На яз.Ивайловград с приятели - 2

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: На яз.Ивайловград с приятели - 2

Мнение от nocalled »

момчето какво е виновно, че взима пример от ...татко си....който пък от неговия татко.

прибирайте маломерките, носете чувалите в къщи и снимайте тигани и вани
а младите скоро и те ще ловят с вилите...ама оная работа.
you'd better run...
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

nocalled написа:момчето какво е виновно, че взима пример от ...татко си....който пък от неговия татко.

прибирайте маломерките, носете чувалите в къщи и снимайте тигани и вани
а младите скоро и те ще ловят с вилите...ама оная работа.
+1
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Разликата с прасетата и агнетата е, че те се отглеждат за тази цел както и шараните на Никулден, които идват от рибарници и са отгледани за тази цел. Разликата между лова и риболова е, че при лова животното неизбежно умира, но при риболова не е така, а и да сравняваме двете дисциплини е безмисленно защото ловците полагат много повече грижи за дивеча от колкото рибарите за язоворите и рибата в нея.
Никой не ти е казал да не ядещ риба, но просто мисли и за утрешния ден защото на епизод 3 като останеш валат ще се чудиш защо и ще си викаш "Еййй оня ден кви амури ловяхме" да ама тая риба не извира от земята.

п.п. За такива снимки в някой западен, а и в някои изтозни форуми вече, ще бъдеш яко смъмрен и баннат.
Поздрави.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
m@rto
новобранец
новобранец

Мнение от m@rto »

AKULATa_88 написа:Добре, че не снимах как след станата на яз. Камчия хората ловяха 30-40кг. толостолоби с ВИЛИТЕ. Темата щеше да е със 19-20 страници за 2 дни...
Е добре това нормално ли е??? Защо не се обади на 112??? Така ли ще възпитаваме децата???Ти си победил!!! Ти си надхитрил!!! Ти си по силният, ще дадеш уважени е, Това е!!! Ловци имат трофей ,глиган 300кг слагат клонка, защото е бил достоен противник,имат Уважение!!!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Дунавски, много неуместен коментар според мен. Ако колегата с тези два МЕРНИ амура е застрашил популацията на този вид в такъв голям язовир, то по-добре вместо да ходим на риболов да седим пред компа и да играем Руская рибалка. Ако си прочел внимателно краткия репортаж ще отбележиш, че преди улова колегата доста добре е подхранил, а съм сигурен, че подхранката не си му я подарил от кумова срама, а човека добре се е подготвил и е нормално да жъне подобни резултати. В същото време съм сигурен, че язовира е опасан от мрежи, които опоскват популацията не само на амур, а в тази посока никой не мърмори. Съгласен съм за банването, ма ако всеки подобен снимков материал се банва (мое лично мнение) било то и в западен сайт, то популацията на потребители ще изчезне, ще изчезнат и хубавите репортажи. Трябва ли да публикувам снимки с нанизани морски кефали на канап , при това с разпрани кореми, които и сега могат да се видят във форума?
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

[quote="pacho69"].... ще отбележиш, че преди улова колегата доста добре е подхранил, а съм сигурен, че подхранката не си му я подарил от кумова срама....и т.н quote]

прав си, тия пари за захранка от къде се избиват?!
всичко в металния живарник и плика и оттам - на скарата, няма да сме вътре за едното хоби, я!
има кой да се грижи за природата, НАС това не ни интересува.
you'd better run...
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Много сте зле! Хората с право няма да пишат!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Колега nocalled, риболова, като спорт, а и не само , за повечето от нас е хоби, обикновено хобито на човек му носи удовослтвие, кеф..., а кефа цена няма. Едва ли 2 амура или 2-3 кг риба пък и било то в пържолника, ще компенсират парите похарчени за хобито и респективно кефа да уловиш риба. Много са примерите тук във форума от които е ясно, че освен кефа и удоволствието от риболова, много от колгите се грижат за природата и то подобаващо. Не бъдете късогледи. Не помня кога се регистрирах в тоз форум , но повярвай ми научих много и за риболова и за рибите и за това, как да си събереш боклука и как да връщаш риба обратно в язовира. Всяка критика поднесена по подобаващ начин може да доведе до положителен резултат, всичко останало е заяждане... Наслука
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

chlen написа:
freeman.bg написа: Аре Чичкото го отписваме, защото е от старата генерация която няма да си промени манталитета никога.
:) Не само,че не го променя,ами и не разбра поста на колегата. Кой ти говори да не ядеш риба? Кой се заяжда? Кой се опита да ви развали излета? Никой. Ти сам приемаш така нещата-защото не искаш да признаеш,че си сгрешил.А то е толкова просто-щом сте решили да пуснете тема,ами направете го както трябва-снимайте рибите след като ги извадите(да са чисти ,непробити и да са зарадват тези,които ги гледат),па след това като искате ги връзвайте и каквото решите :)

