Качествена ли е тази захранка?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Читава ли е тази захранка?

Мнение от butnik »

Съгласен,при възможност ще пописвам,имам едно предложение-да се опишат и отделните съставки на храната и коя за какво служи,както боите,ароматите,глина и пр.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Точно така и аз съм на това мнение, защото това е много важна част :)
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Изображение

Започвам с тая, дето ползвам два риболова. Първият път сложих малко от черната боя от тая тема http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=126&t=83835. Добавих изпечени трохи от бял хляб (толкова, колкото и захранка) и много олио и дип "Скопекс" две чаени лъжички. Омесих с бели червеи и царевичкаот консерва. Стръв бели червеи, царевици, бели червеи. Фидер. Два шарана имах на платения "Пънч" и двата бяха кльопали от захранката (всичко черно при почистването). Тази боя е повече за студено време, но реших да я пробвам. Като я комбинирах с олиото, след десетото миене на ръцете и взимане на душ я разкарах. Много мърля туй нещо, трябва да пълниш кошничката с домакински ръкавици. На пакета захранка никъде не пише състав! Пише, че е високопротеинова, и че не става за ядене от хора. :P
Втория път не слагах боя. Нямах удар на Нови хан, ама се отнесох несериозно към риболова като цяло този ден и не мисля, че причината е в захранката.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

А за какво е олиото?
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Експеримент с аромата от разтварянето, боята пък не прави толкова облак. Целта е да дойде шарана, а не плевела. Руснаците твърдят, че на тъмната захранка при тъмно дънно се появяват по едри особи. Затова сложих черна боица. (Но това са просто опити от моя страна. Не казвам, че е правилно).
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Аз пък съм чувал ,че по-светлата събирала едрите риби, понеже дребните се плашили от светлото петно, но вече има и значение цвят на дъното,ниво на реката, цвят на водата..и т.н .Аз лично от по-светлата и по-едра захранката съм доста доволен, имало е случаи когато наистина е събирала едрите риби, но понякога е обърквала и целия ми риболов. :rolleyes: да се чуди човек.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Едни от основните компоненти на всяка храна са галетата и бисквитата.Бялата галета няма силни слепващи свойства,както и царевичното брашно.Слепващи елементи са бисквита и всички производни-брашна от остатъци на сладкарската промишленост,меласа,брашно от соя и нахут от овесени ядки.Активни елементи в храната са брашна от маслодайни култури-лен,коноп,рошков, мляно слънчогледово кюспе.Добавки и стимулатори са кокосови стърготини/нямат слепващи свойства/ или брашно от тях,сухо мляко за образуване на облак/или боя/.За овкусяване може да се използва рибно или костно брашно,пармезан,ванилия,анасон и много други,като се подбират според сезона и рибите ,които искаме да ловим.Изхождайки от това ние може да направим храната си силно активна или бавно активна,бавно или бързо разтваряща се.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Точно това не го знаех. амаа добре .че има такива като теб па да ме научат малко :D
Аватар
123654
новобранец
новобранец

Мнение от 123654 »

Някой,ако може да смени заглавието на темата,защото някак си не ми пасва.Според мен темата ще се развие.
ХВАНИ И ПУСНИ!
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Да съгласен съм да сменим заглавието, ще се получи по-добре и ще стане една добра и полезна тема,който може да го направи ще е супер. :)
ddica
новобранец
новобранец

Re: Качествена ли е тази захранка?

Мнение от ddica »

Ето и една от мен.Много съм доволен от нея.Има даже и трохи.Ползвам я за най долното течение на река Искър.За сега се представя много добре.
Прикачени файлове
IMG_20140626_163511.jpg
IMG_20140626_163511.jpg (857.14 KiB) Преглеждано 999 пъти
IMG_20140629_123641.jpg
IMG_20140629_123641.jpg (892.39 KiB) Преглеждано 999 пъти
Мъж се връща от риболов. Жена му казва:
- Ходи се провери, да не си хванал нещо!
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Колега разкажи малко повече за захранката:начин на приготвяне,има ли ефект и още някои подробности. Ама що ми се струва ,че май не си я минал през сито което е важно
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

N.Dimitrov написа:А за какво е олиото?
Дисперсия, това достатъчно ли ти е като инфо?
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Диспер...кв'о? нищо не ми говори :)
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

N.Dimitrov написа:Диспер...кв'о? нищо не ми говори :)
Идеуята на олиото е проста, попива в подуктите и същевременно не позволява поемането на вода, и понеже олото е по леко и изплува винаги отгоре тези продукти който са поели олото винаги се стремят да изплуват по на горе, така захранката заработва досата по бързо.

за дисперсията - отблъскване на водата, това се има предвид.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”