Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

сервиз на извънбордови мотори в Бургас
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: сервиз на извънбордови мотори в Бургас
Този въпрос е с много разбирания... и двата варианта си имат свойте плюсове и минуси...За промиването никога не съм го чул да казва,че не е нужно особено за преди зазимяване...Следващия път го попитай пак туко виж и аз съм там
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Все си мисля че за 6 месеца и с морска вода ще корозираAkupuc написа:Този въпрос е с много разбирания... и двата варианта си имат свойте плюсове и минуси...За промиването никога не съм го чул да казва,че не е нужно особено за преди зазимяване...Следващия път го попитай пак туко виж и аз съм там

Поздрави
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Няма да корозира бре.
Хората цяло лято на вода си държат лодките,с по два мотора даже.
По 100 - 150 к.с единия.
Да не мислиш че всеки път ги мият ?
В края на сезона,като ги изкарат,тогава си промиват моторите.
Може да натрупа един лек слой по системата от изсъхването на морската вода,
но следващия път като запали мотора,той се промива бързо.
Хората цяло лято на вода си държат лодките,с по два мотора даже.
По 100 - 150 к.с единия.
Да не мислиш че всеки път ги мият ?
В края на сезона,като ги изкарат,тогава си промиват моторите.
Може да натрупа един лек слой по системата от изсъхването на морската вода,
но следващия път като запали мотора,той се промива бързо.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Абсолютно съгласен , точно това се чудя ако не се промие за зимата дали ще му стане нещо .. а в по-солените морета .. примерно в Гърция има сигурно хора където не ги вадят цяла година , значи би трябвало да издържат .. Няма и едно мнение по английските форумите ..
Поздрави
Поздрави

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Там цяла година ги карат,затова сигурно миенето не им е познато.
Но при нас имаме 4-5 месеца мъртъв сезон,затова не е зле,да се направи промивка.
Но при нас имаме 4-5 месеца мъртъв сезон,затова не е зле,да се направи промивка.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за отговора.КИРО написа:Там цяла година ги карат,затова сигурно миенето не им е познато.
Поздрави

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз пък съм очарован от Пламен . Много точен коректен и си разбира от работата , поема пълен сервиз на двигатела и на нищожна цена . Пълна подръжка със консервиране . пускане във експлоатация и масла , всичко остава да сипваш бензин и да караш . Точен и коректен ПРЕПОРЪЧВАМ
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте колеги
За Пламен от Бургас и за Панко от Варна разбрах.Много хубаво че има савестни майстори , едва ли има някои който не си е патил от майстори по коли и лодки.......
Някой може ли да препорача човек който ходи на място,става вапрос за Варна.Чух че на Веслец имало такива хора.
Мотора е обемист и е доста добре монтиран и е трудно да се транспортира.
Благодаря предварително
За Пламен от Бургас и за Панко от Варна разбрах.Много хубаво че има савестни майстори , едва ли има някои който не си е патил от майстори по коли и лодки.......
Някой може ли да препорача човек който ходи на място,става вапрос за Варна.Чух че на Веслец имало такива хора.
Мотора е обемист и е доста добре монтиран и е трудно да се транспортира.
Благодаря предварително
-
- вече хвърля и на тежко
Тая история с промиването на моторите не е хубаво да се омаловажава - ако не се налага да се мият със сладка вода производителите нямаше да им правят специални отвори и щуцери за промиване и нямаше да пишат по инструкциите за експлоатация, че трябва да се мие след употреба в солена вода. Проблема освен в това че алуминиевите сплави корозират бързо при контакта си с морска вода е и в това че солта от морската вода кристализира и бързо натрупва отлагания по каналите на охладителната система. Киро, не е вярно че натрупаните отлагания се отмиват лесно - напротив - кристализиралата сол която блокира охладителните канали доста трудно може да се разтвори. Тия дето ги гледате по средиземноморието че си държат моторите постоянно във водата едва ли са за подражание - гърци и италианци а абсолютни палачори, освен това те масово ползват моторите докато им изтече гаранцията и после ги продават на такива като нас! Виждал съм Ямаха, чиито алуминиеви детайли са станали на паяжина след няколко сезона в Черно море без да се мие... моят съвет е - промивайте си моторчетата винаги след ползване в морска вода и си ги ползвайте със здраве ... наздраве 

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз моята лодка я имам във река , излизам през устието разхождам се по море после през устието и по сладката вода на реката се прибирам така си го мия от солената вода а и от скоро ползвам такъв двигател и не мога да кажа за проблеми със солта
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
-
- новобранец
Освен този Пламен, можете ли да ми кажете някой друг, защото ми е спешно, а той явно е много зает?
Благодаря, предварително!
След като ти е спешно отиди в района на стария му сервиэ на ул.Индустриална.Margarita_St написа:Освен този Пламен, можете ли да ми кажете някой друг, защото ми е спешно, а той явно е много зает?
Там ще те обслужат ;перфектно; във всяко отношение. Отговори си сам на въпроса защо е много зает.

-
- новобранец
Благодаря, успях да се уредя при Пламен 

Може ли някой да ми прати телефона на Пламен'???
Благодаря
Благодаря
-
- вече хвърля и на тежко
0887870405