Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Инфо за остров Gokceada
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Инфо за остров Gokceada
Ей колеги много ме запалихте! Вече и аз замислям едно пътуване. Октомври как е риболова (с въдица от брега).
anatoli75 написа:Здравейте,а цените на хотелите какви са,че ми се иска другия месец и аз да патувам натам,благодаря ви предварително

Последно промяна от stih на Съб Май 29, 2010 4:12 pm, променено общо 1 път.
това в самия град ли е колега или в някое от селата? че това инфо за wi-fi много ме заинтересува, ако има читав интернет мога и за повече дни да отида
Аз съм един от глобените от бреговата охрана на острова. Ето го закона на английски: http://www.kkgm.gov.tr/regulation/not/2007-44.html
Там е описано абсолютно всичко което е нужно да знаете.
С няколко думи, в случай че ловите от брега, нямате проблем, единствено спазвайте дневния лимит и не ловете забранени риби(описани са в закона). В момента в който се качите на лодка или нещо друго сте извън закона. Хванат ли ви следва конфискация на всичко и глоба от 700 лири(1:1 лева). Ако сте с много риба може и на съд да се отиде.
Хващането е внезапно. Ако видите в далечината лодката на бреговата, като точка, докато вземете решение какво да правите тя вече е до вас, супер бързи са. Ако имате късмет някой от служещите ще говори на английски. След като ви хванат ви записват на видео което отива в архива и си имате досие. След това ви арестуват и ви водят под конвой на кораба на бреговата в пристанището, там където пристига ферибота. Там ви черпят с кафе или чай и офицер с перфектен английски и усмивка на уста ви обяснява защо сте там и какво ще ви се случи като в същото време ви се извинява
.
В случай че сте били с една две риби и ви е запърви път следва само плащане на глобата, не ви конфискуват нищо.
Това е общо взето и е валидно за цяла Турция. Но Гьокчеада е под специално и постоянно наблюдение на бреговата охрана поради многото оплаквания от местни рибари относно българи продаващи риба на пазара и по пансионите през изминалите години. Самите местни рибари видят ли българи в морето с лодка с въдици или харпун звънят в офиса на бреговата и тя пристига след 10 мин.
За разлика от Гъция в Турция туриста не може да си извади билет. В закона го пише. За да се лови риба от лодка е нужно местен с лиценз за развеждане на туристи с лодка с цел любителски риболов да ви скъса дневен билет. След това той е длъжен да ви развежда с лодката до мястото за риболов и да ви придружава през цялото време.
Билет могат да вземат само тези със статут и документ за "временно пребиваващ" и "официални гости".
А риба има много, с въдица се вадят по 20-30кг за 4-5 часа. След това много от българските "туристи" я предлагат на пансионите или на меркеза за да "си избиели разходите" ...
С няколко думи, в случай че ловите от брега, нямате проблем, единствено спазвайте дневния лимит и не ловете забранени риби(описани са в закона). В момента в който се качите на лодка или нещо друго сте извън закона. Хванат ли ви следва конфискация на всичко и глоба от 700 лири(1:1 лева). Ако сте с много риба може и на съд да се отиде.
Хващането е внезапно. Ако видите в далечината лодката на бреговата, като точка, докато вземете решение какво да правите тя вече е до вас, супер бързи са. Ако имате късмет някой от служещите ще говори на английски. След като ви хванат ви записват на видео което отива в архива и си имате досие. След това ви арестуват и ви водят под конвой на кораба на бреговата в пристанището, там където пристига ферибота. Там ви черпят с кафе или чай и офицер с перфектен английски и усмивка на уста ви обяснява защо сте там и какво ще ви се случи като в същото време ви се извинява

В случай че сте били с една две риби и ви е запърви път следва само плащане на глобата, не ви конфискуват нищо.
Това е общо взето и е валидно за цяла Турция. Но Гьокчеада е под специално и постоянно наблюдение на бреговата охрана поради многото оплаквания от местни рибари относно българи продаващи риба на пазара и по пансионите през изминалите години. Самите местни рибари видят ли българи в морето с лодка с въдици или харпун звънят в офиса на бреговата и тя пристига след 10 мин.
За разлика от Гъция в Турция туриста не може да си извади билет. В закона го пише. За да се лови риба от лодка е нужно местен с лиценз за развеждане на туристи с лодка с цел любителски риболов да ви скъса дневен билет. След това той е длъжен да ви развежда с лодката до мястото за риболов и да ви придружава през цялото време.
Билет могат да вземат само тези със статут и документ за "временно пребиваващ" и "официални гости".
А риба има много, с въдица се вадят по 20-30кг за 4-5 часа. След това много от българските "туристи" я предлагат на пансионите или на меркеза за да "си избиели разходите" ...
е аз написах нещо подобно но в по съкратен вариант,колегата е напълно прав че не можеш да влезеш с лодката си или по скоро може само този Българин който има и турско местожителство, да не говорим пък колко постове има покрай цялата брегова зона и как са ме гледали с бинокли като съм на отрешното баирче,така че не се канете много

