Колеги, да ви попитам защо ?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Колеги, да ви попитам защо ?

Мнение от boreto1 »

В бюджет до 100лева за фидер и макара няма как да стане освен някой да се съжали над теб и да ти ги подари за тези пари .Минах през тези врътки и стигнах до следният извот:
Фидер или пикер е нещо което е скъпо и е направено за специализиран риболов т.е. за 100 левчета фидер няма има реплика на фидер или нещо което не одговаря ни на фидер ни на мач абе реплика -Трябваше да мина да видя да пипна да прочета да се консултирам за 2 години и накрая чак сега знам за какво иде реч ,в момента даже гледам тъкива марки който при нас няма как да ги видиш па камо ли да си ги купиш а дефакто от тях произлиза този риболов и тази техника -Има по-ефтини но са втора ръка за около 120-160 лева истинска пръчка за нова се събират парички и трябва да се знае за какъв фидер риболов ще се ползва което е много важно а моделите са хиляди за тези с предпочитания по-мек;по-твърд ;с бързи фърхове или бавни ..........айде са ще питате и кви са тея бързи и бавни .Има много писано тук и по-другите форуми за тези неща ,иначе на мача слагаш една кошничка и започваш да тренираш и като стигнеш до собствени изисквания за пръчка тогава търсиш тази с твойте изисквания и качества -
Определено имах 5-6 шишета и още са ми в една торба на село в мазето и на тавана два банбука ма тогава нямаше друго .Сега има всичко :D
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Тук не ставаше ли въпрос за фидери, а не за шишета, върбовки, папури и др. такива? :wink:
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Мен лично ме интересува самият фидер,макарата да не ми лопат и тракат луфтове и да е с перфектен аванс когато съм с риба ,основното влакно трябва да е перфектно,евентуално и стола да ми е удобен другото просто не ми прави впечатление дали сам с маси и една камара екстри ама дали ги има или няма ма хич не забелязвам даже :D :D :D :D :D
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Момчета, наистина, конкретизирах фидер риболова, но темата се развива така че нека всеки си каже , дали фидер дали гол телескоп
21 век сме, както казва Ицо Бутника, ако мислите да си тъпчем на едно место, давайте да яхваме колелата и да не си купуваме коли, да ходиме за риба с шишета да не си купуваме въдици !
Аз мисля така, !
За мен лично , каккто писах в първият ми пост, е важно с какво ловя, определено по хубавият такъм вдига процента на успеваемост !
говоря при фидерите
Точната въдица в точното време е перфектното оръжие
Аз размишлявам и от състезателна гледна точка , що, ако бе така както повечето твърдите, ми всички състезатели, щяха да ловят с Тика Популайт дето е 500 лева !
Нема да се харчат за някаква Дайва Айрити дето е 12000 лева за кво дай че си купим популайт , с другите пари че си земем ролерче неква платформичка леко леко и съм готов !
Изобщо , трябват мнения за да се стигне до консенсус, трябват спорове и препирни , според мен за да се стигне до заключение !
Изображение
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Иво Вълов написа: Точната въдица в точното време е перфектното оръжие.
Това изречение синтезира нещата. :smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Който знае от какво има нужда си го купува и не води безсмислени полемики :wink:
В тая тема освен да се водят спорове за евтино и скъпо друго няма да стане :idea:

п.п. Как ще обясниш на бай Грую , че има 1000 вида пръчки , макари и т.н. ? За него си има бамбук , шише и серкме - това е :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
pelikan
новобранец
новобранец

Мнение от pelikan »

