Бяла риба на тролинг!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Troli написа:Това е провокация! :D :D :D Това е фотошоп! :D :D :D
И в понеделник си ловил! :wink: :D :D :D Дали си фанал е друг въпрос! :wink: :D
Troli , понеже ми изглеждаш МНОГО ШИРОКО СКРОЕН човек :wink: , ще ти призная , че тази снимка я направих на язовира , СПЕЦИАЛНО за теб , бях сигурен , че ще се "закачиш" :) .
Но .... снимката не е минала на фотошоп , натурална е , използвам само FAST STONE за подобряване на параметрите на снимките ми , обичайната ми практика е такава , а именно :
sharpen/blur - /+2/ - подобрява разрешаващата способност на снимката
crop board - обикновенно кадриране
Значи , което виждаш на снимката е преминало директно през обектива на фотоапарата ми , няма фотомонтажи, ЧЕСТНО!
Но в снимането има и други "финтове" , които Николай Светлев - Доцента не е включил в книгата си "Финтовете в риболова" , а там имам 21 години професионален стаж :roll: . Давам ти случайно попаднал ми пример от днес :
Колегата ни emil dimitrov е публикувал улова си тук : /дано не ми се разсърди :( /
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=12308
Прекрасно парче , нямам думи ! Но какви са неговите "финтове" ? Стандартно изпълнение е изнасянето на рибата пред себе си , по близо до фотоапарата , така е и на тази снимка.
Втори финт : за да придаде по ВНУШИТЕЛЕН И СТРАХОВИТ вид на това яко парче е "заковал" горните перки изправени със две РАПИДКИ или ПИРОНИ , видими на снимката в ляво и дясно на кадъра :wink:
Изображение
Абе фотографията си е изкуство . Имам предложение към тебе , ако излезеш от анонимност и си публикуваш АВАТАР /не на Майкъл Джексън :) /, ще те светна за финтовете в снимката с мойта бяла риба , която не е от малките , но не събужда подозрение относно размера на никой от форума , освен твоето :shock: :lol: :lol:

А за понеделника , имах вече бая хваната риба /не съм месар/ и реших да ревизирам едно мое "ловно поле" , място 10х10 метра , което държи якия костур от тая снимка
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Мястото беше отдалечено от бивака ни на 80 мин. тролене /1 сулка пътьом/ , там костура се завърта само за около 2 часа дневно /знам точния час,многократно проверено/ и теглото му е 0.400-0.550 кг. И макар да закъснях със 4-5 часа се хвана само тоя : /плочките са 25х25/
Изображение

Важното в тая експедиция беше , че ТЕ ВЕЧЕ СА ТАМ , дошло им е времето . Ловя ги на помпане със Касмастер , като му прибавям и горна тройка със вързани за нея червен и бял кичур от мартеничка .
Айде със здраве , и чакам аватара ти да цъфне до ника :wink:
На платено не одим !
Troli

Мнение от Troli »

Сампо,главата на рибата ти е 10см.! :wink: Главата на моята от галерията е 14.5см!Учил ли си висша или елементарна математика?Кой е провокатора?Аз или ти?Кой лъже?Аз или ти?Никога не бих публикувал половинчата снимка на риба!Рибата ти тежи кило и нещо и е дълга 46-47см.!За това ти казах да не си играеш със сантиметъра,защото ще те разоблича пред всички,а не ми е това целта!Бъди точен и няма да се крия дълго! :wink: :D :D :D Не ще покажа моите костури или сомове,за да не те засегна! :wink: А на откачения ще му отговоря,че бялата риба е от 45см.-1кг. на горе!Да научи кое е сулка и да не се пени а още утре да хване бели и да ги покаже!Както впрочем,ще направя аз! :wink: :D :D :D Обади се да дойда безплатно да ги снимам! :wink: :roll: :shock: :D
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Troli написа:Рибата ти тежи кило и нещо и е дълга 46-47см.!
Изображение

