Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ИЗБОРИ, ЕКОЛОГИЯ и НИЕ
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Re: ИЗБОРИ, ЕКОЛОГИЯ и НИЕ
naskobo написа:И тази прредизборна кампания отминава. За рибарите никой не се сети, Бойко изпростя по нашата тема с два мъртви питомни шарана, хванати на дънарки и това беше...
Смислени екологични послания видях само от Реформаторския блок в лицето на симпатичната Марта Георгиева и това решава избора ми
https://www.facebook.com/marta.georgiev ... riends_tab" onclick="window.open(this.href);return false;
За природата. Хартата на Марта.
28 септември 2014 г. в 21:27
Чистата околна среда е конституционно право на българските граждани, пряко определящо качеството на техния живот. Опазването на природата трябва да е приоритет на всяка политика:
Обявяване на всички защитени зони от Натура 2000, създаване на адекватни органи и планове за тяхното управление, така че да бъдат спасени последните диви плажове по Черноморието - Кара дере, Иракли, Корал, Камен бряг, както и вековните гори на цялата Рила, южен Пирин и западните Родопи;
Приемане и реализация на разработените досега планове за управление на Национален парк Централен Балкан, Природните паркове Странджа, Сините камъни и др. ,за да могат те наистина да изпълняват функциите си за съхраняване на природата;
Пълно и ясно интегриране на картите на защитените територии и зони в кадастъра, приемане на специализираните карти на дюните и изпълнение на ангажиментите на държавата за връщане на собственоста си върху тях;
Забрана на строителство в защитени територии и защитени зони до съобразяване на устройствените планове с плановете за управление на защитените територии и заповедите за управление на защитените зони;
Забрана на разпоредителните сделки със заменените гори и земи, т. нар. „заменки”. Връщане на ценните територии на държавата във всички възможни случаи. Сделките, при които Камчийски пясъци, например, бяха безобразно оценени на 13 ст. на кв. метър дюна, както и „заменките” на ски-писти в Рила, да бъдат развалени задължително и върнато първоначалното положение. Всеки един казус със „заменка” да бъде разрешен бързо и твърдо в полза на обществения интерес и защита на природата;
Разследване на случаите на незаконна приватизация на терени по Черноморието (Камен бряг, Поморие, Ропотамо) и в планините, включително и стартиране на съдебни процедури за тяхното възстановяване;
Силно утежняване на наказателната отговорност за посегателство върху защитената българска природата;
Пълна прозрачност в горския сектор и защита на вековните гори чрез пълна забрана на изсичането им;
Радикална борба с бракониерството в Националните паркове и влажни зони в България;
Недопускане на отстъпление от постигнатото за защита на живата българска природа в Закона за горите, Закона за защитените територии, Закона за Биологичното разнообразие, Закона за защита на животните;
Преразглеждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства, които допуска изхвърляне на токсични отпадъци в Черно море;
Използване на потенциала на природата за борба с наводенията – опазване на водосборите от обезлесяване, възстановяване на естественото разливане и меандриране на речните русла, както и възстановяване на естествените крайречни гори;
Не допускане на монопол в българския туризъм . Пълно съдействие за развитие на алтернативния туризъм;
Решителни мерки срещу индустриалното и шумовото замърсяване и замърсяването на въздуха в градовете до привеждането им към установените норми, за защита на конституционното право на българските граждани на здравословна и благоприятна околна среда;
Премахване на незаконните сметища и привеждане на всички съществуващи такива към европейските изисквания;
Затваряне на всички зоологически градини, които не отговарят на минималните изисквания за държане на животните до превръщането им в центрове с образователна и спасителна мисия;
Промяна в Закона за МВР и създаване на зоополиция за реално възспиране и осъждане на насилието над животни.
.
ХаресвамХаресвам · · Споделяне
след този пост ,трябва да ти отправя няколко реплики и въпроси.
по думи да не ги избираме ,а по дела,обаче липсват такива ,които са вършили нещо градивно

а от този реформаторски блок сигорно си наясно кои им са лидерите,а преди в кои партии управляваха?

