Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

ИЗБОР НА ХАРПУН
Модератор: nkolev66
- 
				Andrei_S40
- новобранец 
Re: ИЗБОР НА ХАРПУН
Моля простете ми ламерският въпрос:
но тава на клипа, възможно ли е да стане с харпун от 170-180 лева? нещо от рода на ,,Бюша мондиал компетишън"? http://www.youtube.com/watch?v=GemcaOyMKqk" onclick="window.open(this.href);return false;

но тава на клипа, възможно ли е да стане с харпун от 170-180 лева? нещо от рода на ,,Бюша мондиал компетишън"? http://www.youtube.com/watch?v=GemcaOyMKqk" onclick="window.open(this.href);return false;
Що да не стане, стига да е оборудван добре за такъв вид риболов. Ама Юлиян и Явор са специалисти по големите риби, аз  какво се обаждам. Хахаха.

Пашата обича смелите.

- ivos
- научил се да хвърля 
ако още не си купил харпун, аз купих един харпун 2009 година от един колега използвал съм го само веднъж, 75см Италиански по спомен, ще го снимам и ще ти го пратя да го видиш, така и така не го ползвам с резервна стрела е може и да измислим нещо и да си стиснем ръцете 

- ivos
- научил се да хвърля 
харпуна е cressi sub sioux 75см с резервна стрела жълъда се счупи, залепих го, но не съм го пробвал още. Имам и маска на същата фирма малко ме убива на носа, защото ми е по-дълъг, може и с нея да се разделя  ето снимки на харпуна
 ето снимки на харпуна

ето снимки на харпуна
 ето снимки на харпуна

- 
				Andrei_S40
- новобранец 
Какви пари му искаш на този харпун? оборудван е нали? С какви ластици? готов ли е за употреба?

- fishermann2
- вече хвърля и на тежко 
Само да не ставам банален,но новобранска му работа... 
Какъв харпун е за предпочитане,с цял водач за стрелата или не?
Има коментари,че целият водач има по-голпмо съпротивление.Целият водач пречи ли и ако не, колко помага помага?

Какъв харпун е за предпочитане,с цял водач за стрелата или не?
Има коментари,че целият водач има по-голпмо съпротивление.Целият водач пречи ли и ако не, колко помага помага?
- bananaman
- вече хвърля и на тежко 
Колега преди 3 години бях на твоето положение - исках малко да пострелям по попчета , та минах през турски 60 см (хипер боклук и за 3 влизания бангира), после на 75 см и след 4 месеца си взех Креси 1 метър . Аз лично горещо бих ти препоръчал да си вземеш - Сressi mundial competition 90cm -уникален , балансиран , шампион по всички показатели на добра цена. Така че вземеш ли малък тазо година догодина отдели нови 350 лв за нов харпун и хубави плавници!    

Поздрави!

Поздрави!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко 
Имам си хубави плавници и нов неопрен и два стари харпуна 60 и 90 см. с неръждаеми спусъци.Нямам наблюдения за тези с целия водач.Това подобрява ли точността?

Не съм чувал за такъв харпун. Да не би да става въпрос за Beuchat?bananaman написа:... - Сressi mundial competition 90cm -...
- bananaman
- вече хвърля и на тежко 
Да,извинявам се, разбира се Beuchat , по погрешка съм писал Креси , тъй като съм със същата марка , 100 см.
Близък приятел и колега има 90-ка та съм имал честта .. това за мене е ултимативната машина , за малки и по-голями риби. Печелило е и доста награди , ако не се лъжа и за под 200 лв имаше оферта То тия попчета бързо омръзват
 То тия попчета бързо омръзват   

Поздрави

Близък приятел и колега има 90-ка та съм имал честта .. това за мене е ултимативната машина , за малки и по-голями риби. Печелило е и доста награди , ако не се лъжа и за под 200 лв имаше оферта
 Поздрави
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 

- fishermann2
- вече хвърля и на тежко 
Нека да кажат знаещите.На сарият модел харпуни с Ф25 мм. тръба,колко максимално дебел ластик може да се сложи и с какъв коефициент?Отнася се за 60 и 90 см.Стрелите са Ф 6 мм.

- rikitikitavi
- разбира нещата 
сложи каквото ти харесва. Според човека са и ластиците. Един си харесва 20мм, друг кара на 16мм ,а има и такива дето не ги мързи и карат с 2по 14мм. 
Знаеш приказката за златната среда-сложи 16мм на 3.2коеф. После ако трябва ще ги скъсиш.

Знаеш приказката за златната среда-сложи 16мм на 3.2коеф. После ако трябва ще ги скъсиш.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко 
ОК,Слагам 16-ки и пробваме.И на мен по-нагоре за тоя диамедър ми се струва много пресилено.rikitikitavi написа:сложи каквото ти харесва. Според човека са и ластиците. Един си харесва 20мм, друг кара на 16мм ,а има и такива дето не ги мързи и карат с 2по 14мм.
Благодарско!