Аз направих като вас-пуснах такава тема с вързани риби и имах съответните негативни изказвания от колеги. Аз постъпих и като вас-не си признах,че съм сгрешил.Ама мина време и осъзнах,че са прави ...дано и вие го осъзнаете :)
Това е истината - така се прави!!!
Сега разбра ли колега? Правиш снимки за "моралистите" във форума, които публикуваш тук да им се радват, и след това си ги снимай както му е кеф на малкия(но не ги публикуваш тук)! После почваш да четеш морал на всеки пуснал подобни снимки и ще си №1!
Браво добър улов!
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Така понеже предполагам, че темата се е оспамила от моето изказване, ще си позволя да направя едно обръщение към Малчо:
-първо, защото избягвам да давам акъл на по-възрастни от мен (въпреки, че след като стана на години с удоволствие ще попивам от младоците, иновациите в любимото ни хоби)
-второ, защото гледам малкия е майсторче и голям мераклия (именно затова амурите са дошли на неговата въдица)
В епизод 3 (то след тая тема си стана сапунка която се чака с нетърпени, но така пък се раждат звезди). След като извадиш рибата я хващаш с две ръце между долните перки, които трябва да се виждат, и протягаш леко напред (за да предадеш още малко големина). Насочваш и главата леко към апарата, и удряш една яка усмивка. Който снима натиска само бутона за снимане и гледа, ако има вода за фон да не е наклонена в една посока (все едно изтича, от снимката). Мисля, че това е много по-лесно от пробиване на уста. Така след време като си разгледаш снимките, ще се изкефиш много повече, защото: Вкусът на рибата изчезва малко след като влезеш в тоалетната, а емоцията след като излезеш. Но на споменът и документирания улов може да се наслаждаваш винаги.

ПС: надявам се, че поне този ми пост няма да бъде изкривен през устата на разни капацитети, и да отвори още 3 страници.
Последно промяна от freeman.bg на Сря Юни 25, 2014 10:06 pm, променено общо 2 пъти.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Абе хора, много размихме темата. Чисто и просто въжето можеше да е заменено с живарник примерно и всичко щеше да си е наред. Какви прасета, агнета, харпуни и тем подобни неща ви мъчат та ги сравнявате с конкретния случай. Всеки, който има 5-600 мнения във форума би трябвало да знае, че тук не се толерират такива снимки и точно такива спорове са проминили отншението ни към рибите. Видимо е, че не на всички, но колкото повече ставаме толкова по-добри риболови ще имаме.
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Изображение Мислех да не пускам тва фото ама няма как. Е колеги МОРАЛИСТИ как ще коментирате? Тази снимка е от форума, не само нанизани на шлаух ами и изкормени? Извадете си главите от пясъка, като критикувате го направте по деликатен начин и ще бъдете разбрани ;-)
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Колеги (по повод наклона на темата) аз ... бе от много време чета, риболов "хоби" лов "хоби", мммм ... как да обясня лова и риболова са поминък, специално в моя род са били точно това. Под поминък имам в предвид начин на прехрана до някъде. Пра дядо ми бе ловец, дядо ми беше зам. началник на горско стопанство, баща ми беше ловец рибар и ветеринарен лекар(страхотен трапер дето се вика, преди да почине живееше в балкана сам почти), чичо ми зъболекар също ловец и рибар. От 3 - годишен съм за риба и на лов и има няколко работи които съм научил, както и такива които мисля и желая да споделя:
1. Не трябва да се лакомиш, хващаш колкото ти е необходимо за ядене и почивка си си направил и си тръгваш, че то и рибата свършва пък ако искаш да хващаш всеки път трябва да е с мярка ВСЕКИ ПЪТ!
2. Не се подигравай с улова, ако ще хващаш и пускаш САМО ЗА КЕФ ТОВА Е ПОДИГРАВКА С ДРУГОТО ЖИВО СЪЩЕСТВО И Е ГАВРА, дето се вика теб да та бодат дърпат пускат после пак бодът и тай :) Ще кажете ми на рибата не и пречи тя е просто същество "ми да ги ядем само тогава а то така или иначе са ..."
3. ПУСКАЙ МАЛКИТЕ РИБИ, не в смисъл мери и пускай според сантиметъра един сант от долу едн от горе взимам хахахах, да му прилича бе колеги, все пак я обичаме тая риба и искаме все големи!
4. Крилатата фраза "ТО НА МАГАЗИНА РИБА ИМА" продължава... хранена с анаболи и смески в канали с лайна и мръсна вода и всякакви други ЛАЙНА, щото ония дето я продава е БИЗНЕСМЕН и не го е еля кво ядеш, а само КВО ША ПРИБЕРЕ В ДЖОБА, може да е замразена от 10 годи и преди да е замразена да е инжектирана с + 100гр нещо си, ма то си е бизнес и си продават ЛАЙНАТА за ПАРИЧКИ (бе както им излиза най-евтино такава е стоката - рибата). Ей за тва много рядко купувам риба, предпочитам да си я хвана и изям с семейството и приятелите АЗ.
5. Кръвта на рибаря и ловеца "то все ловец" кипи, иска да надхитри и иска да примами излъже ДА ПОБЕДИ и като види, че стига и за ядене да И БЛАГОДАРИ и да си тръгне, на другият ден същото отново.

