Млоя предложете феедер

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Млоя предложете феедер

Мнение от С.Върбанов »

:D На мен ми хареса частта с хероина , вените и фидера разбира се :lol: Наздраве Ивче :partyman:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Наздраве с Загорка :wink: Заре !
Изображение
nursi
новобранец
новобранец

Мнение от nursi »

Благодаря ви приятели за грижите ви.Аз приемам феедер риболова като мач рибилов но за да ловя малко по добре ми трчбва такава пръчка от миналата година го обмислям и реших че такова нещо ще ми свърши работа...Както е писал Върбанов и аз мисля да да захраня първоначално зирнена захранка със спомб само трябва да намеря телефонен номер на магазин до утре в Силистра в който да го продават ,така за дистанция и според мен не е недостижимо, с матч 15 г мов ваглер се хвирля поне на 20 м 25м 60 грамова тежест би трябвало да се достигне ,за петно не казвам че ще бъде 1 към 1 м може да е малко повече но не мисля че ще преминавам не повече 5 към 5м ...Дунавски чел съм твои статии или преводи и дрги сататии свързани с феедер рибилова но никаде не видях със каква пръчка какъв връх се ползва .Въпроса ми е към всички ако има такава тема моля посочете я .Освен трабуккото имали нещо друго...
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Идеята на фидер риболова не е да ловиш на дъно и до там.
Ако питаш мене, първата ти въдица требе да е тояга па дори и за 50 лева да е !!!!
Вземи си (Заре не са смей ) Глоб някакъв за 50 60 лева и се научи с нея да ловиш , после скачай ако искаш на горе.
Зарко е написал , че на хеви може и тънко връхче да сложиш па ако ще да е 0.5 :)

Фидера е създаден да се лови на концентрирано петно. има кошнички за захранване има за дохранване има и плаващи има и за червеи има всякакви. Това може да ти даде отговор колко е функционален фидера. Типично дънният риболов не е присъщ за него и бягаш от контекста !!!

въпроса з а въдиците и върховете:)
Фидерите биват няколко вида
1 лайт до 40 грама (около)
2лайт-медиум до 60 грама (около)
3 медиум до 80 грама (около)
4медиум хеви до 120 грама (около)
5 хеви 150 грама (около)
6 Екстра хеви над 200 грама(около)
Има и пикери, те са по къси въдици създадени за ловене на близки дистанции. Обикновено пикера не преминава границата от 45 най много 50 грама акция.
Всяка една въдица е снабдена с два или три върха на тях пише обикновено унциите . Една унция е 28 грама.
1oz= 28gr.
1/2 oz= 14 gr
1/3 oz= 9,333333 gr
1/4 oz= 7 gr
1 1/2 oz= 42 gr
1 1/3 oz= 37 gr
1 1/4 oz= 35 gr
2 oz= 56 gr
3 oz= 84 gr
4 oz= 112 gr
5 oz= 140 gr
Въдиците са с върхова акция прогресивна и параболична
там вече не съм много на ти , но мисля че с върховата се гъне първо върха после върви на долу прогресивната акция е върха средата и на долу и параболичната е гъне се цялата въдица до дръжката включително. Справка Шимано Хантарес :)
АК о греша да ме поправи някой :)
Та това ти е достатъчно да избереш каква въдица искаш за фидер нали.
Изображение
nursi
новобранец
новобранец

Мнение от nursi »

1 1/2 oz= 42 gr
1 1/3 oz= 37 gr
1 1/4 oz= 35 gr
teva ne go razbrah???
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

1.5oz =42gr
1.33oz=37
1.25oz=35gr
:)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
nursi
новобранец
новобранец

Мнение от nursi »

ok ok mersi...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”