Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Откриването
Модератор: Кърцата
Re: Откриването
Къде точно на реката колегаvesko29 написа:На 25-ти ходих на р. Искър. Излезе само каракуда , повечето беше с хайвер и веднага я връщах. Наистина подраниха с откриването на сезона.
-
- новобранец
На язовир Студен кладенец на 24ти и 25 май едри каракуди постоянно ,но за съжаление само те ! Въпреки това времето ,природата и земетресението бяха страхотни 

Веца на. ЛакатникРибеца написа:Къде точно на реката колегаvesko29 написа:На 25-ти ходих на р. Искър. Излезе само каракуда , повечето беше с хайвер и веднага я връщах. Наистина подраниха с откриването на сезона.
на яз.Тича пък откриването беше много добро ловиха се гол след гол червеноперки каракуди и платики успех на всички през летния сезон !
Земетресения,Избори,Хайвер,то ако бяха удължили забраната пак щеше да е голямо реване. Сега пък защо я разрешили толкова рано? То ние все сме недоволни от нещо и все нещо и някой ни пречи! 

- pala4a82
- научил се да хвърля
24-25язовир малко шарково една каракуда около кило една бяла около 1.500 един трофеен костур и няколко по малки.Но засметка на рибата мезе и ракийка доволно
риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
- Sorcerer
- научил се да хвърля
Откриването се състоя на 25.05 - Първо гласуване, след това мотане из къщи и някъде към 12:30ч. заехме изходни позиции.
Мястото- стената на язовир Мандра.
Риболовното оружие -Apollo TE 800 8 м. директен, досега не-тестван от моя милост.
Впечатленията ми са, че въдицата си е много добра за парите си.
Кълвеше основно каракуда около 150-250 гр., разредена с 3 екземпляра по около 500-600 гр., имаше няколко удара на костури около педя 4-5 на брой, ситна червеноперка, която директно биваше пускана обратно, както и на 2 хубави бабушки. Основно вземаше на мартеница от бял и червен, на торен се назлъндисваше, а за царевица изобщо и не искаше да чуе.
Те така откарахме до 20:00ч. , последва снимка с уловът за спомен - сори за качеството, но с мобилния толкова:
За съжаление , някъде съм си забутал кантарчето/ явно ще си купувам ново/ кофата е 25л.
Рибката бе пусната да плува на воля, а ние доволно изгорели, като чехи за първи път идващи на море, се прибрахме по-уморени, но с чувство за пълен релакс.
Казано по друг начин, направихме си кефа на макс...
Мястото- стената на язовир Мандра.
Риболовното оружие -Apollo TE 800 8 м. директен, досега не-тестван от моя милост.
Впечатленията ми са, че въдицата си е много добра за парите си.
Кълвеше основно каракуда около 150-250 гр., разредена с 3 екземпляра по около 500-600 гр., имаше няколко удара на костури около педя 4-5 на брой, ситна червеноперка, която директно биваше пускана обратно, както и на 2 хубави бабушки. Основно вземаше на мартеница от бял и червен, на торен се назлъндисваше, а за царевица изобщо и не искаше да чуе.
Те така откарахме до 20:00ч. , последва снимка с уловът за спомен - сори за качеството, но с мобилния толкова:
За съжаление , някъде съм си забутал кантарчето/ явно ще си купувам ново/ кофата е 25л.
Рибката бе пусната да плува на воля, а ние доволно изгорели, като чехи за първи път идващи на море, се прибрахме по-уморени, но с чувство за пълен релакс.
Казано по друг начин, направихме си кефа на макс...
- bogno
- вече хвърля и на тежко
15 уклея,3костурчета и 2клена от чепинци и р.искър
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
С тия дъждове май чак следващият уикенд ще е втората серия, аз съм навит и сигурно ще пробвам някой гьол и по рано но компанията не иска.