тези партии в които бяха членове не доведоха ли с управлението си ,дереджето в което се намираме сега?
ти гласувайки за тая партия ,моментално си в коалиция със герб,а пък всъщност си против тях.
до като не се появи някоя нова партия и излезе публично с декларация ,да документира заклевайки се ,че ще изпълнява точка по точка предизборната си програма,си играем на "левски и цска".ще си правят задкулисни договорки,ще има политически уволнения и назначения,далаверите ще продължават,някои ще продължават да забогатяват за сметка на народа и т.н ,и т.н.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Дельо,
наясно съм с всичките минуси на РБ, не съм съвсем против ГЕРБ, даже не съм против никой, а съм против някои неща. Само за Дудука ми се вижда абсурдно да гласува нормален човек, а ще го направят хиляди
И понеже много нормални няма да гласуват той става фактор
Що се отнася за ев. коалиция РБ-ГЕРБ, то има коалиции и коалиции.В случая се надявам РБ да са сдържащ фактор и да налагат смислени условия.Напълно е вероятно, по-късно за кой ли път да се почувствам прекаран...
Но тук е рибарски форум и както съм споменал в началото на темата, споделям това което ми е харесало или не в областа на екологията в името на информирания избор, нищо повече
наясно съм с всичките минуси на РБ, не съм съвсем против ГЕРБ, даже не съм против никой, а съм против някои неща. Само за Дудука ми се вижда абсурдно да гласува нормален човек, а ще го направят хиляди

Що се отнася за ев. коалиция РБ-ГЕРБ, то има коалиции и коалиции.В случая се надявам РБ да са сдържащ фактор и да налагат смислени условия.Напълно е вероятно, по-късно за кой ли път да се почувствам прекаран...
Но тук е рибарски форум и както съм споменал в началото на темата, споделям това което ми е харесало или не в областа на екологията в името на информирания избор, нищо повече

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- разбира нещата
.naskobo написа:Само за Дудука ми се вижда абсурдно да гласува нормален човек,
пък мене ми се виждат и други много абсурдни неща и пак ще гласуват хиляди:след 3,5г управление със лъжи ,силови методи,и циркаджилък да се гласува за герб.
след управление в коалиция с дпс да се гласува за бсп.
след управление за обещание за стабилизиране на страната и доходите да се гласува за производните на ндсв.
след управление,взето след милионен митинг и подкрепа на народа ,а пък осъществена масова ДАЛАВЕРА за заводи ,предприятия ,комбинати,държавни ресурси ,да се гласува за производни на сдс.
след куп скандали от всякакъв тип да се гласува за атака
вливането на членове ,ръководни кадри и гласоподаватели във една антибългарска,етническа партия ,от чистокръвни българи и гласуване за дпс.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
naskobo написа: https://www.facebook.com/marta.georgiev ... riends_tab" onclick="window.open(this.href);return false;
За природата. Хартата на Марта.
28 септември 2014 г. в 21:27
Чистата околна среда е конституционно право на българските граждани, пряко определящо качеството на техния живот. Опазването на природата трябва да е приоритет на всяка политика:
Обявяване на всички защитени зони от Натура 2000, създаване на адекватни органи и планове за тяхното управление, така че да бъдат спасени последните диви плажове по Черноморието - Кара дере, Иракли, Корал, Камен бряг, както и вековните гори на цялата Рила, южен Пирин и западните Родопи;
Приемане и реализация на разработените досега планове за управление на Национален парк Централен Балкан, Природните паркове Странджа, Сините камъни и др. ,за да могат те наистина да изпълняват функциите си за съхраняване на природата;
Пълно и ясно интегриране на картите на защитените територии и зони в кадастъра, приемане на специализираните карти на дюните и изпълнение на ангажиментите на държавата за връщане на собственоста си върху тях;
Забрана на строителство в защитени територии и защитени зони до съобразяване на устройствените планове с плановете за управление на защитените територии и заповедите за управление на защитените зони;
Забрана на разпоредителните сделки със заменените гори и земи, т. нар. „заменки”. Връщане на ценните територии на държавата във всички възможни случаи. Сделките, при които Камчийски пясъци, например, бяха безобразно оценени на 13 ст. на кв. метър дюна, както и „заменките” на ски-писти в Рила, да бъдат развалени задължително и върнато първоначалното положение. Всеки един казус със „заменка” да бъде разрешен бързо и твърдо в полза на обществения интерес и защита на природата;
Разследване на случаите на незаконна приватизация на терени по Черноморието (Камен бряг, Поморие, Ропотамо) и в планините, включително и стартиране на съдебни процедури за тяхното възстановяване;
Силно утежняване на наказателната отговорност за посегателство върху защитената българска природата;
Пълна прозрачност в горския сектор и защита на вековните гори чрез пълна забрана на изсичането им;
Радикална борба с бракониерството в Националните паркове и влажни зони в България;
Недопускане на отстъпление от постигнатото за защита на живата българска природа в Закона за горите, Закона за защитените територии, Закона за Биологичното разнообразие, Закона за защита на животните;
Преразглеждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства, които допуска изхвърляне на токсични отпадъци в Черно море;
Използване на потенциала на природата за борба с наводенията – опазване на водосборите от обезлесяване, възстановяване на естественото разливане и меандриране на речните русла, както и възстановяване на естествените крайречни гори;
Не допускане на монопол в българския туризъм . Пълно съдействие за развитие на алтернативния туризъм;
Решителни мерки срещу индустриалното и шумовото замърсяване и замърсяването на въздуха в градовете до привеждането им към установените норми, за защита на конституционното право на българските граждани на здравословна и благоприятна околна среда;
Премахване на незаконните сметища и привеждане на всички съществуващи такива към европейските изисквания;
Затваряне на всички зоологически градини, които не отговарят на минималните изисквания за държане на животните до превръщането им в центрове с образователна и спасителна мисия;
Промяна в Закона за МВР и създаване на зоополиция за реално възспиране и осъждане на насилието над животни.
.
ХаресвамХаресвам · · Споделяне
Имаше една реплика в творчеството на Алеко "- Всички са маскари". От време оно си върви така и народа си мълчи и се нагажда, да не му убива много, като му влезе. Природата и в частност водоемите и рибата са много далече от полезрението на маститите ни политици.
но все отнякъде трябва да се почне, да се завърти колелото дето се вика, па после все ще го бутаме някак си. Именно затова гледам с известна надежда на такива млади хора ,като въпросната девойка. Как па само тя от всичките 6000 и кусур кандидати за властници се сети, че има и природа в България. Все още не съм решил за кого ще пусна листчето,( а че трябва да се гласува, вярвам е ясно на всички) и едно такова послание почва да накланя везните...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ако се чудите за коя партия да гласувате - ето една платформа, която ужким трябва да ви помогне в избора
КЛИК 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Много полезно, изборът ми съвпаднаGODzillata написа:Ако се чудите за коя партия да гласувате - ето една платформа, която ужким трябва да ви помогне в избораКЛИК