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Да, това е на влизане в града откъм ферибота. Ако е нужно, мога и да го ситуирам на google map. wi-fi имаше и то приличен. Вечерно време, като седнем на салатка и други неща, компа на масата и си говорим с ближните. Иначе с кеф бих си пил ениракъто в някой ресторант, ама не дават. Бира дори не позволяваха. Щом като е така - пакетирайте ми салатите, хапването и на масата "в къщи". То беше точно до джамията, та всички участници във вечерната служба се изреждаха да ни гледат докато сърбаме салата с лъжиците.kuzmich написа:това в самия град ли е колега или в някое от селата? че това инфо за wi-fi много ме заинтересува, ако има читав интернет мога и за повече дни да отида
благодаря! ако не е проблем да чукнеш на google map щото съм ходил два пъти на острова ама нямам спомен за тая къща да съм я виждалstih написа:Да, това е на влизане в града откъм ферибота. Ако е нужно, мога и да го ситуирам на google map. wi-fi имаше и то приличен. Вечерно време, като седнем на салатка и други неща, компа на масата и си говорим с ближните. Иначе с кеф бих си пил ениракъто в някой ресторант, ама не дават. Бира дори не позволяваха. Щом като е така - пакетирайте ми салатите, хапването и на масата "в къщи". То беше точно до джамията, та всички участници във вечерната служба се изреждаха да ни гледат докато сърбаме салата с лъжиците.kuzmich написа:това в самия град ли е колега или в някое от селата? че това инфо за wi-fi много ме заинтересува, ако има читав интернет мога и за повече дни да отида
Колега с твоя лодка или харпун те хванаха? Виждал съм доста други българи да ги извеждат с турски лодки и то през светлата част на деня и не съм чул да имат проблеми. И това неприятно събитие скоро ли се случи?spear написа:Аз съм един от глобените от бреговата охрана на острова. Ето го закона на английски: http://www.kkgm.gov.tr/regulation/not/2007-44.html
С няколко думи, в случай че ловите от брега, нямате проблем, единствено спазвайте дневния лимит и не ловете забранени риби(описани са в закона). В момента в който се качите на лодка или нещо друго сте извън закона. Хванат ли ви следва конфискация на всичко и глоба от 700 лири(1:1 лева). Ако сте с много риба може и на съд да се отиде..
Информация отпреди 3 дена за Гьокчеада - трима човека от брега саргос около 3-4кг на плувка за два дена, от лодка са изкарали към 12-ина кг - саргос, ципура и скумрия на дъно за 3 часа.
Бях с моя лодка, паркирана във водата и гмурках с харпун около нея. Първо мина турска рибарска лодка и след около половин час пристигна бреговата. Случи се миналата година по това време. Местен мой приятел с положение на острова се застъпи за мен, чак в Анкара звъня, и се отървах само с глоба. Малко преди мен момчета от Варна изгоряха. По-предното лято двама от София, конфискуваха им всичко, отидоха на съд, отърваха се накрая но доста пари изхарчиха по турски адвокати.kuzmich написа: Колега с твоя лодка или харпун те хванаха? Виждал съм доста други българи да ги извеждат с турски лодки и то през светлата част на деня и не съм чул да имат проблеми. И това неприятно събитие скоро ли се случи?
Качен на турска лодка с местни едва ли някога някой ще ти направи проблем.
Дори и човек да реши да рискува не трябва по никакъв начин да предизвиква внимание, но е пълно с глупаци, хванат риба и ходят продават на местните, ей това е което ядосва местните рибари, но не го разбраха това нашите българи