Брей , за една маломерка темата заприлича , като "РИБОЛОВ НА СОМ" , а тона на общуване там не ми е от приоритетните . :(
Ttroli написа:Стискам палци и на теб и на ьь Сампо,щот сте пичове!
sampo написа:ми изглеждаш МНОГО ШИРОКО СКРОЕН човек
Човек винаги може да сгреши в преценките си , както вероятно направих аз с теб , а вероятно и ти за мен , и за в бъдеще ще подбирам по внимателно контактите си .
Мисля си , че ПРИНЦИПА на тоя форум е като олимпийския , "ВАЖНО Е УЧАСТИЕТО" , а ти явно си дошъл тук за медалите . :(
На платено не одим !
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Бате поздравления за улова . :lol: :smt023
Troli

Мнение от Troli »

Сампо,каквото повикало,такова се обадило!Искаш да се изгъбаркаш с мен,а аз да си трая? :roll: :D :D :D Това над костура не е ли сомчето? :roll: :D :D :D Тука бате нема медали и парични премии,а всичко е за чест и слава!За това се стремя,всеки да е честен с улова си.Защото ако почнеме да се лъжем ще стане грозна гледка.Вервай ми! :wink: :D :D :D Не се чуди,как улова да изглежда по-голям! :wink: Просто лови големи риби,те си личат от километри! :wink: :D :D :D Днес ще работя,така ти си на ход с улова на бели!Чакам инфо,какви си ги свършил! :wink: :D :D
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

браво колега страшен костур

троли отиваи на иваиловград че ги спукаха на тролене. И пусни снимка на некое дубиче. чау отмене
Бъдете здрави за риболов
Troli

Мнение от Troli »

На 17.06 тролих няколко часа и вече усещах горчивия вкус на капото!Мислех си,че съм се взел прикалено на сериозно и е време да сляза от небесата,но не би!Пръчката рязко се огъна и прибрах хубава бяла!Вече по-спокойно изчаках нов удар и той последва след час!Вместо голяма бяла се оказа сомче,което хванах за устата и право в чувала! :wink: :D :D :D Завърших деня с улова на още две бели риби и се прибрах,предоволен!Равносметката е смайваща!7 излета 40бели риби + 1 сом! :wink: Не е истина,какъв късметлия съм! :wink:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Troli написа:...7 излета 40бели риби + 1 сом! :wink: Не е истина,какъв късметлия съм! :wink:
браво Троли, ти да не тролиш с ТРАУЛЕР??? :wink: :D :lol:
Troli

Мнение от Troli »

Не коментирам! :wink: :shock: :shock: :shock:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

не, бе той ги пуска обратно - оставя ги 2-3 часа да изсъхнат, снима ги и ги пуска /на котката/:wink:
снимка от галерията Му...

Изображение
Последно промяна от Тедо на Пон Юни 18, 2007 12:26 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

троли не е гот като се ебават нали
Бъдете здрави за риболов
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

така или иначе съдбата му е решена /Честито!/ - ще ходи за риба още една година и после ще пуска обява за лодката... минали сме и ние по тоя път... :wink:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

На 17 тролх с тролея от Люлин до Лъвов мост и нищо на женския пазар хванах кило домати и се прибрах. :lol: :lol: :lol: :lol:
Troli

Мнение от Troli »

Тедо,понеже си пич ще ти кажа,че рано се отказваш!Поборников,често белите удрят точно пред нас,пред колата а ние обикаляме,ли обикаляме,като обрани евреи! :wink: :D :D :D У,Люлин домати да искаш!Верно е,че нема бели риби,но домати бол! :D :D :D
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Тази година Троли късмета е с с тебе като при Хамилтон в Формула1,давай не спирай.А на колегите дето смятат килограмите на излет ,ще кажа че тролинга е скъпо удоволствие.Колко пъти сме тролили/влачили/ без никакъв резултат?Така че кацне ли птичето на рамото ,нормите може и да останат на заден план/стига да не са маломерни/.Те ИАРА без това не вършат това което трябва ,та това ли е най -голямия проблем.За размерите на рибите ти прави чест че държиш да са точни,хванах подобно сомче на костур на Искъра ,и е точно като по калибър с твойто -4 педи84см.-4кг.То истината не може да е много различна.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”