Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

какво плетено влакно
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- smel1968
- ще става разбирач
Re: какво плетено влакно
Май зададох най-сложния въпрос?smel1968 написа:А някой може ли точно да обясни какъв е ефекта от спрея за влакно?

Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
smel1968 написа:Май зададох най-сложния въпрос?smel1968 написа:А някой може ли точно да обясни какъв е ефекта от спрея за влакно?Така и не разбрах ако си купя такъв спрей гумите на колата ли да си парфюмирам!

1. Като всеки либликант, има смазващо действое, т.е. по-малко съпротивление и по-малко износване. Това за износването важи особено за тънките (0,6, 0,8) осемнишкови брейдове. Без смазване много бързо ще забележиш "мъхчетата" по влакното.smel1968 написа:Май зададох най-сложния въпрос?smel1968 написа:А някой може ли точно да обясни какъв е ефекта от спрея за влакно?Така и не разбрах ако си купя такъв спрей гумите на колата ли да си парфюмирам!
2. Не се налага да го чакаш да "се напие" и да почне да се развива като хората.
3. Пръскайки преди всеки риболов, не пие морска вода и съответно няма кристали в себе си, оттам по-дълъг живот.
Има едно мазило на "Тубертини" - Вулкан, от което съм доволен и не е скъпо - 10 лв. 100мл., стига за 2 г. при почти-всекидневна употреба.
smel1968 написа:Май зададох най-сложния въпрос?smel1968 написа:А някой може ли точно да обясни какъв е ефекта от спрея за влакно?Така и не разбрах ако си купя такъв спрей гумите на колата ли да си парфюмирам!
Ти ли не знаеш

И аз бих написал 2-3 реда ама ще скочат доста хора да спорят с мен и предпочитам да си премълча коментара (всеки сам решава как да такова жена си

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- smel1968
- ще става разбирач
Ахаа мерси,по принцип никога не съм ползвал,само съм чувал разни неща.
Пак благодаря за отговорите.
dobria1 ---Ти ми напиши на лични,аз няма да споря и да филосовсвам......
Пак благодаря за отговорите.
dobria1 ---Ти ми напиши на лични,аз няма да споря и да филосовсвам......
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Колега dobria 1 сподели мнение и опит. За мен ще е мнение на човек, който е ползвал, пък аз какво ще мисля и какво ще предприема ... имам глава на раменете.
Противоричиви мнения чух и четох и за бебешкото олио, което някои хора са ползвали. Така, че мисля е важно всяко мнение на база опита, който всеки има и желае да сподели. Аз още не съм ползвал нито плетено, но заприходих за новия сезон, но и аз слушам и чета за мнения за смазките за тези влакна.
Противоричиви мнения чух и четох и за бебешкото олио, което някои хора са ползвали. Така, че мисля е важно всяко мнение на база опита, който всеки има и желае да сподели. Аз още не съм ползвал нито плетено, но заприходих за новия сезон, но и аз слушам и чета за мнения за смазките за тези влакна.
Точно пък от това бебешко олио как бързо гние (според мен е гниене) няма и половин сезон и се къса като на баба конеца.biserkehayov написа:Колега dobria 1 сподели мнение и опит. За мен ще е мнение на човек, който е ползвал, пък аз какво ще мисля и какво ще предприема ... имам глава на раменете.
Противоричиви мнения чух и четох и за бебешкото олио, което някои хора са ползвали.
ползвам плетеняци от 7-8 години че може и повече и доста изводи съм си направил
Откакто спрях да ползвам каквито и да е боклуци за пръскане съм доста по доволен ако плетеното е хубаво няма смисъл от смазки
п.п.Не пестете пари за по качествени плетени защото ще ви излезе по скъпо с по евтините и добре подбирайте и макарата че това е около 80% от важността да не си редовно в бокса

