Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

На риба в резерват!
Модератор: bobopeli
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: На риба в резерват!
3- ма срещу един го виждаш ти като по-слаби?? Брех, ще излезеш голям бабаит ти 

- кирил великий
- разбира нещата
Темата я следя от снощи и да дам скромно мнение. Боянското езеро е много важна съставна част от резервата. Последните 20 години Витоша, както и цялата България, е изнасилвана от всевъзможни вандали - и богати, и бедни и свръхбогати. Сто пъти съм минавал покрай Боянското езеро и не съм виждал рибари да клечат там. А сега виждам, че са почнали и там да сквернят. Това, което колегата е описал, е реалната ситуация - за всичко по Витоша се звъни на Шесто райнонно, което е едно от най-натоварените в системата. Стигат му само квартирните кражби и разбитите огромни къщи по полите на Витоша. В историята на колегата най-дразнещото е наглостта, с която са му отговаряли и е напълно възможно да му кипне и да ги опердаши. Когато институциите не функционират, гражданите се организират за самоуправство. Това е закон на обществото. Такова е положението за жалост. Даже ми се струва, че нашенци сме бая кротки и търпеливи.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Поне за едно нещо да си прав...GODzillata написа:С.Върбанов написа:Бой и без да се обясняваш
Зарко, така трябва, ама не за хорицата, които може и да не са знаели, че там е забранено да се лови, а така трябва за абдикиралата държава!
![]()
Бас държа, че Redimido е действал в състояние на афект, силно подразнен от факта, че институциите, които е следвало да реагират, институциите, на които плаща заплатите от данъците си, са го отсвирили като балтон в жега и на човека му е причерняло пред очите...така че това може да се счита за смекчаващо вината му обстоятелство.![]()
.
Каква стана тя?! - накрая излезе че престъпника съм аз!

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Само един въпрос имам към критикуващите.
Ако видите на улицата някой(няма да назовавам по етническа принадлежност, че всички сме в кюпа) да ограбва баба, след сигнал-реакция никаква, ще подвиете опашка и ще си тръгнете ли, защото е неправилно да се саморазправяш?
Като отговорите на тоз въпрос, ще ми е ясна позицията ви за страната. Бабата може и да се приеме като олицетворение на България.
Ако видите на улицата някой(няма да назовавам по етническа принадлежност, че всички сме в кюпа) да ограбва баба, след сигнал-реакция никаква, ще подвиете опашка и ще си тръгнете ли, защото е неправилно да се саморазправяш?
Като отговорите на тоз въпрос, ще ми е ясна позицията ви за страната. Бабата може и да се приеме като олицетворение на България.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Г-н За Един Ден
- новобранец
Сеч за тая сган
Браво колега

