се забраняват за риболов тотално .Който иска да риболовства има платени.там арендатора се грижи за всичко.Плащаш-хващаш,ако схващаш.Натам вървят нещата.Няма нужда от билети и контролни органи.Отиваме на платени и няма проблеми..Още колко неща трябва да се изпишат та да ви уврат главите.Как хората да ви подкрепят като, това което го правите в това дружество е пълен див комунизъм.Дай поне един пример за нещо положително свършено от вас в този гиол. От тази година и аз не съм подновил членството и нямам никакво намерение да го сторя.Май много и търпях.
Станахме за смях обикаляме като улави сума ти километри далече от гради ни да се чудим къде да ловим нещо и на спокойствие ! Още преди две години приключих със Сокол като разбрах как за едно шише ракия можеш необезпокояван да си сееш мрежите цяла нощ ! То верно ,че гради ни е беден ама то бива бива по зле и от циганите станахме ! Kodek ми по добре да платя на огняново ще ида ама поне знам ,че ще хвана нещо и пак по евтино ще дойде , не да бия по 200 километра по знайни и незнайни реки и язовири !
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега kodek, от форума си бях си съставил мнение за теб като за сериозен човек. И сега не мога да разбера толкова ли си нагъл или членството в "Сокол" сериозно ти е изкривило мисленетоkodek написа:Най добре никой да не ни представлява! Всички организации за риболов да се закрият. От догодина реките и държавните водоеми се забраняват за риболов тотално .Който иска да риболовства има платени.там арендатора се грижи за всичко.Плащаш-хващаш,ако схващаш.Натам вървят нещата.Няма нужда от билети и контролни органи.Отиваме на платени и няма проблеми.

Не ми отговори на предните въпроси, но аз пак ще те питам: Кажи ми бе човек, защо стана нормално пазарджиклий да се засичаме по реки и язовири на по 200-300км от нас, а местните като разберат от къде сме дошли, да цъкат с език и да ни гледат с недоумение

Знам добре къде ви сърби

И ще ти кажа, трябва ни сериозна риболовна организация, но ето такава http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=129&t=73316. Прочети внимателно тази тема, за да разбереш какво иска редовия риболовец. И дай боже да стане това, аз съм оптимист, защото се вижда, че народа малко по малко взе да му идва акъла. Тогава такива измислени структури, като вашата ще изчезнат "кат на стара баба м.......".
Мога само да ти пожелая, да се махнеш от това свърталище, докато е време

Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
КОЛЕГИ,
Не мога да си обясня защо тази тема се пропи с толкова злоба и заядливи изказвания?!!!!!
Първо - идеята за това протестно шествие е на новия управителен съвет на СЛРД”СОКОЛ 1893” – Пазарджик, избран миналата година. В него, мога да твърдя, че е съставен от трезвомислещи ловци и риболовци, като основната ни цел е развитието на ловната и риболовна дейност.
Извинявайте, но не може да правите злобни коментари за хора, които не познавате, и да ги очерняте само защото са членове на дадено дружество. Аз не съм нито мафиот, нито крадец, нито измамник. АЗ съм обикновен човек - рибар и ловец, избран от ловците и риболовците в УС на СЛРД”СОКОЛ 1893” – Пазарджик да защитавам интересите ни.
Не мога да коментирам как е положението в страната., но не може да се слагат под един знаменател всички ловно рибарски дружества.
Никой никого не задължава да членува в това или онова дружество или организация, Всеки има право на собствен избор.
Второ – За стопанисвания от СЛРД”СОКОЛ 1893” – Пазарджик водоем, а не „гьол” Звъничево, смея да твърдя че се полагат необходимите грижи и контрол.
През последните 3 години само е зарибен с над 1 тон зарибителен материал - основно шаран и амур. През месец май 2012г. лично аз с няколко приятели пуснахме и 100бр, 100г щучета. През ноември зарибихме и с 200кг каракуда.
Да, това не е кой знае какво, но все пак е нещо……………
Досега ни е отказвано от различните институции разрешение за стопанисване на няколко микроязовира. Именно това е едно от исканията ни.
Колкото до контрола – основно , контрола на водоемите и реките се осъществява от служителите на ИАРА. Напълно Недостатъчно е 3- ма инспектори да контролират и опазват всички водоеми в областта. Мисля, че тук задължително трябва да се намеси държавата..
Пуснах тази тема, „не да се изхвалим колко сме велики, не да яхнем гребена на вълната, не защото е партийно поръчение”, а да споделя с вас проблемите които ни вълнуват и съвместно да обсъдим варианти за решаването им
НАСЛУКА!!!
Не мога да си обясня защо тази тема се пропи с толкова злоба и заядливи изказвания?!!!!!
Първо - идеята за това протестно шествие е на новия управителен съвет на СЛРД”СОКОЛ 1893” – Пазарджик, избран миналата година. В него, мога да твърдя, че е съставен от трезвомислещи ловци и риболовци, като основната ни цел е развитието на ловната и риболовна дейност.
Извинявайте, но не може да правите злобни коментари за хора, които не познавате, и да ги очерняте само защото са членове на дадено дружество. Аз не съм нито мафиот, нито крадец, нито измамник. АЗ съм обикновен човек - рибар и ловец, избран от ловците и риболовците в УС на СЛРД”СОКОЛ 1893” – Пазарджик да защитавам интересите ни.
Не мога да коментирам как е положението в страната., но не може да се слагат под един знаменател всички ловно рибарски дружества.
Никой никого не задължава да членува в това или онова дружество или организация, Всеки има право на собствен избор.
Второ – За стопанисвания от СЛРД”СОКОЛ 1893” – Пазарджик водоем, а не „гьол” Звъничево, смея да твърдя че се полагат необходимите грижи и контрол.
През последните 3 години само е зарибен с над 1 тон зарибителен материал - основно шаран и амур. През месец май 2012г. лично аз с няколко приятели пуснахме и 100бр, 100г щучета. През ноември зарибихме и с 200кг каракуда.
Да, това не е кой знае какво, но все пак е нещо……………
Досега ни е отказвано от различните институции разрешение за стопанисване на няколко микроязовира. Именно това е едно от исканията ни.
Колкото до контрола – основно , контрола на водоемите и реките се осъществява от служителите на ИАРА. Напълно Недостатъчно е 3- ма инспектори да контролират и опазват всички водоеми в областта. Мисля, че тук задължително трябва да се намеси държавата..
Пуснах тази тема, „не да се изхвалим колко сме велики, не да яхнем гребена на вълната, не защото е партийно поръчение”, а да споделя с вас проблемите които ни вълнуват и съвместно да обсъдим варианти за решаването им
НАСЛУКА!!!
Колега andonlov някъде в тази тема някой да ви е нарекъл лъжец и крадец ? Или да борави с имена ? Ние просто не искаме да имаме нищо общо с вашата организация.Колкото по-бързо е заличат от регистрите толкова по-добре.Аз лично каквото имах да кажа го казах.И за последно нито едно назначение в красивата ни родина не е случайно, ама хич. 

Точно това е проблема - че не се борави с имена. Ако имаш някой впредвид го казваш - тоя Иван, Петкан Драган е крадец, браконер и пр., а не тея от СЛРД”СОКОЛ 1893” – Пазарджик,firepd69 написа:Колега andonlov някъде в тази тема някой да ви е нарекъл лъжец и крадец ? Или да борави с имена ? Ние просто не искаме да имаме нищо общо с вашата организация.Колкото по-бързо е заличат от регистрите толкова по-добре.Аз лично каквото имах да кажа го казах.И за последно нито едно назначение в красивата ни родина не е случайно, ама хич.
Както казах - никой не Ви кара насила да имате нещо общо с нашата организация, но да искаш заличаване наедна организация, честваща тази година 120годишнина, звучи меко казано несериозно.
на теб не ти допада, на мен ми харесва... и кво правим?.......................като се видим на някой язовир няма да се поздравим ли

