Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
- Val848
- научил се да хвърля
Re: Зарган 2013
Зависи каква риба търсиш колега........Въдичар67 написа:как се лови на плаваща и полупотъваща бомбарда?! каква е техниката на водене на примамката?
Когато има вълна се лови на потъваща,да види стръвта рибока,начина е еднакъв.
-
- научил се да хвърля
Сега се връщам от риболов.Бях на бункера в Несебър до таляна,обаче само 2 лапини.Предимно сафрид.Пасажите бяха много близко до брега,около 70 80м и се виждаха.Бях там към 6ч.явно съм закъснял,че отсреща вълнолома на НСА имаше около 10тина рибари.Колегите се справяха добре,но нямаше място да отида.И риболова ми привърши към 8.Причината,че продават много хубави корди.
Пасажите,които си видял най-вероятно са били платерини.
По темата:Днес ходих да ги търся и аз платерините по зарганджийските места,но уви,виждаха се някои пасажи,но много навътре и въобще не влязоха в обхват:).Хубавото е,че хванах 10-тина писалчици,което за това време е добре,сутринта на разсъмване дори се виждаха как гонят увата.Голям кеф ми е да ги гледам,като стрели са,дано тази есен да им се радваме вече пораснали.Между другото всички хванати си плуват обратно,надявам се и другите да ги пускат,просто е грехота да се прибират такива дребосъци.
По темата:Днес ходих да ги търся и аз платерините по зарганджийските места,но уви,виждаха се някои пасажи,но много навътре и въобще не влязоха в обхват:).Хубавото е,че хванах 10-тина писалчици,което за това време е добре,сутринта на разсъмване дори се виждаха как гонят увата.Голям кеф ми е да ги гледам,като стрели са,дано тази есен да им се радваме вече пораснали.Между другото всички хванати си плуват обратно,надявам се и другите да ги пускат,просто е грехота да се прибират такива дребосъци.
-
- вече хвърля и на тежко
Ето това вече е една радостна новина , дано скоро започне по-интензивен риболов ! Поздравления за слуката колегаzografa написа:Пасажите,които си видял най-вероятно са били платерини.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Гадна работа е това ,наистина, инъче ,продават всякакви корди,ама дали си купил от хубавитеBEAR12 написа:Сега се връщам от риболов...И риболова ми привърши към 8.Причината,че продават много хубави корди.

Някой път хубавите и ефтините са на различни места

Аз там съм пораснал...
- sardina
- научил се да хвърля
Вчера бях на скалите между Шабла и Тюленово. Зарган не хванах - само видях един дребен да гони червеите. За сметка на това случих да се завърти доста платерина близо до мен, но това вече е за друг форум /виж "Кефалови 2013"/.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
Здравейте, колеги ! На каква стръв ловите зарганата ?
Край Каварна дава само на хубав морски червей - един или два.Аз лично поставям по един по стандартният начин.Очаквам с нетърпение отпуската за да начешам крастата и аз.
Край Каварна дава само на хубав морски червей - един или два.Аз лично поставям по един по стандартният начин.Очаквам с нетърпение отпуската за да начешам крастата и аз.
Като няма червей нарежи дълги филенца от риба,ако кълве активно ще отиде и на земен чръв,пък земи та почети по форума повечко.
Пробвай на ластик от дамски чорапогащник./св.кафяв/
Един колега ме преби като ми каза че конопено въже 8 санта го прекарал през гъза си да го ароматизира за зарган...
И хванал ли еstarcho написа:Един колега ме преби като ми каза че конопено въже 8 санта го прекарал през гъза си да го ароматизира за зарган...

Вие не сте уред бре. Туй въже ароматизираното като го топнеш 2-3 пъти у морето не се ли отароматизира хахахахахаberk написа:И хванал ли еstarcho написа:Един колега ме преби като ми каза че конопено въже 8 санта го прекарал през гъза си да го ароматизира за зарган...![]()
Днес на Шкорпиловци отразих една писалка. Лошото е, че беше една педя и има няма и два пръста, та си отплува по живо по здраво, след като зарадва съседните рибари. Нептун друга не ми даде, освен попчета, барбун и много вятър и малко дъжд.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
- RyDeR
- новобранец
- Обратна връзка:
Каишите налазиха Варна, скоро и във вашия град 
Вчера на едно от зарганските места край Варна беше гол след гол, но само тинейджъри между 20 и 30 санта. Едни харпунджии ми се чудеха защо ги пускам обратно
По едно време като се сгъна тая ми ти сопа, че като я вирнах нагоре, па като видях един каиш да се мятка отгоре... викам ей го на, почна са
Да, ама не, само един брой, точно 50 санта
Освен него приключих с 13 дребни, които ще си ги хващам след 2 месеца като пораснат. Каквото и да си говорим заргана си е зарган - кефа е на макс 
Иначе без претенции относно червей, кука и такива ми ти работи. Всичко на бавно-потъваща, дистанция 20-60 метра.

Вчера на едно от зарганските места край Варна беше гол след гол, но само тинейджъри между 20 и 30 санта. Едни харпунджии ми се чудеха защо ги пускам обратно

По едно време като се сгъна тая ми ти сопа, че като я вирнах нагоре, па като видях един каиш да се мятка отгоре... викам ей го на, почна са

Иначе без претенции относно червей, кука и такива ми ти работи. Всичко на бавно-потъваща, дистанция 20-60 метра.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.