Моето скромно мнение е че не трябва да се робува на марки,в повечето случаи на един артикул,в случая пръчката ако се продава на цена примерно 200 лв.реалната и стойност е 50 лв. а останалите 150 ги даваме за името,марката.Пазара е пренаситен със риболовни пръти и макари и понятието ,,най добро,, е строго индивидуално за всеки.Примерно миналата година си купих Тебен WEF 500 за 36.00 лв. и по ми харесва,по ми пасва и по добре се държи от Шиманото ми което е със същите параметри и би трябвало да е с пъти по добро предвид 170-те лв. които дадох за него по миналата година.Освен това е правено в Индонезия.Така че всеки да си взема това което най му пасва и му е кеф да работи с него.Като се счупи са заменя с ново-това все пак са риболовни консумативи и не са вечни.Важното е да има риба.Едно време ловяхме попчета с волти и пак беше голям кеф
Малко червейче пита майка си: - Мамо къде е татко? Майката: - Отиде за риба.
.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Иво Вълов написа:Дайва Айрити дето е 12000 лева за кво дай че си купим популайт , с другите пари че си земем ролерче неква платформичка леко леко и съм готов
Вълов.Наистина ли написа тези неща в добро здравословно състояние?Или беше афектиран нещо или от някой.
Да ти уредя един бърз кредит да си я купиш?
Я недейте да пишете за неща които не сте виждали и чували,а камо ли да ги имате.
Аз съм със фидер и макара на обща стойност 160 лева и ловя по-един живарник риба.А да аз забравих,че това е така защото при мен има риба.
В Бг е важно да имаш такъми за много пари които да знаеш как да ги снимаш само и накрая да имаш две риби в живарника.Днес и аз вече се оглеждам за хубави фидери и макари за това което ми трябват,и питам които трябва и получавам каквото ми трябва.
Не евтиният фидер отказва хората от този вид риболов,а нямането на риба.Ето това е проблема.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Краси, според мен , за да не се отклонявам , от темата , когато няма риба, или не иска да кълве, каквото и да направиш , няма да ти помогне , не с щека , ако щеш и с мухарка ги лови пак няма и няма!
Когато има риболов обаче и рибата е предразположена, я ловиш с какъвто и да е такъм !
Нека задам въпрос. Кой е основният риболов , който практикуваш , тежко или леко
Аз основно ловя само и единствено с фидер, плувката я пипам веднъж годишно и то единствено и само , ако ми се лови уклей на дунава !
Ако плувката ми бе основният способ , щях сигурно и аз да мисля така, абе дай че си земем едно фидерче там за 30 40 лева, ако на плувка неще да фърлим на фидер !
Нали се сещаш ?
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Сам си противоречиш баце!
Уж за успешен риболов качеството на такъма е от значение,в следващият момент ако не пипа рибата нищо неможеш да напраиш,явно истината е някъде там.
Ако аз със моят мижав такъм застана до теб и се извалатим двамата.Как ще ме убедиш в думите си до сега,а именно,че добрия такъм е важен?
Не,че съм против качествениге неща,просто не ми харесва да се хвърляме директно в заключение без преди това да сме прочели увода!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
joko75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joko75 »

Всеки сам си избира с какво да лови,съобразено с бюджета му и се разпростира спрямо неговата черга.Никой не може да ме убеди че само със скъп такъм е кеф да ловиш,то нека си кълве пък другото го знаем. Простотия е да събираш пари нам си колко време за скъпа пръчка,ако можеш да си я позволиш без лишения е друг въпрос.Има хора с такъми за хиляди левове ама то такъма не те прави по добър риболовец,това е като да караш порше за 100бона ама да живееш в гарсонера!
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Чакай, малко, явно аз не пиша разбираемо :)
Когато няма няма , това е , тук става въпрос за успешен риболов, за количество , за уловени риби , хубави куки, влакна макари въдици, особено при риболова с фидер там половината от работата я върши въдицата , защото именно от нея се отчитат кълванета.
Тук вече , когато риболова е пипкав, фин, хубава въдица ти позволява използването на тънки влакна, тоест определена въдица за пипкав риболов, а тя струва пари , защото е оборудвана с хубави водачи надежден макародържач, позволява използуването на по тънки влакна и поводи ти с хеви фидер пак може да ползваш тънки влакна и поводи, но късанията ще бъдат много повече !
Та в такива моменти , определено по качественият такъм съответно по пътя на логиката скъпият помага много !
Изображение
joko75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joko75 »

Вълов,темата ти е безмислена.Не наслагвай твоето мнение на други,не откриваш топлата вода. Такъмите за който си писал не са върха на сладоледа,за теб може би ама за други не са.
Всеки си има собствено мнение по въпроса,твоето е правилно за тебе си,моето за мен и така...
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

joko75 написа:Вълов,темата ти е безмислена.Не наслагвай твоето мнение на други,не откриваш топлата вода. Такъмите за който си писал не са върха на сладоледа,за теб може би ама за други не са.
Всеки си има собствено мнение по въпроса,твоето е правилно за тебе си,моето за мен и така...
Жоко, Темата ми има умисъл и цел, да се избягват, излишното харчене на пари !
нито искам да влизам в спорове, нито пък да се скарам с някой.
Аз съм написал какво е моето мнение, и как мисля аз, от там следват критики , поддръжки !
Ти, си знаеш за тебе си !
Нито фантазирам нито си измислям, казвам как е , и съм 100 процента сигурен, че повечето хора, които са прочели всичко написано до тук, ме разбират и знаят перфектно за какво иде реч !
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Holly написа:...............................................................................................
Изображение
Те ви я истината. Погледнете очичките на детето и ще го видите кефа, как мислите, дали му пука такъма дъл е за 20 или за 2000 ......? :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”