Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Бяла риба на тролинг!
Модератор: bobopeli
Troli , понеже ми изглеждаш МНОГО ШИРОКО СКРОЕН човекTroli написа:Това е провокация!![]()
![]()
Това е фотошоп!
![]()
![]()
![]()
И в понеделник си ловил!![]()
![]()
![]()
Дали си фанал е друг въпрос!
![]()

Но .... снимката не е минала на фотошоп , натурална е , използвам само FAST STONE за подобряване на параметрите на снимките ми , обичайната ми практика е такава , а именно :
sharpen/blur - /+2/ - подобрява разрешаващата способност на снимката
crop board - обикновенно кадриране
Значи , което виждаш на снимката е преминало директно през обектива на фотоапарата ми , няма фотомонтажи, ЧЕСТНО!
Но в снимането има и други "финтове" , които Николай Светлев - Доцента не е включил в книгата си "Финтовете в риболова" , а там имам 21 години професионален стаж

Колегата ни emil dimitrov е публикувал улова си тук : /дано не ми се разсърди

http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=12308
Прекрасно парче , нямам думи ! Но какви са неговите "финтове" ? Стандартно изпълнение е изнасянето на рибата пред себе си , по близо до фотоапарата , така е и на тази снимка.
Втори финт : за да придаде по ВНУШИТЕЛЕН И СТРАХОВИТ вид на това яко парче е "заковал" горните перки изправени със две РАПИДКИ или ПИРОНИ , видими на снимката в ляво и дясно на кадъра

Абе фотографията си е изкуство . Имам предложение към тебе , ако излезеш от анонимност и си публикуваш АВАТАР /не на Майкъл Джексън

А за понеделника , имах вече бая хваната риба /не съм месар/ и реших да ревизирам едно мое "ловно поле" , място 10х10 метра , което държи якия костур от тая снимка
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Мястото беше отдалечено от бивака ни на 80 мин. тролене /1 сулка пътьом/ , там костура се завърта само за около 2 часа дневно /знам точния час,многократно проверено/ и теглото му е 0.400-0.550 кг. И макар да закъснях със 4-5 часа се хвана само тоя : /плочките са 25х25/

Важното в тая експедиция беше , че ТЕ ВЕЧЕ СА ТАМ , дошло им е времето . Ловя ги на помпане със Касмастер , като му прибавям и горна тройка със вързани за нея червен и бял кичур от мартеничка .
Айде със здраве , и чакам аватара ти да цъфне до ника

На платено не одим !
Сампо,главата на рибата ти е 10см.!
Главата на моята от галерията е 14.5см!Учил ли си висша или елементарна математика?Кой е провокатора?Аз или ти?Кой лъже?Аз или ти?Никога не бих публикувал половинчата снимка на риба!Рибата ти тежи кило и нещо и е дълга 46-47см.!За това ти казах да не си играеш със сантиметъра,защото ще те разоблича пред всички,а не ми е това целта!Бъди точен и няма да се крия дълго!
Не ще покажа моите костури или сомове,за да не те засегна!
А на откачения ще му отговоря,че бялата риба е от 45см.-1кг. на горе!Да научи кое е сулка и да не се пени а още утре да хване бели и да ги покаже!Както впрочем,ще направя аз!
Обади се да дойда безплатно да ги снимам!

Troli написа:Рибата ти тежи кило и нещо и е дълга 46-47см.!

Брей , за една маломерка темата заприлича , като "РИБОЛОВ НА СОМ" , а тона на общуване там не ми е от приоритетните .

Ttroli написа:Стискам палци и на теб и на ьь Сампо,щот сте пичове!
Човек винаги може да сгреши в преценките си , както вероятно направих аз с теб , а вероятно и ти за мен , и за в бъдеще ще подбирам по внимателно контактите си .sampo написа:ми изглеждаш МНОГО ШИРОКО СКРОЕН човек
Мисля си , че ПРИНЦИПА на тоя форум е като олимпийския , "ВАЖНО Е УЧАСТИЕТО" , а ти явно си дошъл тук за медалите .

На платено не одим !
- barutchiata ©
- Администратор
Сампо,каквото повикало,такова се обадило!Искаш да се изгъбаркаш с мен,а аз да си трая?
Това над костура не е ли сомчето?
Тука бате нема медали и парични премии,а всичко е за чест и слава!За това се стремя,всеки да е честен с улова си.Защото ако почнеме да се лъжем ще стане грозна гледка.Вервай ми!
Не се чуди,как улова да изглежда по-голям!
Просто лови големи риби,те си личат от километри!
Днес ще работя,така ти си на ход с улова на бели!Чакам инфо,какви си ги свършил!

На 17.06 тролих няколко часа и вече усещах горчивия вкус на капото!Мислех си,че съм се взел прикалено на сериозно и е време да сляза от небесата,но не би!Пръчката рязко се огъна и прибрах хубава бяла!Вече по-спокойно изчаках нов удар и той последва след час!Вместо голяма бяла се оказа сомче,което хванах за устата и право в чувала!
Завърших деня с улова на още две бели риби и се прибрах,предоволен!Равносметката е смайваща!7 излета 40бели риби + 1 сом!
Не е истина,какъв късметлия съм! 

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не, бе той ги пуска обратно - оставя ги 2-3 часа да изсъхнат, снима ги и ги пуска /на котката/
снимка от галерията Му...

снимка от галерията Му...
Последно промяна от Тедо на Пон Юни 18, 2007 12:26 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- MITKO70
- кандидат преподавател
Тази година Троли късмета е с с тебе като при Хамилтон в Формула1,давай не спирай.А на колегите дето смятат килограмите на излет ,ще кажа че тролинга е скъпо удоволствие.Колко пъти сме тролили/влачили/ без никакъв резултат?Така че кацне ли птичето на рамото ,нормите може и да останат на заден план/стига да не са маломерни/.Те ИАРА без това не вършат това което трябва ,та това ли е най -голямия проблем.За размерите на рибите ти прави чест че държиш да са точни,хванах подобно сомче на костур на Искъра ,и е точно като по калибър с твойто -4 педи84см.-4кг.То истината не може да е много различна.