Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Повод за кефал на спининг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- monzata
- вече хвърля и на тежко
Re: Повод за кефал на спининг
по-принцип провисването е напълно вероятно да е само визуално , все пак лъчите се изкривяват под водната повърхност, а ако усещащ примамката -то няма как да ти провисва...k99 написа:Странно, само при мен ли се получава този неприятен ефект, провисване на брейда

- Vid
- кандидат преподавател
Стига бе, не е визуално, всичко провисва, даже и она ми работа га не е станала как си требва.....monzata написа:по-принцип провисването е напълно вероятно да е само визуално , все пак лъчите се изкривяват под водната повърхност, а ако усещащ примамката -то няма как да ти провисва...k99 написа:Странно, само при мен ли се получава този неприятен ефект, провисване на брейда
Това състояние най просто се нарича гравитационна сила на привличане и нашата мижава планета също има такова....
Въпроса опира само до едно: Как да намалим до минимум това и да поддържаме максимално изпъната линията.... Смятам, това е бял кахър" при стандартния спин-риболов, но при риболова на джиг е много важно, ако искаме да уловим рибки де...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Незнам пречупване на светлина ли е, гравитация ли е, решавам си приблема като ползвам монофил с леките клатушки, стои опнат като струна. По - важно е че всеки е намерил решение за себеси. Не смятам да оспамвам темата на колегата повече,все пак въпросът му доста различен.Vid написа:Стига бе, не е визуално, всичко провисва, даже и она ми работа га не е станала как си требва.....monzata написа:по-принцип провисването е напълно вероятно да е само визуално , все пак лъчите се изкривяват под водната повърхност, а ако усещащ примамката -то няма как да ти провисва...k99 написа:Странно, само при мен ли се получава този неприятен ефект, провисване на брейда
Това състояние най просто се нарича гравитационна сила на привличане и нашата мижава планета също има такова....
Въпроса опира само до едно: Как да намалим до минимум това и да поддържаме максимално изпъната линията.... Смятам, това е бял кахър" при стандартния спин-риболов, но при риболова на джиг е много важно, ако искаме да уловим рибки де...
Значи никой не даде отговор на проблема на колегата, а той е елементарен. Няма как с леки клатушки да ползва брейд 12 либри и да избегне подобни "ефекти". Просто влакното играе ролята на своеобразен "парашут" и драстично променя играта и положението на примамката във водата.k99 написа:Странно, само при мен ли се получава този неприятен ефект, провисване на брейда и от там не добро поведение на леки клатушки, стоят почти вертикално(клатушките няма как да ги видя, но се вижда как брейда се извива като дъга надолу, нещо като вертикален корем ). Брейда е 0.08mm, 12LB по етикет. Ползвам пръчка с подходящ тест. Извинявам се на колегата че отклоних темата в толкова различна посока, май трябваше да пусна нова тема.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Монофил
С качествен брейд 0.4 няма ли да стане?
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Муня , изменяш диаметрално количественото изменение , спрямо качественото натрупване , изразени в понятието такъм като цяло , относно финансова гледна точка гледам 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
Привет на всички! Тъй като темата е за поводи за кефал, ще си позволя да задам въпроса си относно това какъв ФК повод е удачно да се ползва, когато се лови с тънък монофил 0,16(в случая влакното е brightcast на formax), а също така подходящ ли е double uni knot за целта. Питам , защото досега не съм ползвал фК с монофил. Благодаря прердварително!!!
- Павел Иванов
Няма никакъв смисъл да слагаш ФК повод при основна линия 0.16мм монофил , още повече когато търсиш целенасочено кефал .
Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
Да бе, а после ще ме спонсорираш ли с Риджита
да сега ми отнесоха четири 

- Павел Иванов
Тц , ама на първи щъ дразна с едни разцветки къде не си ги и сънувал 

Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
ВременноПавел Иванов написа:Тц , ама на първи щъ дразна с едни разцветки къде не си ги и сънувал

Колега, проблема е неприятен и аз го имам и не намерих до сега удовлетворително решение