По принцип турците много обичат българите, рядко някой ей така ще тръгне да ти прави мръсно там, но като му крадеш хляба и той тръгва срещу теб.
Ето данните, които ми се изписаха в google map 40.197044,25.910032 Това е къщата, където бях. Не е лукс, но е спокойно. Имаше хладилник, чисти легла и завивки, едно геконче за компания на децата и прилична и-нет връзка. Някъде тук 40.224721,25.899947 има едни интересни къщички /Пансиони/. Щях да качвам снимка, но намерих инфо в нета, което предоставям с преводkuzmich написа:благодаря! ако не е проблем да чукнеш на google map щото съм ходил два пъти на острова ама нямам спомен за тая къща да съм я виждалstih написа:Да, това е на влизане в града откъм ферибота. Ако е нужно, мога и да го ситуирам на google map. wi-fi имаше и то приличен. Вечерно време, като седнем на салатка и други неща, компа на масата и си говорим с ближните. Иначе с кеф бих си пил ениракъто в някой ресторант, ама не дават. Бира дори не позволяваха. Щом като е така - пакетирайте ми салатите, хапването и на масата "в къщи". То беше точно до джамията, та всички участници във вечерната служба се изреждаха да ни гледат докато сърбаме салата с лъжиците.kuzmich написа:това в самия град ли е колега или в някое от селата? че това инфо за wi-fi много ме заинтересува, ако има читав интернет мога и за повече дни да отида

То на картата се вижда, но след като от ферибота стигнеш центъра /меркеза/, завиваш надясно и караш направо. Минават се училище, поредица от казарми и по правата отсечка се стига до Йени бадемли.
...Спиър , много подробно инфо ..ЕВАЛА !!!spear написа:Бях с моя лодка, паркирана във водата и гмурках с харпун около нея....
Ето данните, които ми се изписаха в google map 40.197044,25.910032 Това е къщата, където бях. Не е лукс, но е спокойно. Имаше хладилник, чисти легла и завивки, едно геконче за компания на децата и прилична и-нет връзка. Някъде тук 40.224721,25.899947 има едни интересни къщички /Пансиони/. Щях да качвам снимка, но намерих инфо в нета, което предоставям с превод
Мисля, че следващия път ще бъдат тук http://translate.google.com/translate?j ... l=tr&tl=bg.
То на картата се вижда, но след като от ферибота стигнеш центъра /меркеза/, завиваш надясно и караш направо. Минават се училище, поредица от казарми и по правата отсечка се стига до Йени бадемли.[/quote]
благодаря за инфото, надявам се да се видим някои път там

То на картата се вижда, но след като от ферибота стигнеш центъра /меркеза/, завиваш надясно и караш направо. Минават се училище, поредица от казарми и по правата отсечка се стига до Йени бадемли.[/quote]
благодаря за инфото, надявам се да се видим някои път там
- zarganski
- ще става разбирач
Кой е третия човек, щото за двамата май се досещам...kuzmich написа:Информация отпреди 3 дена за Гьокчеада - трима човека от брега саргос около 3-4кг на плувка за два дена, от лодка са изкарали към 12-ина кг - саргос, ципура и скумрия на дъно за 3 часа.
Може и да бъркам, но такива съвпадения стават трудно...

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
Това лято бях. Толкова много и безстрашен кефал не съм виждал. Огромни пасажи. Като казвам огромни ще опиша. Правя си безидейни дължинки с бездарен бруст и изведнъж виждам вляво река от кефал, която започва откъдето ми поглед стига, широка около 2м. Връткам вдясно - реката кефал продължава докъдето ми поглед стига. Видимостта там е около 15м. (водата е невероятно бистра - който е ходил знае). Та така - човек може да си шие кефал, удобно полегнал на дюшек. Обаче!!!
Мой приятел ми каза, че е забранено харпунджийството, та се стопих от нерви, че не взех патоса, ама сега като чета поста на колегата spear... Може и да е по-добре. Инъче видях още и морска котка (или лисица), жена ми - змиорка, а имаше и октоподи. Зарган - в изобилие. Имаше и много местни харпунджии с петдесетки, но така и нищо не извадиха. Не знам защо. Съдейки по маниера им на гмуркане - голоноги и босоглави бяха (казано без и следа от присмех - само информативно).
Мой приятел ми каза, че е забранено харпунджийството, та се стопих от нерви, че не взех патоса, ама сега като чета поста на колегата spear... Може и да е по-добре. Инъче видях още и морска котка (или лисица), жена ми - змиорка, а имаше и октоподи. Зарган - в изобилие. Имаше и много местни харпунджии с петдесетки, но така и нищо не извадиха. Не знам защо. Съдейки по маниера им на гмуркане - голоноги и босоглави бяха (казано без и следа от присмех - само информативно).