какво плетено влакно

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: какво плетено влакно

Мнение от smel1968 »

smel1968 написа:А някой може ли точно да обясни какъв е ефекта от спрея за влакно?
Май зададох най-сложния въпрос? :?: Така и не разбрах ако си купя такъв спрей гумите на колата ли да си парфюмирам!
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Аватар
protest
новобранец
новобранец

Мнение от protest »

smel1968 написа:
smel1968 написа:А някой може ли точно да обясни какъв е ефекта от спрея за влакно?
Май зададох най-сложния въпрос? :?: Така и не разбрах ако си купя такъв спрей гумите на колата ли да си парфюмирам!
:D :D :D Определено. Ами спрея се явява като смазочен продукт, влакното минава по водачите по леко и по гладко, не пие толкова вода понеже смазката не го позволява, поради по ниското триене се запазва по дълго време влакното, предпазва от солената вода. Абе представи си да си караш колата без масло какво ще се случи, само дето при влакното може и без масло хахахаха. Аз лично ползвам масло и в плетеняка и в колата :) :) :).
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

smel1968 написа:
1. Като всеки либликант, има смазващо действое, т.е. по-малко съпротивление и по-малко износване. Това за износването важи особено за тънките (0,6, 0,8) осемнишкови брейдове. Без смазване много бързо ще забележиш "мъхчетата" по влакното.
2. Не се налага да го чакаш да "се напие" и да почне да се развива като хората.
3. Пръскайки преди всеки риболов, не пие морска вода и съответно няма кристали в себе си, оттам по-дълъг живот.

Има едно мазило на "Тубертини" - Вулкан, от което съм доволен и не е скъпо - 10 лв. 100мл., стига за 2 г. при почти-всекидневна употреба.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

smel1968 написа:

Ти ли не знаеш :wink: :wink: :wink:

И аз бих написал 2-3 реда ама ще скочат доста хора да спорят с мен и предпочитам да си премълча коментара (всеки сам решава как да такова жена си :wink: )
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Ахаа мерси,по принцип никога не съм ползвал,само съм чувал разни неща.
Пак благодаря за отговорите.
dobria1 ---Ти ми напиши на лични,аз няма да споря и да филосовсвам......
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

Колега dobria 1 сподели мнение и опит. За мен ще е мнение на човек, който е ползвал, пък аз какво ще мисля и какво ще предприема ... имам глава на раменете.
Противоричиви мнения чух и четох и за бебешкото олио, което някои хора са ползвали. Така, че мисля е важно всяко мнение на база опита, който всеки има и желае да сподели. Аз още не съм ползвал нито плетено, но заприходих за новия сезон, но и аз слушам и чета за мнения за смазките за тези влакна.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

biserkehayov написа:Колега dobria 1 сподели мнение и опит. За мен ще е мнение на човек, който е ползвал, пък аз какво ще мисля и какво ще предприема ... имам глава на раменете.
Противоричиви мнения чух и четох и за бебешкото олио, което някои хора са ползвали.
Точно пък от това бебешко олио как бързо гние (според мен е гниене) няма и половин сезон и се къса като на баба конеца.
ползвам плетеняци от 7-8 години че може и повече и доста изводи съм си направил

Откакто спрях да ползвам каквито и да е боклуци за пръскане съм доста по доволен ако плетеното е хубаво няма смисъл от смазки

п.п.Не пестете пари за по качествени плетени защото ще ви излезе по скъпо с по евтините и добре подбирайте и макарата че това е около 80% от важността да не си редовно в бокса :wink:
Изображение
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

dobria1 написа:
biserkehayov написа:Колега dobria 1 сподели мнение и опит. За мен ще е мнение на човек, който е ползвал, пък аз какво ще мисля и какво ще предприема ... имам глава на раменете.
Противоричиви мнения чух и четох и за бебешкото олио, което някои хора са ползвали.
Точно пък от това бебешко олио как бързо гние (според мен е гниене) няма и половин сезон и се къса като на баба конеца.