Колега Andonlov,
Не изключвам възможността Вашите намерения да са добри вече. Дано е така – пожелавам Ви успех. За да можете да убедите когото и да било – ето три стъпки, които можете да предприемете:
1. Предизвиквате дискусия в СЛРБ – моментално да уволнят оня търбух – Валентин Симов, който представлява тая организация на някои места и вдига телефона, когато човек търси отговорника в СЛРБ за риболова. Преди беше една жена, която беше свястна, но сега е по майчинство.
2. На следващото общо събрание – предизвиквате дискусия по поставения тук проблем. Омразата е напълно заслужена – както за ръководството на СЛРБ, така и заради поведението на голяма част от ловните дружинки. Споделяте на общото събрание проблема, че в много от тях са настанени всякакви мутри, както и какво мислят останалите хора за тая организация.
3. Ако решите на общото събрание нещо да промените – можете да информирате останалите, нормалните хора – както намерите за добре.
И Вие, и аз знаем какво ще се случи, нали? Все пак – като се промени поведението на организацията, а не само на вашите дружинки – тогава ще се надявате на подкрепа.
Що се отнася до историята – прадядо ми е един от основните деятели в Асеновградска околия. Ако види какво е станало сега – ще се обърне в гроба.
Р.S.
Понеже некъв пич ми обясни, че ловът бил разрешен и в сряда – специално за него:
Не познавам реда, по който се извършва лов. Обаче познавам отлично правилата за стрелба и мерките за безопасност, поради някои прищевки на съдбата.
Нема филм да е разрешена стрелба между хора, без отцепление, без инструктажи и т.н. И се стреляше от понеделник до петък – допреди три години. Оттогава не съм стъпвал на водоема Звъничево, и няма да стъпя скоро. Щото нема риба и щото ония ваште ловци – с жълто около устата, не съм сигурен какво могат в стрелбата и дали знаят от коя страна пушката фърга. И щото всички знаем как и срещу какво се изкарва ловен билет.
И колко човека дават фира всяка година.
Не изключвам възможността Вашите намерения да са добри вече. Дано е така – пожелавам Ви успех. За да можете да убедите когото и да било – ето три стъпки, които можете да предприемете:
1. Предизвиквате дискусия в СЛРБ – моментално да уволнят оня търбух – Валентин Симов, който представлява тая организация на някои места и вдига телефона, когато човек търси отговорника в СЛРБ за риболова. Преди беше една жена, която беше свястна, но сега е по майчинство.
2. На следващото общо събрание – предизвиквате дискусия по поставения тук проблем. Омразата е напълно заслужена – както за ръководството на СЛРБ, така и заради поведението на голяма част от ловните дружинки. Споделяте на общото събрание проблема, че в много от тях са настанени всякакви мутри, както и какво мислят останалите хора за тая организация.
3. Ако решите на общото събрание нещо да промените – можете да информирате останалите, нормалните хора – както намерите за добре.
И Вие, и аз знаем какво ще се случи, нали? Все пак – като се промени поведението на организацията, а не само на вашите дружинки – тогава ще се надявате на подкрепа.
Що се отнася до историята – прадядо ми е един от основните деятели в Асеновградска околия. Ако види какво е станало сега – ще се обърне в гроба.
Р.S.
Понеже некъв пич ми обясни, че ловът бил разрешен и в сряда – специално за него:
Не познавам реда, по който се извършва лов. Обаче познавам отлично правилата за стрелба и мерките за безопасност, поради някои прищевки на съдбата.
Нема филм да е разрешена стрелба между хора, без отцепление, без инструктажи и т.н. И се стреляше от понеделник до петък – допреди три години. Оттогава не съм стъпвал на водоема Звъничево, и няма да стъпя скоро. Щото нема риба и щото ония ваште ловци – с жълто около устата, не съм сигурен какво могат в стрелбата и дали знаят от коя страна пушката фърга. И щото всички знаем как и срещу какво се изкарва ловен билет.
-
- вече хвърля и на тежко
Защо ли, защо? Защото от време оно не ви помним с добро!andonlov написа:КОЛЕГИ,
Сега аз да те питам, колега. Защо преди да използвате тоя форум за пропаганда, не излязохте на светло и от същата тази трибуна да кажете аджеба, кои сте, за какво се борите, какви са целите ви, какви резултати сте постигнали? Па след това ако съберете съмишленици да ги призовавате за вашата кауза. Вие какво очаквахте, в неделя да се юрнем като улави и да викаме заради вас

Вчера и днес, между другото говорих с някои от небезизвестните риболовци, както в нашия град, така и в този форум. Та на въпросите ми знаят ли нещо за новото ръководство и дейността ви, отговорите естествено бяха - не и не ме интересува

Къде и как тъсите диалог с нас, болшинството риболовци в Пазарджик, за да ни привлечете отново в редиците си?
Ще кажете, ами ето опитахме се с тази тема. Аз пък ще ви кажа, че подхода ви беше изключително погрешен, като се има предвид реномето на дружеството ви.
Така, че не се учудвайте от реакциите ни!
Благодаря ти колега за мнението. точно това бе идеята с която отворих темата.pitcha написа:Колега Andonlov,
Р.S.
напълно съм съгласен с теб, че преди години доста народ си купиха ловните билети. да вярно е че доста мутри станаха ловци, без и капка да разбират от лов и с нулево участие в ловностопански мероприятия. незабравяй , обаче, че голяма част от ТИЯ са и рибари, и смея да твърдя / виждал сън го лично/, че правят много големи пакости.
ето защо трябват законови промени за да се освободим от тях.
колкото до Звъничево- риба има..

