ВЪПРОС КъМ Опитните Шаранжии

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

С распъване ако няма течение :wink:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Значи , колега Husmen , за царевичката монтажа е лесен , вирбел плюс монофилно ( 0.40 - 0.50 )за основно и повода от типа " оплетка" ( 0.10 - 0.12 ). Косъм или царевичка всеки решава сам , но като че ли косъма "вдъхва "повече доверие защото все пак са повече зрънцата.
Може и цялата линия да е от оплетка , въпрос на преценка ...
А за плочката е още по - лесно , монофилно със самозатягаща се примка на края където стягаш плочката и забиваш кукичката . Повода аз го правя от хирургически конец ( който иска може да го прави и с оплетка ) , най - лесно може да го намерите във всяка ветиринарна аптека.
Все пак искам да кажа че това е тактика за обрасли водоеми , храсталаци и други драки , та си мисля че там няма нужда от дълги замятания , просто избираш някоя "дупка" или хвърляш пред самите храсти и се скатаваш ... другото е късмет и търпение !
Аватар
Ivkou
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivkou »

rikosheth написа:
Ivkou написа:Давайте още идеи как да хвърля тфа малко парче гляб по навътре :D
с корда 0.30 , 0.35 :)
Колко по навътре искаш да го хвърлиш? :shock:
Поне 15-20 метра :)
Изображение

It's all about the game and how you play it !!!
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Пробвай спрозрачно БУЛДО. :wink:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Ivkou написа:Поне 15-20 метра :)
pluv4o написа:Пробвай спрозрачно БУЛДО.
...или с такава бомбарда :wink:
Аватар
Ivkou
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivkou »

Тва е добра идея :roll: :D
Изображение

It's all about the game and how you play it !!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Еееее,то много сложно :smt017 :smt017 :smt017 да се сложи една кофа стара царевица и да се напълни с вода бе.......то стана въпрос със повишена трудност, като че ли ще цепите атоми.Човека написа,слагаш царевицата във вода и на слънце и на другия ден вече си мирише на вкиснато :lol: :lol: :lol: Ако ще варите уиски,дръжте я една седмица и е готова за варене :shock: :lol: :shock: :lol:
Хюсмене,сменяй си стръвта постоянно при положение че не ти удря,не е засължително да е от това че стръвта/царевицата/ е почерняла от стоене ами просто в момента иска нещо друго,може би друга стръв :?: :idea: :?: :idea: Пробваш всичко на което удря шарана и дори и на мъртво рибе.По-късно пак може да сложиш царевица и да пробваш.Също така може да оказва влияние и дебелинета на повода,абе като не ще да удря,аз специално веднага още на първия час преработвам такъмите и сменям стръвта.Пробвай :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Аз лично съм против вадене и смяна на стръв.При положение,че почти винаги използвам ПВА или замразени кофички,просто няма смисъл да се презамята ако няма удар.Имал съм случаи да ми удари чак на третия ден,без да съм сменял.Относно почерняването на зърната-вярно почерняват,ама след две седмици!По съм съгласен с подмяната на стиропора,защото ако не се олуфти по конеца,то или просмуква или се свива/предполагам от налягането/ и не работи ефективно!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз пък немога така...винаги се притеснявам да не съм хвърлил в закачки(ако на съответния водоем има) и да немога да извадя такъма или пък да не ми е паднала стръвта и да седя на голо...незнам някак си нямам доверие на косъма че оня пластмасов стопер може на 100% да спре изхлузването на стръвта било то царевица или топче. :oops: :oops: :oops:

Макар и винаги като хвърля на косъм ако царевицата е била твърда да е седяла на косама без проблем много време винаги има капка съмнение което ме кара да извадя въдицата след някой друг час...не повече от 2-3 часа :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

И аз не обичам да мятам като гламав през 2 часа и цял ден да хамалувам на въдиците, особено на познати водоеми. Не, че ме мързи ами просто съм сигурен в стръвта и монтажите които ползвам, допълнително мога да се подсигуря с ПВА продукти и така си живея спокойно покрай язовирите :wink:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Ще се пробвам и аз на този принцип да съм вече :wink: .

Просто съм свикнал да ловя на водоеми с раци където за 15-20 минути и си на гола кука а понякога дори веднага :roll: .

След колко време обикновено имате удар.На мене винаги са ми били в рамките на половин час след замятането :roll: .
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Аааааааааааааааааааа!!! :smt082 :smt082 :smt082 Николаевка е outstandart!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

rikosheth написа:Аааааааааааааааааааа!!! :smt082 :smt082 :smt082 Николаевка е outstandart!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

:smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043

Ще ме убиеш :lol: .

Крайно време е да си лягам утре заранта пак ще си пишеме :wink: .
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Re: олдфоx

Мнение от old fox »

Husmen1983 написа:[сизе=9]Този метод е най добрия вариант който ти го казва Доцента задължително го пробввй гаранция ще имаш успех. На същото мнение съм - на тоя метод по Граовско му викат - &яуот;на цицанье&яуот;[/сизе]ти видя ли какво питам аз?как според теб как да го напрая това на язовир пълен с много хора да хвурлям хляб?аз питам за сухата царевица........а дръг колега се включи в темата и пита за големи шарани в изоставени водоеми.
:lol: Такаа! :lol:
:wink: Суха царевица ползвам само за захранка - а за стръв - грозд торни на косъм!!! За една сутрин 4бр по 5кг и 4 по 2 - 3 !! На Веринско :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

Ivkou написа:Давайте още идеи как да хвърля тфа малко парче гляб по навътре :D
с корда 0.30 , 0.35 :)

:lol: :lol: :lol: Не се хвърля на вътре, а с директен на 0.30 - 0.35 - без плувки и тежести - му се поднася в устата :lol: :lol: Това е "на коричка" или "на цицанье" :lol: :lol:

8) Ама си требва майсторлък :lol: :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”