Времената не са от каменната ера, вярно ма да ходим да се подиграваме с животинките ей тъй за ХОБИТО е по грозно от всичко!

И риба няма, защото няма контрол, има мрежари бол, има токаджии бол, зарибяване СЛАБО, никакъв контрол и никаква държавност, щото тя държавността стана БИЗНЕС, и се оправлява от хора ОТ НАРОДА, демек от нас!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

webfusion написа:Колеги (по повод наклона на темата) аз ... бе от много време чета, риболов "хоби" лов "хоби", мммм ... как да обясня лова и риболова са поминък, специално в моя род са били точно това. Под поминък имам в предвид начин на прехрана до някъде. Пра дядо ми бе ловец, дядо ми беше зам. началник на горско стопанство, баща ми беше ловец рибар и ветеринарен лекар(страхотен трапер дето се вика преди да почине живееше в бълкана сам почти), чичо ми зъболекар също ловец и рибар. От 3 - годишен съм за риба и на лов и има няколко работи които съм научил, както и такива които мисля и желая да споделя:
1. Не трябва да се лакомиш, хващаш колкото ти е необходимо за ядене и почивка си си направил и си тръгваш, че то и рибата свършва пък ако искаш да хващаш всеки път трябва да е с мярка ВСЕКИ ПЪТ!
2. Не се подигравай с улова, ако ще хващаш и пускаш САМО ЗА КЕФ ТОВА Е ПОДИГРАВКА С ДРУГОТО ЖИВО СЪЩЕСТВО И Е ГАВРА, дето се вика теб да та бодат дърпат пускат после пак бодът и тай :) Ще кажете ми на рибата не и пречи тя е просто същество "ми да ги ядем само тогава а то така или иначе са ..."
3. ПУСКАЙ МАЛКИТЕ РИБИ, не в смисъл мери и пускай според сантиметъра един сант от долу едн от горе взимам хахахах, да му прилича бе колеги, все пак я обичаме тая риба и искаме все големи!
4. Крилатата фраза "ТО НА МАГАЗИНА РИБА ИМА" продължава... хранена с анаболи и смески в канали с лайна и мръсна вода и всякакви други ЛАЙНА, щото ония дето я продава е БИЗНЕСМЕН и не го е еля кво ядеш, а само КВО ША ПРИБЕРЕ В ДЖОБА, може да е замразена от 10 годи и преди да е замразена да е инжектирана с + 100гр нещо си, ма то си е бизнес и си продават ЛАЙНАТА за ПАРИЧКИ (бе както им излиза най-евтино такава е стоката - рибата). Ей за тва много рядко купувам риба, предпочитам да си я хвана и изям с семейството и приятелите АЗ.
5. Кръвта на рибаря и ловеца "то все ловец" кипи, иска да надхитри и иска да примами излъже ДА ПОБЕДИ и като види, че стига и за ядене да И БЛАГОДАРИ и да си тръгне, на другият ден същото отново.

Времената не са от каменната ера, вярно ма да ходим да се подиграваме с животинките ей тъй за ХОБИТО е по грозно от всичко!

И риба няма, защото няма контрол, има мрежари бол, има токаджии бол, зарибяване СЛАБО, никакъв контрол и никаква държавност, щото тя държавността стана БИЗНЕС, и се оправлява от хора ОТ НАРОДА, демек от нас!
По-смислено мнение от доста време не бях виждал! :drinkers:
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Мислех да не пускам тва фото ама няма как. Е колеги МОРАЛИСТИ как ще коментирате? Тази снимка е от форума, не само нанизани на шлаух ами и изкормени? Извадете си главите от пясъка, като критикувате го направте по деликатен начин и ще бъдете разбрани ;-)[/quote]
Ииии..... НЕма смисъл.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”