Има ли значение дължината на пръчката

Модератор: sapuna

Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Има ли значение дължината на пръчката

Мнение от hshopov »

Димитър Чаушев написа:
Антон Тонев написа:Ся, що ма нападате не знам. :D Изказвам какво мисля и това е.
Сега ще ви поставя в ситуация, пък да видим как ще се защитите.Да речем, сме на вода, нямаме никакъв плавателен уред, и не знаем какво има във водата пред нас.Трябва да разберем дъното, и да направим хранително петно.А кажете ми вие, как ще храните със спомб, ракета, прашка, или друг такъв уред на 100+метра/то затова и Димитраки си троши спомбовете :D /.Ще хвърлите с тия уреди 100м+, га пръдне петела.Ама добре, да речем ги засилите, после как ще си дохравнате с PVA пак на тази дистанция.Е, затова викам че ги нямате за нищо тия метри.
Ако е само да хвърлим монтажа-да съгласен съм/сбърках в поста си/, и аз ще го засиля на 120-130м.
ПП Идете на най близката поляна, сложете един детски басейн 2м в диаметър, и вижте колко пъти ще улучите него уред от 100+ метра с монтажа.От десет опита, ако го улучите 2 пъти,но без да сте клипснали влакното след първия опит, ще ви пратя по една бира по еконта за моя сметка. :drinkers:
Не ги троша бре а ги закачам по дърветата от както си взех новия спод ,ама дръжката е 74 сантиметра а аз съм 1,70 та ,не знам дали ми е удобен вие кажете но немоа се запра :lol: метам като изуглавен . Верваш ли че ,на 90+ метра си целя спомба с монтажа :wink:
Аз вярвам! :wink:
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
yavor81
новобранец
новобранец

Мнение от yavor81 »

Е що да не можем да целим на 100- 120 метра всичко си идва от тренировки, не мислите ли.
Успявам някак си на това разстояние е не точно до метър ама прилично. С тия лодки навсякъде се опропасти риболова, гледам да не ги ползвам, и кво дърпате ми на 200 метра а наблизо няма никой.... не го приемам това много много ама не се и заяждам, просто всеки мисли различно... Отивам на теца за пример и си храня на 100 мета където преди съм ловил шарани, два дни нъцки няма никой, накрая дръпнах на 200 метра на една шамандура с лодката и оп готово дойде рибата след малко и втора....., и що е тая простотия цялата, да я храним на другия бряг.... големи рибари, не че и аз не мога ама не искам....
Не мисля че монтажа се омотава на това разстояние при хвърляне от ръка, стига да е направен добре.
yavor81
новобранец
новобранец

Мнение от yavor81 »

Относно разстоянието от макародържача до дръжката, ами то при по дългите пръти е по голямо.... мен това ми беше и питането но го установих по трудния начин, вкарах се за едни пръти и сега мисля да ги сменям.... Идеята беше да помогне тая тема на хората на които им предстои закупуване, да знаят горе долу какво да търсят и да не прявят моята грешка.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

yavor81 написа:Относно разстоянието от макародържача до дръжката, ами то при по дългите пръти е по голямо.... мен това ми беше и питането но го установих по трудния начин, вкарах се за едни пръти и сега мисля да ги сменям.... Идеята беше да помогне тая тема на хората на които им предстои закупуване, да знаят горе долу какво да търсят и да не прявят моята грешка.
Не,не е задължително да е по голямо разстоянието...различни са да знаеш! За горния ти пост ти казвам...абсолютно прав си!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Идеята на разпъването не е да се събере рибока далеч от брега и навалицата/макар че и това е от значение/, а със сонара първо да се преслуша релефа на дъното и местата на рибата и да се подбере най-перспективното място :wink: .
Що се отнася до риболовуването от самата лодка на място де никой не може да иде и да ти досажда, няма какво да коментирам, па и е в страни от темата за пръчките.... :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

antivik написа:Идеята на разпъването не е да се събере рибока далеч от брега и навалицата/макар че и това е от значение/, а със сонара първо да се преслуша релефа на дъното и местата на рибата и да се подбере най-перспективното място :wink: .
Що се отнася до риболовуването от самата лодка на място де никой не може да иде и да ти досажда, няма какво да коментирам, па и е в страни от темата за пръчките.... :?
Сори за спама,наистина,но едно време...знаеш,сонари нямаше ,много ама с пусти лодки по нашия край е..а мамата на риболовци които хвърлят от ръка! Свидетел съм на хиляди разпъвания на по 300–400 метра,комбайни с по 50-100 куки и никой не си мърдаше пръста да ги провери тези хора! С комбайните, се почна а после заиграха мрежите! Вик,приятелю...съгласи се с мен,че преди години се ловеше риба от ръка...спокойно и то без модерни шаранджийски въдици и такъми :drinkers:! Аз бях дете а ти си по голям от мен...помниш! Стигнахме до там,сонара да ни определя риболова при това пълно безрибие,брат! Не лодката...съзнанието е важно,според мен :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”