Митака го е казал точно,кофти макара и неподходяща пръчка колкото и мазгоч да слагаш дистанция няма,а относно старението сменяте конеца всяка година и готово.dobria1 написа:Точно пък от това бебешко олио как бързо гние (според мен е гниене) няма и половин сезон и се къса като на баба конеца.biserkehayov написа:Колега dobria 1 сподели мнение и опит. За мен ще е мнение на човек, който е ползвал, пък аз какво ще мисля и какво ще предприема ... имам глава на раменете.
Противоричиви мнения чух и четох и за бебешкото олио, което някои хора са ползвали.
Откакто спрях да ползвам каквито и да е боклуци за пръскане съм доста по доволен ако плетеното е хубаво няма смисъл от смазки
п.п.Не пестете пари за по качествени плетени защото ще ви излезе по скъпо с по евтините и добре подбирайте и макарата че това е около 80% от важността да не си редовно в бокса
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
dobria1 написа:Точно пък от това бебешко олио как бързо гние (според мен е гниене) няма и половин сезон и се къса като на баба конеца.biserkehayov написа:Колега dobria 1 сподели мнение и опит. За мен ще е мнение на човек, който е ползвал, пък аз какво ще мисля и какво ще предприема ... имам глава на раменете.
Благодаря за коректния отговор. Купих си едно евтино влакно 0,08 уж 8-нишково и ми казаха специалисти че ставало за от брега. Ще се огледам да заприходя някой качествен плетеняк, може би по-тънко за зарганския риболов. Имам три шпули на Заубера и ще ги навия там и ще установя разликата в брейдовете и ще направя свои изводи. Успех на всички.
Ами с боклуци не ставаdobria1 написа: ...Откакто спрях да ползвам каквито и да е боклуци за пръскане съм доста по доволен ...

Тая тема за мене би приключила така, ползват се качествени влакна с качествена макара(няма бради) и качествени водачи на сопата (няма нащърбяне) и всичко си е на 6. Макарата и водачите щадят влакното и крайния резултат е на лице по дълга употреба на влакното с по малко проблеми. Успех на всички аз тука даже съм си направил една таблица на влакната с тестове и на натоварване и отклонения на скъсване в % мога да ви кажа че нещата си излизат как му е реда марковите са най - добри и тва е.
То пък една тема я се огледай малко,пишещите са 5-6 човека на фона на няколкото хиляди потребителиprotest написа:Тая тема за мене би приключила така

Така че както обича да казва един приятел "всеки сам знае как да такова жена си"
Всеки сам стига до някакви изводи и всеки сам да си открива топлата вода,така ще е май по добре

Според мен не е въпроса колко се пише а какво се пише. Въпроса е кой какво е тествал и да изкаже мнението си, аз сам млад индианец ОК ползвал сам 10-тина вида плетени влакна примерно, давам резултата наготово де са вика, колкото експеримента сам си правил надали някой ще ми повярва,Аз пиша за да съм полезен на Вас както и Вие на мен. Ма всеки си е башка де има един лаф, който иска да минава по пътя сам. То май така е и най - добре поне да е сигурен в това което му е предоставено на тепсия. Аз ако бях чел нямаше да си купя една сурия влакна и сега да карам само с определени крайния резултат за мен е само един знам какво да ползвам, както се получи и с сопите 1-вите 3-ри OFF. влезнаха в друга употреба. Дайте да направим една статистика на тия влакна кой коя марка ползва и от коя е доволен и от коя не и въпроса са приключва. Така форума ще се подобри и ще стане по ползотворен а не клюкарник. Благодаря на всички които са ми изтърпели писанията.dobria1 написа:То пък една тема я се огледай малко,пишещите са 5-6 човека на фона на няколкото хиляди потребителиprotest написа:Тая тема за мене би приключила така![]()
![]()
и пак стана както предвидих ама на фона на десетките ролки плетени които имам и съм издухал да се скрънзя за един спрей от 10 кинта
![]()
![]()
![]()
Така че както обича да казва един приятел "всеки сам знае как да такова жена си"
Всеки сам стига до някакви изводи и всеки сам да си открива топлата вода,така ще е май по добре
- paynera
- вече хвърля и на тежко
Абе то е ясно като бял ден (поне за мен).Аз ползвам само 8-нишкови влакна по системата - колкото се може по-тънко и наи-здраво.Не робувам на марки , но от 3 сезона ползвам само на ДУЕЛ.Ето това ми донесоха преди 2 месеца от Япония. http://global.rakuten.com/en/store/axia ... 764478782/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; - излеземи 72 лева за 300 метра - ко му плащаш?Иначе има и по-тънки 0.6 - ама ролките са по 200 метра и излизат около 55 лева.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Някой ползвал ли е това влакно за морски риболов?
http://akvasport.com/product/10174/plet ... -150m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://akvasport.com/product/10174/plet ... -150m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;