- GODzillata
На мен пък ми се падна партия, за която не бях чувал...

- Павел Иванов
Падна ми се БНСGODzillata написа:...ето една платформа, която ужким трябва да ви помогне в избора...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- GODzillata
И на мен!Павел Иванов написа:Падна ми се БНСGODzillata написа:...ето една платформа, която ужким трябва да ви помогне в избора...

:

Като ги включа в листата и при мен излизат начело лайненцатаGODzillata написа:И на мен!Павел Иванов написа:Падна ми се БНСGODzillata написа:...ето една платформа, която ужким трябва да ви помогне в избора...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
И на мен!Павел Иванов написа:Падна ми се БНС

-----------------------------------------------------------------------------
Нъл т'ва е идеята

Каквото и да отметнеш като отговор,накрая ще ти излезе партията платила въпросната платформа

И на мен тя ми се падна

-
- разбира нещата
и на менеGODzillata написа:И на мен!Павел Иванов написа:Падна ми се БНСGODzillata написа:...ето една платформа, която ужким трябва да ви помогне в избора...

[quote="naskobo"]
https://www.facebook.com/marta.georgiev ... riends_tab" onclick="window.open(this.href);return false;

Забравих да спомена, че Марта Георгиева е на неизбираемо 8-мо място в листата на РБ в 24 МИР София, но има шанс да събере преференциален вот. Ако ви е все едно и това е вашия район би било добре да я подкрепим.Единствената, която изгради кампанията си на екологична основа, боядиса паметника на СА, не миряса

Забравих да спомена, че Марта Георгиева е на неизбираемо 8-мо място в листата на РБ в 24 МИР София, но има шанс да събере преференциален вот. Ако ви е все едно и това е вашия район би било добре да я подкрепим.Единствената, която изгради кампанията си на екологична основа, боядиса паметника на СА, не миряса

-
- разбира нещата
Е тя ,много "хубаво" направилаnaskobo написа:да я подкрепим.Единствената, която изгради кампанията си на екологична основа, боядиса паметника на СА, не миряса

Еми защото оня паметник и аз не го знам къде е, а на СА е по-висок от Витоша. Всички БГ паметници са нищожни пред него. А през ВСВ, ако някой руснак е загинал в БГ, то ще е било от препиване. Що не боядисват Цар Освободител- красив и съразмерен на събитието паметник??!
Моето мнение е,че по-голяма глупост от съществуването на паметника на СА е само събарянето му, но
периодичното боядисване е здравословно-да знаят, че чуждите армии не всякога са добре дошли у нас!
Моето мнение е,че по-голяма глупост от съществуването на паметника на СА е само събарянето му, но
периодичното боядисване е здравословно-да знаят, че чуждите армии не всякога са добре дошли у нас!