Откакто спрях да ползвам каквито и да е боклуци за пръскане съм доста по доволен ако плетеното е хубаво няма смисъл от смазки

п.п.Не пестете пари за по качествени плетени защото ще ви излезе по скъпо с по евтините и добре подбирайте и макарата че това е около 80% от важността да не си редовно в бокса :wink:
Митака го е казал точно,кофти макара и неподходяща пръчка колкото и мазгоч да слагаш дистанция няма,а относно старението сменяте конеца всяка година и готово.
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

dobria1 написа:

Благодаря за коректния отговор. Купих си едно евтино влакно 0,08 уж 8-нишково и ми казаха специалисти че ставало за от брега. Ще се огледам да заприходя някой качествен плетеняк, може би по-тънко за зарганския риболов. Имам три шпули на Заубера и ще ги навия там и ще установя разликата в брейдовете и ще направя свои изводи. Успех на всички.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

dobria1 написа: ...Откакто спрях да ползвам каквито и да е боклуци за пръскане съм доста по доволен ...
Ами с боклуци не става :D Трябва да е нещо дето за това е направено, не да експериментираме с разни отвари и после "нямаше ефект" или "прецака се". Но то това важи за всичко, и не само в риболова.
Аватар
protest
новобранец
новобранец

Мнение от protest »

Тая тема за мене би приключила така, ползват се качествени влакна с качествена макара(няма бради) и качествени водачи на сопата (няма нащърбяне) и всичко си е на 6. Макарата и водачите щадят влакното и крайния резултат е на лице по дълга употреба на влакното с по малко проблеми. Успех на всички аз тука даже съм си направил една таблица на влакната с тестове и на натоварване и отклонения на скъсване в % мога да ви кажа че нещата си излизат как му е реда марковите са най - добри и тва е.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

protest написа:Тая тема за мене би приключила така
То пък една тема я се огледай малко,пишещите са 5-6 човека на фона на няколкото хиляди потребители :!: :!: :!: и пак стана както предвидих ама на фона на десетките ролки плетени които имам и съм издухал да се скрънзя за един спрей от 10 кинта :lol: :lol: :lol:

Така че както обича да казва един приятел "всеки сам знае как да такова жена си"
Всеки сам стига до някакви изводи и всеки сам да си открива топлата вода,така ще е май по добре
Изображение
Аватар
protest
новобранец
новобранец

Мнение от protest »

dobria1 написа:
protest написа:Тая тема за мене би приключила така
То пък една тема я се огледай малко,пишещите са 5-6 човека на фона на няколкото хиляди потребители :!: :!: :!: и пак стана както предвидих ама на фона на десетките ролки плетени които имам и съм издухал да се скрънзя за един спрей от 10 кинта :lol: :lol: :lol:

Така че както обича да казва един приятел "всеки сам знае как да такова жена си"
Всеки сам стига до някакви изводи и всеки сам да си открива топлата вода,така ще е май по добре
Според мен не е въпроса колко се пише а какво се пише. Въпроса е кой какво е тествал и да изкаже мнението си, аз сам млад индианец ОК ползвал сам 10-тина вида плетени влакна примерно, давам резултата наготово де са вика, колкото експеримента сам си правил надали някой ще ми повярва,Аз пиша за да съм полезен на Вас както и Вие на мен. Ма всеки си е башка де има един лаф, който иска да минава по пътя сам. То май така е и най - добре поне да е сигурен в това което му е предоставено на тепсия. Аз ако бях чел нямаше да си купя една сурия влакна и сега да карам само с определени крайния резултат за мен е само един знам какво да ползвам, както се получи и с сопите 1-вите 3-ри OFF. влезнаха в друга употреба. Дайте да направим една статистика на тия влакна кой коя марка ползва и от коя е доволен и от коя не и въпроса са приключва. Така форума ще се подобри и ще стане по ползотворен а не клюкарник. Благодаря на всички които са ми изтърпели писанията.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

Абе то е ясно като бял ден (поне за мен).Аз ползвам само 8-нишкови влакна по системата - колкото се може по-тънко и наи-здраво.Не робувам на марки , но от 3 сезона ползвам само на ДУЕЛ.Ето това ми донесоха преди 2 месеца от Япония. http://global.rakuten.com/en/store/axia ... 764478782/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; - излеземи 72 лева за 300 метра - ко му плащаш?Иначе има и по-тънки 0.6 - ама ролките са по 200 метра и излизат около 55 лева.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

Някой ползвал ли е това влакно за морски риболов?
http://akvasport.com/product/10174/plet ... -150m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”