Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

SHIMANO TECHNIUM 4000F v SHIMANO AERO 4000F
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: SHIMANO TECHNIUM 4000F v SHIMANO AERO 4000F
Да бе,верно!BACHI написа:Е Вала ,бе Павка !!! Както винаги напълно искрен и напълно ПРАВ !!!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
На Шимано-Аливио 1000 ловим на спининг-монтаж Каролайна напълно У-СЕДНАЛ до 187костура до кило на ден,но не се хвалим а просто отбелязвам,колко не го разбирам Шиманото и Спининга,щот не съм близо до гуруто!

Ето още един сниман след час,просто немах време за другите и ги снимах накрая!

Не си мислете,че костурите по кило на Аливио-1000 са лесни и гол след гол,а напротив искат игра по тънката лайсна!Но за съжаление,там съм БОГ и играч от Световна класа,та нема кой да ми се опре и да спори,просто в този риболов съм №1 и мога да изброя Капацитетите,които съм смазал за да се добера до Върха на Костурите!

Ето още един сниман след час,просто немах време за другите и ги снимах накрая!

Не си мислете,че костурите по кило на Аливио-1000 са лесни и гол след гол,а напротив искат игра по тънката лайсна!Но за съжаление,там съм БОГ и играч от Световна класа,та нема кой да ми се опре и да спори,просто в този риболов съм №1 и мога да изброя Капацитетите,които съм смазал за да се добера до Върха на Костурите!

''Човек е бог в руини.'' Ралф Емерсън
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сашко , едно е да меташ цел ден в спокойна вода седна у лодката и съвсем друго на ряката от брега , вервай ми .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Я пак си помисли дали тази сентенция не е тотално грешна,спестих ти по-правилната но за съжаление обидна думичка!Павел Иванов написа:Лагерите като цяло са едно от последните неща които се гледат при макарите , достатъчни са четири , но пък читави такива .

- Павел Иванов
Сашко , ако прочетеш какво си цитирал с почуда ще осъзнаеш че съм написал , че четири лагера са достатъчни
Инак колкото повече , толкова повече , особено когато са качествени . Има макари за по двайсетина долара с по четиринайсет лагера , което не ги прави подходящи за спининг такива . Примерно последната макара която си заприходих , има два лагера само на кноба на дръжката , та ...
За сметка на това Юки Ито е изхвърлил копчето на контрата като напълно излишно такова .

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И тук не съм съгласен и разликата е,че в лодката нема дървета,които да ти пречат на замятанията,които пак са безбройни,като от брега!Почти винаги съм на 20-30метра от брега и замятам към него,защото при костурите има значение посоката на движение на стръвта и твърдя,че най-успешната посока е тази!Има си основателна причина за това и тя е,че дребните костури са в плиткажа,а едрите са на дъното и дебнат от тази позиция,като само в определен час от деня се надигат за кратко и после пак са недостижими от към брега!Павел Иванов написа:Сашко , едно е да меташ цел ден в спокойна вода седна у лодката и съвсем друго на ряката от брега , вервай ми .

- Павел Иванов
Баси , най-накрая ти просветлеTroli Rapala написа:...Разликата между язовирския и речния спининг е основно в течението!

Павел Иванов
Павел Иванов
Имал съм и шведския абу суверан/цена 600лв./ и корейския/цена 170лв./ в размер 2000. С шведския съм ловил на спининг от 2000 -2005г.и това беше единствената ми макара.Хубава макара е, но с плетено влакно не се справяше.На 20-30 замятания изхвърляше едно малко възелче, което в повечето случаи лесно се оправяше.Други оплаквания от тези макари нямам.За сравнение 3г.с тика сплендор 2000 няма оплитане на плетено влакно.
- Павел Иванов
То и аз това му разправям на Саше за Сюверена , Център драга и спининга от ръка с брейд , ама като не го практикува си знае неговото . Нямаше ли проблем с пружината на бигела и палчето дето го задържа със Сюверена ?
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нито една вярна думичка няма в това изказване,като започнем от цената на Суверана!lomsky написа:Имал съм и шведския абу суверан/цена 600лв./ и корейския/цена 170лв./ в размер 2000. С шведския съм ловил на спининг от 2000 -2005г.и това беше единствената ми макара.Хубава макара е, но с плетено влакно не се справяше.На 20-30 замятания изхвърляше едно малко възелче, което в повечето случаи лесно се оправяше.Други оплаквания от тези макари нямам.За сравнение 3г.с тика сплендор 2000 няма оплитане на плетено влакно.

Павка,ти си единственият в цял свят,който се осмелява да каже нещо критично за това бижу,но явно българския произход обяснява тези последици!В момента чисто-нов Суверан струва около 700-800лева,а преди 12-13години,когато е спрян от производство е струвал....,ше чакам Ломския да каже,но и да внимава,защото имам макара с двоен етикет от 2001-ва година
в Марки и Евро!

- Павел Иванов
Саше , па се изфърляш като шкембе на дувар
Аз лично започнах да ловя и с брейд 94 - 95 година , та защо ломският да не е почнал през 2000
Иначе никога не съм казал че макарата е кофти , особено когато иде реч за тролинг или дъно , за спининг , особено с плетеняк , не е особено удачен избор . Друг е въпроса че това с етикетите .... баш през 2001 си купих от тук една Дайва Юпитер за около 400лв. сегашен еквивалент . Благодарение на тази макара , която иначе струва около 40 - 70 долара , бях намразил Дайва като макари за спининг . Последствие се оборудвах с макари за съответният риболов , от марката и вече to know , акомеразбираш . Та именно на тоя Юпитер , БГ селъра му беше лепнал и етикет с цена 450 паунда , та да лови балъчета като мен
Моят Сюверен си го заприходих май през 2003 , за около 450лв.

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Абсурд е да си ловил с плетеняк през 1994година!
Кажи сега от къде си купи Суверан,защото ........ и не ти е вярна цената?
Помисли и не бързай,за да си точен и да не сгрешиш,защото е важно да си Акуратен зад името си! 

- Павел Иванов
Абсурд друг път
Това че ти по това време изобщо не си и чувал за такваз линия нищо не значи
Няма какво да мисля , от сегашният вносител на Спортекс , от него си взех и Център драга , и Кардинал 501 .

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това е Дайва Юпитер!