Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Карагьоз 2013г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- сериозен играч
Re: Карагьоз 2013г
Че,от кога ще го затварят?Къде ще ходим за риба?Нали казаха че ще отварят централното за граждани и туристи,преди да затворят другото. 

Казаха ама кво от това.
- shturetc
- ще става разбирач
бургазлии,грабвайте такъмите и се възползвайте от хубавото време
=================================
ще трябва да променя оптимистичния си тон,понеже днес на Запада --1 карагьоз и 5-6 блеча общо на сигурно 30-ина човека.
...Е,за разлика от метеоролозите,познах поне за хубавото време-по едно време опряхме до къс ръкав...ама рибата (липсата и) ни попречи щастието ни да е пълно....затова сега от мъка "ще се нАпия и ще си рАзкъсам ризата..." (свободен цитат от "Улицата" на Теди Москов)

=================================

...Е,за разлика от метеоролозите,познах поне за хубавото време-по едно време опряхме до къс ръкав...ама рибата (липсата и) ни попречи щастието ни да е пълно....затова сега от мъка "ще се нАпия и ще си рАзкъсам ризата..." (свободен цитат от "Улицата" на Теди Москов)

Аз те разбирам напълно и искрено ти съчувствам , за това смятам да те подкрепя в мъката ти с няколко малкиshturetc написа:...ама рибата (липсата и) ни попречи щастието ни да е пълно....затова сега от мъка "ще се нАпия и ще си рАзкъсам ризата..." (свободен цитат от "Улицата" на Теди Москов)![]()

- shturetc
- ще става разбирач
Аз те разбирам напълно и искрено ти съчувствам , за това смятам да те подкрепя в мъката ти с няколко малки
[/quote]
===================
Тенкс за подкрепата
...не че и сам не се справих с 7 "малки " стограмки (или,другояче казано,с 14 още по-малки 50-грамки
...ризата оцеля,'щото съм без риза
...да споделя една Блага вест,споделена ми преди малко от колегата Момчил Димитров от Ахтопол--даляна във Варвара днес е взел голямо количество цаца!Изводът-ема за карагьоза иде....макар и с малко закъснение.Дано в Бургас хванем съчетанието цаца+върлия и враг КАРАГЬОЗА преди затварянето на Западното пристанище за рибари !Ако отървем това "златно сечение",дано варналии му се насладят подобаващо преди карагьоза да драсне към Дунава май месец,за да си хвърля хайвера!!!

===================
Тенкс за подкрепата

...да споделя една Блага вест,споделена ми преди малко от колегата Момчил Димитров от Ахтопол--даляна във Варвара днес е взел голямо количество цаца!Изводът-ема за карагьоза иде....макар и с малко закъснение.Дано в Бургас хванем съчетанието цаца+върлия и враг КАРАГЬОЗА преди затварянето на Западното пристанище за рибари !Ако отървем това "златно сечение",дано варналии му се насладят подобаващо преди карагьоза да драсне към Дунава май месец,за да си хвърля хайвера!!!

Колеги, гледам говорите ,че хващали цаца! Обаче аз не съм чувал някой да я хваща на въдица, а да ви кажа честно много ми трябват 5-6 живи рибки от нея. Никога не съм виждал жива цаца пък и сега се чудите сигурно защо ми е... Ами ето причината: http://www.youtube.com/watch?v=efZOe_5tlhk Рибите от това семейство много ми убягват пък и като се замисля някой дребен блеч може да пробвам дали може да се гледа. Съжалявам ,ако оспамвам темата ,но ще се радвам ,ако някой ме светне как се стига до западното пристанище щото никога не съм ловил там...
- shturetc
- ще става разбирач
Колега zx9r, интересна идея да събереш спари,сафрид,барбун,попчета,лапини и други черноморски рибоци в аквариум.С удоволствие изгледах двете ти клипчета. Ако вземеш да им добавиш и един лефер за компания шоуто ще е пълно
Шегувам се ,разбира се.
За цацата...вместо ударена на чепаре ,по-добре иди на калдърмите до Славянка и си вземи от току що вдигнатите риби.Чини ми се,че по имаш шанс да вземеш няколко екземпляра,които да доживеят в бака с морска вода,докато ги докараш до аквариума.Ако си от Бургас-въпросните калдърми се намират срещу стадион "Черноморец",покрай сградата на "Славянка",канала чрез който водите на Вая се вливат в пристанището...На пазачите на портала на Фиш-порта им казваш,че влизаш да купуваш риба от калдърмите и си готов!