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Всичко което казваш е много правилно и вярно.Но ако на въпросното място има лов на водоплаващи прелетни птици,то лова може и да е индивидуален и не е нужна отцепка и инструктаж на никой.Това се прави само на групов лов прасе и т.н.И ако въпросния ден е разрешен за лов,дори няма право никой да е в ловната зона,ако е със такъв статут разбира се въпросното място.pitcha написа:Колега Andonlov,
Нема филм да е разрешена стрелба между хора, без отцепление, без инструктажи и т.н.
Сори за оффтопика но да е просто и ясно това.Не съм нито от едните нито от другите да не кажете,че вземам страна сега.Просто казвам какви са фактите.
- kodek
- ще става разбирач
Къде? на Звъничево ли?pitcha написа:Колега Andonlov,
Не изключвам възможността Вашите намерения да са добри вече. Дано е така – пожелавам Ви успех.
Р.S.
ЛРД -Ловно-Рибарско Дружество.Водоема е на ловците и риболовците.За ловците водоплаващ дивеч, за риболовците - риба.Никога не е имало конфликти и никой- дори бракониерите(които са залавяни и санкционирани) не са стреляли срещу хора!Няма допуснат инцидент досега.А риба си има достатъчно.
Както е казал ХРИСТОС "Който иска нека ме следва" Никой никого не задължава!
Е, чак пък Христос да намесваме сега..... Малко е прекалено.kodek написа:Както е казал ХРИСТОС .......!
Викаш немало конфликти, а? Верно нема.
Те ми гърмят покрай ушите, аз ловя риба след риба – съдирам ги даже.
Сфирят съчми налево-надесно, ония отсреща залягат в папура.
Кучета се фъргат у водата, да домъкнат жертвата – голем Кеф.
Както разбирам – това и сега се случва, вероятно само в разрешените за лов дни? Викаш – да ви дадат всички водоеми – за да се случва същото? Верно бе – що не!
Но да се върнем към идилията.
Те – двама, аз – един. Те с пушки, аз – без. Аз – трезвен, за тях - не знам. /Що трябва да ги проверяват тия ангели небесни с дрегери преди лов – чудна работа./
И в тая ситуация обмислих некой коМфликт, ама що се отказах – не знам. Май ми се стори неуместен – да не им разваля нещо лова или комфорта. Мани, ами ша земе да му излезе име на водоема, че стават коМфликти!
Малко полу- на майтап, а сега сериозно. Описаната ситуация е най-малкият проблем. Все пак – там държавата е наблизо. Обаче, ако същото ти се случи в някоя дива местност, дето нема и покритие на мобилните телефони, и те не са двама, а пет – става доста интересно. Не че двама не са достатъчни, де. И ти казват, че реката те са я забранили, за да си е само за тях – ко праим тогава.
Е, помъчих се да ви бъда полезен. Като посоча само част от проблемите. С надеждата да си промените начино на мислене, и организацийката. Като не щете – карайте както си знаете. Чувствата продължават с непроменена взаимност. А следващия път – когато решите да протестирате в София – ще дойда да викам против вас, и ще домъкна цяла тумба народ.
Последно промяна от pitcha на Пет Мар 08, 2013 12:04 pm, променено общо 2 пъти.
-
- вече хвърля и на тежко
Те вече се изживяват като боговеpitcha написа:Е, чак пък Христос да намесваме сега..... Малко е прекалено.kodek написа:Както е казал ХРИСТОС .......!

Колега, не виждам смисъл да се хабим вече. Абе кво ли сме седнали да се занимаваме със загубена кауза. До сега сме се оправяли без тях, та не виждам какъв е проблема... Явно нямат желание за промяна и толкова.pitcha написа: Е, помъчих се да ви бъда полезен. Като посоча само част от проблемите. С надеждата да си промените начино на мислене, и организацийката. Като не щете – карайте както си знаете. Чувствата продължават с непроменена взаимност. А следващия път – когато решите да протестирате в София – ще дойда да викам против вас, и ще домъкна цяла тумба народ.
Каквото имах и аз го казах, повече не ми се занимава с тая псевдоорганизация!