Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА
Модератор: Кърцата
- maranzika
- сериозен играч
Re: ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА
Това е положението...Пък който прибира риби различни(по-малки) от посочените размери си носи отговорността според закона.А там глобите вече са яки....

- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Илиянка, добро утро. Подготвям се за риба, ама да Ти драсна два реда. Направих информационна табела, честно казано исках да сложа логата на Риболовен Клуб "Балканка" и Риболовен Клуб "Стари Видри" и да Ви го дам за одобрение, а след това щяхме да го изпратим за одобрение в ИАРА. За съжаление обаче няма място и за двете лога....Тези дни ще Ти го изпратя и ако някой Клуб желае слага си логото и го разпечатва, ламинира и може да "ковне" по някоя табелка при излет.
Поздрави Приятелю, ще Ти звънна днес да Ти кажа севтосъх ли новия уред......
!
Риболовен Клуб "Балканка"
Да върнем Живота в Реките
Поздрави Приятелю, ще Ти звънна днес да Ти кажа севтосъх ли новия уред......

Риболовен Клуб "Балканка"
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
С Ваше позволение Колеги, ще драсна няколко реда за Реките в Благоевградска област. За Мое огромно съжаление мога да Ви подчертая, че Реките в тази област са оставени на собствена охрана / ако мога така да се изразя и до колкото самите Реки могат сами да се охраняват /. Това е региона в който най - често посещавам Реките / обяснимо, защото в Благоевградска и Смолянска област има най - много Пъстървови Реки /. Наблюденията Ми обаче, са съвсем в негативен аспект. Няколко пъти Съм се обаждал в ИАРА Благоевград и мога да Ви кажа, че нищо не промених. Вместо да се проверяват Реките, служителите на ИАРА проверяват магазините за незаконен улов / не че, не трябва да се проверяват и за това /. Поради многото Реки в региона и тежкия терен е ясно че проверките ще бъдат затруднени, но мога да Ви уверя, че за около 25 излета горе - долу не съм проверяван нито веднъж, не съм и чул някой да бъде проверен. В същото време постоянно чуваме за подвизите на "токаджии" и подобни местни "герои" / Станил може да го потвърди /. Горските, които също имат права в тази област, също не са много ефективни. А оправданието за не достатъчния ресурс, всички сме го чували / вече е време, нещо друго да измислят за оправдание /. Да не говорим, че двете агенции даже освен че не си помагат, си пречат и една друга се конкурират безцелно в нещо което и Аз не разбирам. Констатацията Ми е, че с всеки изминал ден Реките в област Благоевград се обезрибяват една по една и категорично мога да се обзаложа, че ще дойде ден в който ако Ние не вземем мерки, ще трябва наново и отначало да правим нещо в тази насока. А както знаем всички лесно се съсипва нещо и трудно се възстановява същото след време! В тази насока трябва да бъдем самокритични, но и критични. Когато трябва някой да го похвалим, съм съгласен, но и когато трябва някой да критикуваме, трябва да го направим. Сега е момента при промените в ЗРА, да обърнем внимание на тези тревожни факти, като с Нашите предложения да направим по - ефективни Агенциите които са отговорни за опазването на биоразнообразието в държавата Ни.
-
- научил се да хвърля
Много се възхищавам на ентусиазма ти колега ХЕМИНГУЕЙ, но без промяна в наказателния кодекс няма как да се случват нещата.За реките е достатъчно един тип с така наречените електрически въдици,виждал съм я в действие нищо след лодката не остава.По този начин бавно но методично се обезрибяват всички реки,направата и продажбата на тази гадост си е напълно свободна. Това е престъпление в цяла европа,а тук все едно си пресякъл неправилно.. Скоро един се хвали ,че само в Ямбол бил продал за година към 100. И какво се получава пълнене на каца без дъно,по точно на някой джоба за сметка на тези които зарибяват.Само хора с твоя хъс ,могат да организират и проведат кампания за промяна на статуквото .Успех ти желая ,и ако организираш нещо като протест ще дойдем и от Сливен неколко души,а вярвам и много други колеги от цяла БГ.
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Да така е, за съжаление си прав. Точно за това, сега активно се опитваме да променим ЗРА. Имай в предвид също, че всичките тези организации, за които Съм писал по горе, трябва по някакъв начин да ги накараме да си сътрудничат. Скоро ще разбереш за една акция на Нашия Клуб / Аз лично не участвах, бях на зарибяване по същото време /, Колегите ще пишат. Нещата леко / бих казал, лекичко / се променят, но наистина много бавно. Просто институциите не работят, н е р а б о т я т, а иначе законите си ги има.
-
- научил се да хвърля
Никакъв закон няма почти за тока,миналата зима ги дебнахме и хванахме край Сливен 7 души, направо къде се казва на калъп и с рибата.С нас имаше и цивилен полицай ,дошъл само ей така на приятелски начала .Дойдоха яра служебни коли, и кой ли не,след като извикаха 2 души за свидетели с тях им писаха актове и то само на двама от тях.Актовете може да си ги обжалват нищо работа.Полицаите казват така,това е административно нарушение ,не е престъпление и ние сме до тук
А наистина няма никакво взаимодействие ,между полиция и яра,в това се обидихме всички които бяхме там. Отделно тези машинки с ток се продават свободно,в Румъния не знам дали знаеш ,даже и продажбата на парашут е престъпление.Хващат някой с мрежи , той казва идвам да си ги изпера и до тук.В белите държави да имаш мрежа без маркер ,е все едно си с незаконен пистолет.За мен лично сегашния закон е пълна пародия,приеха някакви бомбастични глоби примерно за бай Ганчо,че хванал и прибрал маломерна риба.А за продажбата и притежанието на подобни ел. уреди нищо не се направи.От актове никой не го е страх, я плати я не,но сега в затвора всеки знае какъв е ад.Зарибителните акции ще имат ефект, когато има страх от пандиз този с тоците.До тогава само ще си зарибяваме, и хвърляме парите на вятъра в това съм сигурен...