За цацата...вместо ударена на чепаре ,по-добре иди на калдърмите до Славянка и си вземи от току що вдигнатите риби.Чини ми се,че по имаш шанс да вземеш няколко екземпляра,които да доживеят в бака с морска вода,докато ги докараш до аквариума.Ако си от Бургас-въпросните калдърми се намират срещу стадион "Черноморец",покрай сградата на "Славянка",канала чрез който водите на Вая се вливат в пристанището...На пазачите на портала на Фиш-порта им казваш,че влизаш да купуваш риба от калдърмите и си готов!
Имах глупоста миналия август да сложа вътре една ламаринка около 10 см и си викам:той много малък и ще се спогаждат. Ми спогаждаха се няколко дни докато се адаптира и след това го разкарах щото май искаше аквариума да остане само за него и една сутрин се субудих с 5 риби по-малко. Та така...Иначе мерси за инфото за калдърмите,задължително ще отскоча само не зная по кое време е най-добре да отида за да сваря нещо живо?
- rikitikitavi
- разбира нещата
пак е извън темата ама:
страхотен аквариум колега. Може да сложиш вътре и морско конче, активия, чучурини, иларии и няколко пясъчни рачета (със сигурност няма да пречат на другите), а лятото да си събереш и морски мишки от пясъчните плажове. . Ако имаш желание де. Успех.
страхотен аквариум колега. Може да сложиш вътре и морско конче, активия, чучурини, иларии и няколко пясъчни рачета (със сигурност няма да пречат на другите), а лятото да си събереш и морски мишки от пясъчните плажове. . Ако имаш желание де. Успех.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
извън темата
невероятен аквариум! Браво колега, за желанието и старанието! Супер изглежда! тоз океанариум дето се гласят да го правят в морската в Бургас..., обади им се да им покажеш туй онуйта след похвалите и другата причината за която пиша - видях ти името на профила в Youtube и ми е много познато... да не би да ти викат 'flash', или просто е съвпадение на имената
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Просто съвпадение е! Утре сутрин смятам да помахам с чепарето на морска гара в Поморие да видим там как е хавата,като преди това може и да се отбия на въпросните кълдарми срещу стадион черноморец! Дано изскочи нещичко и за мен...
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Уникален морски аквариум.Много красиво и скъпо нещо.Браво братле
На калдърмите ще ти дадат цаца и атерина но как ше ги съхраниш до вас нямам идея.Може би трябва да дойдеш на пристанището с таблетки въздух или нещо подобно.Много са крехки тия добитъци.

Качествени чепарета Borkata

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Даааа - чудесен аквариум.
Хариб (блеч),не пускай вътре.Бързо расте,и гълта всичко по-малко от него.
Виж,хамсия ако успееш да си хванеш,или намериш живи,са добро решение.
Гледам два вида сафрид имаш,има и трети,с тъмни вертикални черти.
Цацата е добре ако можеш да влезеш с тайфата в даляна,
обаче предварително да си се приготвил за правилното И транспортиране.
Иначе докато си поеме въздуха,и на 30тата сек я пиши гинала.
Гюмюша ( атерината ) може тези дни на чепаре 12-ка да си наловиш сам покрай
корабите на Яни Паподополу в Поморие.
Попчета не видях,ако имаш намерение да пускаш,гледай да са от пясъчните.
Лихнуса гони малките рибки,ще ти е грешка според мен.
Меджита също е една идея,но и той доста нараства след време - ама не знам колко.
Бодливка,също дребна и интересна морска рибка,върви с цацата в пасажите
Змарида е подобен на спарито - интересна рибка е.
Айде стига толкова за сега,че изпържих вече рибата,и тайфата ме чака
навън.
Наздраве на всички.
Хариб (блеч),не пускай вътре.Бързо расте,и гълта всичко по-малко от него.
Виж,хамсия ако успееш да си хванеш,или намериш живи,са добро решение.
Гледам два вида сафрид имаш,има и трети,с тъмни вертикални черти.
Цацата е добре ако можеш да влезеш с тайфата в даляна,
обаче предварително да си се приготвил за правилното И транспортиране.
Иначе докато си поеме въздуха,и на 30тата сек я пиши гинала.
Гюмюша ( атерината ) може тези дни на чепаре 12-ка да си наловиш сам покрай
корабите на Яни Паподополу в Поморие.
Попчета не видях,ако имаш намерение да пускаш,гледай да са от пясъчните.
Лихнуса гони малките рибки,ще ти е грешка според мен.
Меджита също е една идея,но и той доста нараства след време - ама не знам колко.
Бодливка,също дребна и интересна морска рибка,върви с цацата в пасажите
Змарида е подобен на спарито - интересна рибка е.
Айде стига толкова за сега,че изпържих вече рибата,и тайфата ме чака
навън.
Наздраве на всички.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- shturetc
- ще става разбирач
zx9r, ти сериозно ли си им пуснал змей-горянина(лефер,макар и ембрион) на тия душици бре
Ужас
Карай,вече и сам знаеш,че овчици с вълк в една кошара не бива се сбират!
Въпросните калдърми работят денонощно
Няма майтап.Все пак,най удачно време да ги посетиш ми се струва привечер.Тогава всички до един(сигурно са 5 или 6 калдърми) са на линия,температурата леко спада(това ,понеже последните дни тъдява са августовски жеги) и....най излазгат рибоците. Вадят 99 % атерина (би ти свършила работа за аквариума...а и е адски издръжливо рибе) и таранка. Другият 1 % е "твоята" цаца...а днес са взели и 10-ина граци(според доверен източник).
Бат'Киро ,ти кучешките попчета да не ги броиш за калкани,бре
Накрая,понеже виждам,че мнозина сме запленени от атрактивния аквариум на колегата zx9r,той си заслужава отделна тема!!!

Въпросните калдърми работят денонощно

Бат'Киро ,ти кучешките попчета да не ги броиш за калкани,бре

Накрая,понеже виждам,че мнозина сме запленени от атрактивния аквариум на колегата zx9r,той си заслужава отделна тема!!!

- shturetc
- ще става разбирач
Опс,забравих да пиша за карагозите(миии,все морския аквариум на zx9r ми е в акъла)--днес на Западното в Бургас е имало едно раздвижване на рибите към 15ч. и още едно на свечеряване.Общо 3-4 карагоза и 30-ина блеча на поне 15 колеги -рибари.Общо взето слабичко....