Избор на въдица

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

etinka
новобранец
новобранец

Re: Избор на въдица

Мнение от etinka »

Наскоро видяхме, че в нашия квартал са отворили някакъв магазин за риболовни неща и той го загледа.Мисля да мина днес да говоря с човека които е там, че ще мина с мъжа ми да разгледа магазина и ще го накарам като отидем да си избере нещо което ще ползва, уж ако решим да купим нещо лятото да знаем колко пари ще излезе, а ще помоля човека да запомни какво е избрал после да мина го му го взема, ако си хареса нещо от там де. Ако не повтаряме експеримента с друг магазин. Може би така ще е най-добре. Хем ще е изненада, хем сам ще си ги избере. А за по горните коментари, че догодина ще си скубя косите едва ли. От доста години сме заедно и се съобразяваме един с друг. А и винаги можем да отидем на палатки той да си лови риба, аз да си се излежавам. :) Все пак щом му харесва да се позабавлява. И без това нямаме много свободно време да сме само двамата, това ще е идеален момент.
etinka
новобранец
новобранец

Мнение от etinka »

Здравейте! Христос воскресе!
Пиша за да ви се похваля купих 2 въдици. Хареса ги много. Много се зарадва. Благодаря ви за помоща, нямаше да се справя сама. Сега другия уикенд ще отидем да ги пробваме някъде около София.
silenthell
новобранец
новобранец

Мнение от silenthell »

Etinka, Воистина воскресе, Браво на теб но на нас всички ще ни бъде много хубаво ако споделиш какво си му взела и особено ако след излета който направите публикуваш една статия с придружена с снимков материал, техника и тактика.
А ако той е позабравил какво да използва като стръв аз силно препоръчвам продуктите на STARBAITS и по специално Hot Demon , SK 30 , SIgnal ,Pro BIotic и RS 1 . успех и много приятни емоции. Очакваме ви с трофейни екземпляри.
etinka
новобранец
новобранец

Мнение от etinka »

Ще кача снимки на нещата, които взех, а за излета явно ще трябва да почакаме, защото имало забрана сега. Това не го знаех. Мислихме да отидем на Суходол, че нали там е платено, но не знам как стои положението, ще минем да проверим тези дни. Той толкова се зарадва, че реши че ще ме учи и мен да ловя :)
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Ей това е! Речено сторено...да ви е честито. Относно мястото, ако се чудите все пак къде да отидете идете на Долни Богров на платеното, като за начало да си спомни как се хващат шарани и то добри. Това е място с почти сигурен улов. Не мисля, че което и да било платено язовирче е добро за излет и палатка. За това си има други места...ако искате усамотение, къмпинг и риболов потърсете място по яз. Искър, р.Искър и т.н. след забраната. Ние с жена ми точно това правим. Аз съм по риболова - тя по релакса. Съчетаваме 2-те идеално! Иначе до забраната остава варианта с платените, но там основно е за ловене на риба и пиене на бира. Обикновено има доста хора, особено сега!
Още веднъж честито! На двама ви и ви пожелавам много споделени риболовни емоции и приятни моменти заедно!
И чакаме снимки! :)
etinka
новобранец
новобранец

Мнение от etinka »

Значи ще отидем там. А за платените трябва ли билет?
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

По принцип ти трябва билет. На практика не съм се сблъсквал с това. Но колеги са ми казвали че трябва. Така или иначе по принцип всеки си вади годишен билет. Той е календарен от дата, до дата за 1 година.
silenthell
новобранец
новобранец

Мнение от silenthell »

Да трябва билет по принцип, но никаде по платени не го изискват и никой не ходи да ги проверява може би това е така защото се предполага че там арендатора ще следи за популация на рибата и следователно да се използва с цел развъждане и спортен риболов и там още каквото може да правиш с водоем който си взел под аренда и така никой от горското не го интересува дали има някой без билет на платените водоеми, това е по мое мнение.
elisan
новобранец
новобранец

Мнение от elisan »

Здравейте,юнаци! Имам нужда от Вашата помощ.... Другият месец с мъжът ми имаме годишнина и искам да му подаря въдица.Той си има една мъничка,но доколкото знам не става нищо от нея.Аз съм безумно невеща в тази област :oops: Той обожава да ходи за риба и искам подаръкът ми наистина да го зарадва.Всеки път,когато ходим за риба той моли разни познати за въдици...Нямам идея каква точно въдица да му взема.Ходим предимно по язовири и реки-лови червеноперки,пъстърви,кленове,костури,каракуди,уклейчета и там разни други :axe: :lol: Сумата,която съм подготвила е в рамките на 90-100лв. Ако е и с макара ще съм много доволна :oops: Помагайте!
silenthell
новобранец
новобранец

Мнение от silenthell »

здрасти, аз не съм много вещ в риболова на плувка но по мое мнение му е необходима Мачова пръчка и за да е по добра по чувсвителна да му е по готино мисля че трябва да бъде МАЧ на секции а не ТелеМач разгледай този сайт имат доста богат избор. http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... erby=&dir=&" onclick="window.open(this.href);return false;

А за макаричка, незнам мисля че е необходимо макарата да е бързо оборотна нещо подобно на тази http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=62" onclick="window.open(this.href);return false;

Това е от мен нека колегите които практикуват риболов на леко да дадат своите мнения но в крайна сметка ако идеш в магазина на Риби и Такъми няма да те върнат и ще ти помогнат на максимум. но това е ако си в София. Най добре си пусни една нова тема за да може всички да е видят успех
elisan
новобранец
новобранец

Мнение от elisan »

От София съм.Страхът ми идва от това,че съм невежа в тази област и лесно могат да ме омаят в магазина ,за да купя първото,което ми предложат :lol: Благодаря за бързият отговор,ще пусна нова темичка :)
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”