Зарган 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Val848
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Зарган 2013

Мнение от Val848 »

Въдичар67 написа:как се лови на плаваща и полупотъваща бомбарда?! каква е техниката на водене на примамката?
Зависи каква риба търсиш колега........
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Когато има вълна се лови на потъваща,да види стръвта рибока,начина е еднакъв.
BEAR12
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BEAR12 »

Сега се връщам от риболов.Бях на бункера в Несебър до таляна,обаче само 2 лапини.Предимно сафрид.Пасажите бяха много близко до брега,около 70 80м и се виждаха.Бях там към 6ч.явно съм закъснял,че отсреща вълнолома на НСА имаше около 10тина рибари.Колегите се справяха добре,но нямаше място да отида.И риболова ми привърши към 8.Причината,че продават много хубави корди.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Пасажите,които си видял най-вероятно са били платерини.
По темата:Днес ходих да ги търся и аз платерините по зарганджийските места,но уви,виждаха се някои пасажи,но много навътре и въобще не влязоха в обхват:).Хубавото е,че хванах 10-тина писалчици,което за това време е добре,сутринта на разсъмване дори се виждаха как гонят увата.Голям кеф ми е да ги гледам,като стрели са,дано тази есен да им се радваме вече пораснали.Между другото всички хванати си плуват обратно,надявам се и другите да ги пускат,просто е грехота да се прибират такива дребосъци.
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

zografa написа:Пасажите,които си видял най-вероятно са били платерини.
По темата:Днес ходих да ги търся и аз платерините по зарганджийските места,но уви,виждаха се някои пасажи,но много навътре и въобще не влязоха в обхват:).Хубавото е,че хванах 10-тина писалчици,което за това време е добре,сутринта на разсъмване дори се виждаха как гонят увата.Голям кеф ми е да ги гледам,като стрели са,дано тази есен да им се радваме вече пораснали.Между другото всички хванати си плуват обратно,надявам се и другите да ги пускат,просто е грехота да се прибират такива дребосъци.
Ето това вече е една радостна новина , дано скоро започне по-интензивен риболов ! Поздравления за слуката колега :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

BEAR12 написа:Сега се връщам от риболов...И риболова ми привърши към 8.Причината,че продават много хубави корди.
Гадна работа е това ,наистина, инъче ,продават всякакви корди,ама дали си купил от хубавите :roll:
Някой път хубавите и ефтините са на различни места :wink:
Аз там съм пораснал...
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

Вчера бях на скалите между Шабла и Тюленово. Зарган не хванах - само видях един дребен да гони червеите. За сметка на това случих да се завърти доста платерина близо до мен, но това вече е за друг форум /виж "Кефалови 2013"/.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
Veli23
новобранец
новобранец

Мнение от Veli23 »

Здравейте, колеги ! На каква стръв ловите зарганата ?
Край Каварна дава само на хубав морски червей - един или два.Аз лично поставям по един по стандартният начин.Очаквам с нетърпение отпуската за да начешам крастата и аз.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Като няма червей нарежи дълги филенца от риба,ако кълве активно ще отиде и на земен чръв,пък земи та почети по форума повечко.
mfzargan
новобранец
новобранец

Мнение от mfzargan »

Пробвай на ластик от дамски чорапогащник./св.кафяв/
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Един колега ме преби като ми каза че конопено въже 8 санта го прекарал през гъза си да го ароматизира за зарган...
berk
новобранец
новобранец

Мнение от berk »

starcho написа:Един колега ме преби като ми каза че конопено въже 8 санта го прекарал през гъза си да го ароматизира за зарган...
И хванал ли е :lol: :lol:
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

berk написа:
starcho написа:Един колега ме преби като ми каза че конопено въже 8 санта го прекарал през гъза си да го ароматизира за зарган...
И хванал ли е :lol: :lol:
Вие не сте уред бре. Туй въже ароматизираното като го топнеш 2-3 пъти у морето не се ли отароматизира хахахахаха
Аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroki »

Днес на Шкорпиловци отразих една писалка. Лошото е, че беше една педя и има няма и два пръста, та си отплува по живо по здраво, след като зарадва съседните рибари. Нептун друга не ми даде, освен попчета, барбун и много вятър и малко дъжд.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Аватар
RyDeR
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от RyDeR »

Каишите налазиха Варна, скоро и във вашия град :)
Вчера на едно от зарганските места край Варна беше гол след гол, но само тинейджъри между 20 и 30 санта. Едни харпунджии ми се чудеха защо ги пускам обратно :roll:
По едно време като се сгъна тая ми ти сопа, че като я вирнах нагоре, па като видях един каиш да се мятка отгоре... викам ей го на, почна са :) Да, ама не, само един брой, точно 50 санта :) Освен него приключих с 13 дребни, които ще си ги хващам след 2 месеца като пораснат. Каквото и да си говорим заргана си е зарган - кефа е на макс :)
Иначе без претенции относно червей, кука и такива ми ти работи. Всичко на бавно-потъваща, дистанция 20-60 метра.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”