Браво колега

Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
- Батко Емо
- разбира нещата
Убав случай!
Наистина ако е забранен за риболов
те са нарушители и едва ли ще пуснат нещо срещу тебе,защото ще си го набият сами и ИАРАТА требе да ги глоби!Колкото до действията ти,след като органите не са реагирали-така си преценил,така си действал-със всички плюсове и минуси за теб.По принцип на наглостта требе да се отговори подобаващо! 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тъй, тъй, браво мъжки, само така!!
Дано е измислена историята, все пак е по-добре само да си мечтаеш да си костенурка нинджа, отколкото да се държиш като такава.
Интересно, пак ли на 112 ще звъннеш, като ти строшат единия крак и трябва някой да те сваля от блатото?
Иначе 90% от тритоните в страната ти благодарят, че си ги спасил от закоравелите престъпници нахлули в ареала им, като си извършил нападение над същите и си потрошил въдиците им.
Да питаме закона, кое е по-тежкото престъпление, да нападнеш трима души и да им изпочупиш въдиците или да ловиш риба в резерват?
А какво стана с въдиците, свали ли ги в града или ги оставихте там да се заплете някое зайче в кордата?
Дано е измислена историята, все пак е по-добре само да си мечтаеш да си костенурка нинджа, отколкото да се държиш като такава.
Интересно, пак ли на 112 ще звъннеш, като ти строшат единия крак и трябва някой да те сваля от блатото?
Иначе 90% от тритоните в страната ти благодарят, че си ги спасил от закоравелите престъпници нахлули в ареала им, като си извършил нападение над същите и си потрошил въдиците им.
Да питаме закона, кое е по-тежкото престъпление, да нападнеш трима души и да им изпочупиш въдиците или да ловиш риба в резерват?
А какво стана с въдиците, свали ли ги в града или ги оставихте там да се заплете някое зайче в кордата?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
В това мнение има нещо като заигравка - тип кокетничене(!?), със закона и морала. Човекът (GODzillata) е решил да се изтъкне - в своите очи и в тези на обществото, като някакъв много справедлив и праведен съдник, струва ми се.GODzillata написа:Категорично съм против саморазправата и чупенето на въдиците на очевидно бедните младежи!
И аз имах друго мнение за колегата Redimido, който, ако това, което е написал е истина (защото няма снимки на счупени въдици и бягащи хлапета) - е изкарал голям късмет, че ония не са го тряснали с някой от многобройните камъни по главата!...защото ако това беше станало, наистина щеше да има увит мармот.
И не се подавайте на синдрома на глутницата, възхвалявайки тази постъпка, защото не ви прави чест!
Освен резоннното от правна гледна точка отхвърляне на саморазправата, той набляга на това, че "младежите били бедни". Това е несъстоятелно, първо, защото като младеж се е "очертал" на снимката само един от бракониерите. Освен това те със сигурност не са отишли там поради това да си наловят риба за ядене, защото няма какво друго да ядат, т.е. не са бедняци, със свити от глад кореми. Те са отишли да си "начешат крастата" и да правят риболовни подвизи, и то в резерват! Освен това са и нагли - не се съобразяват с предупреждението да спрат да ловят, арогантни са . При това положение "чупенето на въдици" (вероятно нескъпи, при това) си е напълно оправдано не от законова, но от морална гледна точка.
GODzillata, обявява пред всички съмнението си, че авторът на статията лъже, че си измисля, т.е. според GODzillata има голяма вероятност авторът да е някакъв лъжец - митоман, все едно хвърля ПУБЛИЧНА обида в лицето му .
Накрая, той проповядва да "не се поддаваме на синдрома на глутницата. Принципно, това е правилно, но в случая самият GODzillata се е поддал на "синдрома на глутницата" - на хора от тълпата, които си въобразяват, че имат достатъчно ум, морал, култура и пр., за да преценяват правилно разни явления и да проявяват "активна граждаска позиция", а в действителност, по мое мнение, са недоосъзнати индивиди, а някои са и антииндивиди.
С извинение за дългата тирада, но мнението на този човек - GODzillata, ме провокира ...........
Аман от защитници на бракониери!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Нещо не си схванал основната идея, но както и да е...refab написа: Аман от защитници на бракониери!
Аз казах. Хау!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аман от объркани хора с разместени ценности.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Владо, и ти ли? Първо никой не ги е нападал, не ги е шамарил, не им е посягал. Просто явно уплашени от обаждането, и това че се позасилих към тях - те замръзнаха и просто им взех въдиците и ги счупих. Те си ги събраха и си тръгнаха...прав е Зарко, съжалявам вече че пуснах тая тема, именно защото виждам че има мнооого колеги риболовци, отъждествяващи се много повече с бракониери, от колкото с хора имащи гражданска позиция и т.н. Спокойно адаш, при мойте 120 кг, по-трудно ми се чупи крак! Дали някой е щял да ми счупи крака, или не, мисля че е само и единствено мой проблем...така като гледам имаш проблем дори и със звъненето на 112. ДА - пак там щях да звънна ако ми бяха счупили крака...хахахах. Пълни глупости! Зайчета, кордички...тъпа работа, трийте я и да се приключва! Гади ми се че има хора способни да се съмняват, бъзикат и обвиняват мен за нещо, което е ПРАВИЛНО!!! Лъжец ме нарекоха някои...на база на какво?? На това че на тях не би им стискало да тръгнат дори срещу един мангал, а аз съм тръгнал срещу трима. Комплексари ще нарека аз съмняващите се. Чак и костенурка-нинджа? Ти подиграваш ли се бе ?! Нямам нищо против да те пробвам на един спаринг по всички правила, на ринг - за уговорки - на лично!chirusa_bg написа:Тъй, тъй, браво мъжки, само така!!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И как пък реши че не твойте са объркани, а на някой друг? Да не стана и върховен съдия? Типично по български бързащ да отсъжда в своя полза.chirusa_bg написа:Аман от объркани хора с разместени ценности.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Споко...още малко и ще отида да ги намеря, да им се извиня и да им купя по една пръчка от 20 лв, каквито бяха техните всъщност...дори не ги хвърлих и във водата, ами си им ги връчих, да си вземат макарите! Смешницииии!
За автора на темата вкарал се в този фентъзи филм и желаейки мушене на колове в гъзъ и празнене е ясно.Но за колегата биеш и качващ на линейки и колегата от филма с нападнатата бабичка, не ми е ясно дали това са го писали след злоупотреба с "качествен' домашен алкохол или в ясно съзнание.Относно "биячите" в темата, сигурен съм, че ще офейкат още преди размяната на острите реплики.Време е да се чупя от темата защото след малко може да започне и стрелба