- Borislav Haralampiev
- научил се да хвърля
Абе гледай сега: принципно си прав, ама аре стига с тоя негативизъм бе, аре стига с това черногледство, че нещата няма да се оправят никога. Ей за тва харесвам този клуб. Никой от нас не седи да пише по форумите за установено нарушение, а всеки действа мигновено, кой с каквото може. Законът бил такъв, законът бил онакъв еми това е. Нито сме го писали ние, нито нищо. Но ще се стремим следващия да го напишем Ние. Ако имаш с какво да ни помогнеш заповядай. Клуба се нуждае от умни идеи, ако нямаш поне не бъди толкова черноглед.koko6oko написа:Никакъв закон няма почти за тока,миналата зима ги дебнахме и хванахме край Сливен 7 души, направо къде се казва на калъп и с рибата.С нас имаше и цивилен полицай ,дошъл само ей така на приятелски начала .Дойдоха яра служебни коли, и кой ли не,след като извикаха 2 души за свидетели с тях им писаха актове и то само на двама от тях.Актовете може да си ги обжалват нищо работа.Полицаите казват така,това е административно нарушение ,не е престъпление и ние сме до тукА наистина няма никакво взаимодействие ,между полиция и яра,в това се обидихме всички които бяхме там. Отделно тези машинки с ток се продават свободно,в Румъния не знам дали знаеш ,даже и продажбата на парашут е престъпление.Хващат някой с мрежи , той казва идвам да си ги изпера и до тук.В белите държави да имаш мрежа без маркер ,е все едно си с незаконен пистолет.За мен лично сегашния закон е пълна пародия,приеха някакви бомбастични глоби примерно за бай Ганчо,че хванал и прибрал маломерна риба.А за продажбата и притежанието на подобни ел. уреди нищо не се направи.От актове никой не го е страх, я плати я не,но сега в затвора всеки знае какъв е ад.Зарибителните акции ще имат ефект, когато има страх от пандиз този с тоците.До тогава само ще си зарибяваме, и хвърляме парите на вятъра в това съм сигурен...
Поздрави и лека вечер

- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега koko6oko, скоро във вашия регион най - вероятно, ще имаме нужда от малко помощ. Ще Ти пиша за какво иде реч. Между другото, наистина докато се опитваме да променим закона. на един от служителите на ИАРА в Сливен, може да се разчита. ще Ти пусна телефона, свестен е.
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Е Колеги, още една новина:
Двама парашутисти с актове по 1000 лева край Сандански
В петък в дъжда, на Струма край Сандански ИАРА е провела операция по залавяне на бракониери. Хванали са четирима нарушители, а двама от тях си ловели спокойно с парашути. Глобите които отнесли парашутистите са по 1000 лева на човек заради улов със забранени уреди и риболов без билет. Другите двама нарушители се сдобили с актове за риболов без билет.
Е не се ли променя действителността?
Двама парашутисти с актове по 1000 лева край Сандански
В петък в дъжда, на Струма край Сандански ИАРА е провела операция по залавяне на бракониери. Хванали са четирима нарушители, а двама от тях си ловели спокойно с парашути. Глобите които отнесли парашутистите са по 1000 лева на човек заради улов със забранени уреди и риболов без билет. Другите двама нарушители се сдобили с актове за риболов без билет.
Е не се ли променя действителността?
- misho_tsakov
- ще става разбирач
В събота бяха написани 5 (или 6) акта по Черни и Бели Вит на съвместна акция на ИАРА Ловеч и Блаканка - за парашути, за маломерна риба и без билети. Токаджии се хващат със сериозна подготовка, защото трябва да се правят засади. Тия изроди мародерстват основно след полунощ. И това ще стане! Иска основно мерак!
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg