Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Есенно-зимен риболов
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Re: Есенно-зимен риболов
Важното е да не спирате!! Отдава ви се! Младите рибари като мен гледат в захлас!! Обещавам си и аз да отворя една тема и да има с какво и аз да зарадвам хората! Да ги накарам да ми гледат снимките по два три пъти и изобщо да отделят от времето си както аз и другите правим относно вашите репортажи! Не ме разбирайте погрешно, просто бъдете жив и здрав и ви пожелавам да посетите още много водоеми и още по-хубави риби!! Наслука!!
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Доста време стана откакто не съм писал,но като няма риби...
Декември се оказа много лош за мен. Почетох Св. Никола както си му е редът,но уви късметът не беше на моя страна. Наблягах единствено и само на силикони.От 7 кълванета не успях да взема ни една риба
Някои се откачиха още на вътре в езерото,някои при опита за кепчосване,а една щука сряза ФК повода и замина с един Kingshad и 13гр.глава в устата.Изобщо 100% кърък. Останаха ми само няколко разпрани силикона за утеха.

Тази снимка нещо не стана. Защо е този черен фон си нямам на идея. Беше си съвсем нормален след обед около 3ч.
Единствения ми успех е този воблер

свален от едно дърво покрай езерото. Тази Рапала я мяташе един швейцарец,но вятъра му качи кордата на клоните и я скъса. На другия ден отидох с нужното приспособление и си я заприходих
Първият риболов за Януари 2015 направих в България
Имах малка отпуска до 11.01
На 04.01 мой приятел ме заведе на Жребчево та дано най-после си хвана някоя бяла. А имах и въдица за пробване,закупена след края на предишния джиг сезон. Пуснахме лодката около 8.30 На няколко места видяхме риби на сонара,но явно не бяха от нашите. Аз хвърлях на силикони,а капитана на лодката на цикади.Не след дълго той извади костурче около 20-22см.след това още 1 и още1 и така 7-8 всички един калибър 20-25см.И така до 11ч без нито една читава риба.Поразходихме се малко спирахме на няколко места,но нищо. Стигнахме и до "тясното".Един колега беше извадил мерна риба,а от брега имаше една хубава и няколко малки. Почти всички забодени отдолу при "натискане". На сонара се виждаха риби и останахме да видим какво ще стане. Не след дълго нещо пипна силикона ми и аз го засякох. Уви откачи се още на 2-рия метър.Зъби по силикона нямаше,явно само "натискане". Към 14ч се запътихме към последното място където имахме шанс за читава риба. На 2-ро хвърляне колегата удари риба. Пръчката му се сгъна и очаквахме нещо наистина добро.Аз също имах удар и така след много часове суша сега вадехме и двамата.Първата риба се оказа, че не е голяма ами е хваната за корема с двете тройки на цикадата и за това прави голямо съпротивление. А когато видях моята
ми идеше да скоча от лодката

Гледам я щуката с недоумение и не вярвам на очите си. Пропътувах 2200км за да се махна от тях, но явно съм прокълнат. Да се чуди човек да се смее ли,да реве ли?

Въпреки не големите си размери целият силикон и главата бяха в устата и. От шада остана това:

Малко по-късно хванах и малка бяла около 30см. С това риболова приключи защото към нас приближаваше силна буря. Извадихме лодката в последния момент. Може и да нямах много риби но съм доволен от представянето на пръчката.Усещах веднага и най-лекото докосване на риба до примамката. Явно Ямага-та си е класна въдица и не съм сбъркал с покупката.
На 08.01 отново съм на Жребчево.Сутринта -11гр. Спуснахме към обяд при -6. Този път съм с друга лодка и капитан.Освен нашата лодка се виждат още 4-5. Ходихме напред на зад спирахме на доста места,но рибите които намирахме явно не бяха от нашите. При тоя студ обледеняването на водачите става много бързо. Добре,че нямаше вятър. Към 3ч застанахме на мястото където предния път хванахме и реализирахме по 1 малка. На другия ден го даваха по-топло и решихме да дойдем отново.
09.01 уви сутринта -10гр,но обнадеждени от прогнозата тръгваме. Към 10ч температурата е само -5 Отиваме директно на дашното място и започваме. До обяд 3 малки и нищо читаво. Най-лошото е,че обещаното затопляне го няма а излезе макар и слаб вятър. Едно съвсем леко пипане и последвалото засичане ми вдигна адреналина на макс. Ямагата се сгъна от снадката а рибата с мощни тласъци се бореше да остане на дъното. Имах чувството че съм закачил сом ама през лятото.Колегата с когото бяхме заедно не повярва,че това е риба. Даже каза:
-Стига си дърпал, не виждаш ли че си закачил котвата.
Всичко продължи най-много минута и рибата се откачи
На едно от жилата на тройката ми имаше люспа от бяла риба. Настоявахме още час, но без резултат и тръгнахме да ги дирим на друго място. На едно ръбче видяхме 2 риби и спряхме да ги проверим. Отново съвсем нежно пипане и засечка от моя страна.

Ето я дълго очакваната мерна риба

1.830кг. по думите на капитана на лодката на когото подарих рибата. Утре си тръгвах отново за Швейцария и нямам време да чистя риби.
Когато се прибрах ме очакваше неприятна изненада

Езерото ми замръзнало

В средата се вижда малко вода,но това не ме топли изобщо.
Няколко дена по-късно се затопли и падна хубав дъжд. Ураааааааааааааа езерото отново е свободно.Отивам за риба и отново какво? Щука разбира се.

На всичкото отгоре и малка
Тук е мястото да се похваля и с най-новата си придобивка. Кеп с дълга дръжка.Сега вече нямам никакви проблеми да си вземам рибите от високия бряг. Ето го и печелившия силикон

Малко по-късно още една

още по-малка. С това месеца приключи а от 01.02 щуката я забраняват чак до 01.04. Не че не мога да ходя и да си мятам силикони до 01.03 защото тогава чак забраняват бялата, но с моя късмет не знам дали има смисъл.
Декември се оказа много лош за мен. Почетох Св. Никола както си му е редът,но уви късметът не беше на моя страна. Наблягах единствено и само на силикони.От 7 кълванета не успях да взема ни една риба

Тази снимка нещо не стана. Защо е този черен фон си нямам на идея. Беше си съвсем нормален след обед около 3ч.
Единствения ми успех е този воблер

свален от едно дърво покрай езерото. Тази Рапала я мяташе един швейцарец,но вятъра му качи кордата на клоните и я скъса. На другия ден отидох с нужното приспособление и си я заприходих

Първият риболов за Януари 2015 направих в България

Гледам я щуката с недоумение и не вярвам на очите си. Пропътувах 2200км за да се махна от тях, но явно съм прокълнат. Да се чуди човек да се смее ли,да реве ли?

Въпреки не големите си размери целият силикон и главата бяха в устата и. От шада остана това:

Малко по-късно хванах и малка бяла около 30см. С това риболова приключи защото към нас приближаваше силна буря. Извадихме лодката в последния момент. Може и да нямах много риби но съм доволен от представянето на пръчката.Усещах веднага и най-лекото докосване на риба до примамката. Явно Ямага-та си е класна въдица и не съм сбъркал с покупката.
На 08.01 отново съм на Жребчево.Сутринта -11гр. Спуснахме към обяд при -6. Този път съм с друга лодка и капитан.Освен нашата лодка се виждат още 4-5. Ходихме напред на зад спирахме на доста места,но рибите които намирахме явно не бяха от нашите. При тоя студ обледеняването на водачите става много бързо. Добре,че нямаше вятър. Към 3ч застанахме на мястото където предния път хванахме и реализирахме по 1 малка. На другия ден го даваха по-топло и решихме да дойдем отново.
09.01 уви сутринта -10гр,но обнадеждени от прогнозата тръгваме. Към 10ч температурата е само -5 Отиваме директно на дашното място и започваме. До обяд 3 малки и нищо читаво. Най-лошото е,че обещаното затопляне го няма а излезе макар и слаб вятър. Едно съвсем леко пипане и последвалото засичане ми вдигна адреналина на макс. Ямагата се сгъна от снадката а рибата с мощни тласъци се бореше да остане на дъното. Имах чувството че съм закачил сом ама през лятото.Колегата с когото бяхме заедно не повярва,че това е риба. Даже каза:
-Стига си дърпал, не виждаш ли че си закачил котвата.
Всичко продължи най-много минута и рибата се откачи

Ето я дълго очакваната мерна риба

1.830кг. по думите на капитана на лодката на когото подарих рибата. Утре си тръгвах отново за Швейцария и нямам време да чистя риби.
Когато се прибрах ме очакваше неприятна изненада

Езерото ми замръзнало

В средата се вижда малко вода,но това не ме топли изобщо.
Няколко дена по-късно се затопли и падна хубав дъжд. Ураааааааааааааа езерото отново е свободно.Отивам за риба и отново какво? Щука разбира се.

На всичкото отгоре и малка

Малко по-късно още една

още по-малка. С това месеца приключи а от 01.02 щуката я забраняват чак до 01.04. Не че не мога да ходя и да си мятам силикони до 01.03 защото тогава чак забраняват бялата, но с моя късмет не знам дали има смисъл.
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
К Р А С О Т А !
"Над нещата."
- кирил великий
- разбира нещата
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Кленовете ми остават единственото развлечение за февруари и март,но времето не ми дава ръка
В момента държи -5 -6 през деня, а през нощта до -10. Водачите на болонезата замръзват за отрицателно време и псуването е огромно. Като отпусне малко нищо не е в състояние да ме задържи в къщи 

браво уникални места и невероятни риби адмирации.
- къца - кълве
- сериозен играч
Сега съжалявам,че не ти изпратих от десет и седем сантиметровите воблери.
-
- фен клуб-скобар
Красота, пък и добър риболов. 

- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Аз лично именно заради този проблем със замръза използвам теле мач-а, понеже е със по-широки водачи и не замръзва. За река болото си е боло, обаче.. Не искам да ти давам акъл, ти си ги разбираш. Просто да има дейност от наша страна , дето има една дума и риби от твоя , че да плакнем зеницата! Наслука за напред. 

"Над нещата."
-
- научил се да хвърля
Другия път да снимаш и Миро.

- dancho.danev
- научил се да хвърля
Ще го снимам,но първо трябва да хване мерна риба
да няма да си хабя фото апарата за разни маломерки я

- dancho.danev
- научил се да хвърля
Честита Първа Пролет на всички любители на риболова!
Пожелавам на всички много риби и положителни емоции край водоемите!
Февруари месец премина изключително скучно при мен
Студ,сняг,лед и вятър, все неща които не предполагат приятен излет сред природата.Но един ден когато термометъра на терасата ми показа +3гр.веднага отпътувах към реката. Хубаво спокойно време,сняг около 20см и никакъв човек на около.

Всичко предвещаваше един чудесен риболов,но уви след 5 часа настояване си останах КАПО
.Без нито едно чукане,без да видя никакво движение на риба. От 3год.ловя тук и винаги съм имал успех,но явно днес късмета не беше на моя страна.
Март дойде и времето се позатопли
. Отново посетих реката та да видя какво ще стане. Снега се беше стопил,времето приятно топло 7-8гр. а имах и компания. Един комшия пожела да дойде с мен да видел как ги ловя тези риби. Към 10ч. дойде и първото кълване:

Хубава риба която сгъна болонезата и взе доста аванс.

Метъра показа 55см.

Малко по-късно друг рибок, но със по-скромни размери.

Този се откачи още във водата и за това не съм го мерил,но не беше повече от 30-32см.
За редовната стрелба на б.червей мисля,че няма нужда да споменавам. Тя си е задължителна.
След около половин час клъвна и следващия кефал:

По всичко си личеше, че рибата е добра.

Оказа се и доста нервна та се наложи да ми помогнат при меренето

52см от муцуната до върха на опашката.
За съжаление повече риби нямаше и след 1час си тръгнахме.
Ходих и няколко пъти на Lauerzersee след като се размрази да пробвам със силикон дали няма да хвана някоя бяла.Тази година я забраняват от 01.04 така,че спокойно може да се ходи целия март. Уви късмет отново нямах
. Хванах обаче отново щука

На такъв прозрачен силикон до сега не бях хващал нищо

Въпреки,че рибата е напълно мерна

цели 63см, я пуснах защото закона го изисква. А за да има риби за ловене законите трябва да се спазват
Пожелавам на всички много риби и положителни емоции край водоемите!
Февруари месец премина изключително скучно при мен

Всичко предвещаваше един чудесен риболов,но уви след 5 часа настояване си останах КАПО

Март дойде и времето се позатопли

Хубава риба която сгъна болонезата и взе доста аванс.

Метъра показа 55см.

Малко по-късно друг рибок, но със по-скромни размери.

Този се откачи още във водата и за това не съм го мерил,но не беше повече от 30-32см.
За редовната стрелба на б.червей мисля,че няма нужда да споменавам. Тя си е задължителна.
След около половин час клъвна и следващия кефал:

По всичко си личеше, че рибата е добра.

Оказа се и доста нервна та се наложи да ми помогнат при меренето

52см от муцуната до върха на опашката.
За съжаление повече риби нямаше и след 1час си тръгнахме.
Ходих и няколко пъти на Lauerzersee след като се размрази да пробвам със силикон дали няма да хвана някоя бяла.Тази година я забраняват от 01.04 така,че спокойно може да се ходи целия март. Уви късмет отново нямах

На такъв прозрачен силикон до сега не бях хващал нищо

Въпреки,че рибата е напълно мерна

цели 63см, я пуснах защото закона го изисква. А за да има риби за ловене законите трябва да се спазват

Колко е чисто там, нищо общо с родната действителност. Страхотни снимки.
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Тъй като зимата официално си отиде, реших да драсна някой ред за това какви я свърших на риболовния фронт.
В общи линии сезона премина ЗЛЕ! Дългата и топла есен задържа рибата в едно междинно положение. Ни за воблер ни за силикон, но какво да се прави ПРИРОДА, а срещу нея нищо не можеш да направиш. Първата щучка боднах едва в края на ноември.

След това дойде лют студ и езерото замръзна. Традиционно имам отпуск Януари и си дойдох за малко в България. Информацията за бялата риба бе силно противоречива, но посетих Жребчево още в първия удобен за риболов ден. В 7.30ч бяхме на вода и започна търсенето със сонара. Спряхме до една лодка за малко приказки и аз реших да проверя какво има на тяхната точка. На 3-та проводка нещо клъвна и засякох. Оказа се мерна бяла от 1.200кг.

След като им "откраднах" една риба тръгнахме да търсим и нашите. Спряхме на едно ръбче където се виждаха няколко риби и си пробвахме късмета. Скоро колегата ми извади една дребна около 35см. Не след дълго и аз се разписах

За съжаление също малка. Не мина 10мин. и колегата пак засече като каза и да приготвя кепа. Ето я и нея на дъното на лодката.

Чудесна бяла риба от 1.5кг. Настоявахме още половин час но безрезултатно. Явно беше, че трябва да ги търсим другаде. И така от ръбче на ръбче до като не си харесахме переспективно място. Когато човек е късметлия му кълве бързо:

Нищо че не е голяма. Важното е емоции да има. След тази риба последва дълга пауза и на нас ни стана ясно, че рибите са излезли в "обедна почивка" Ние също хапнахме, поразходихме се из язовира насам на там и си избрахме място за "след обедното кълване". Там пробвахме около час докато колегата не извади една дребна. След 2 проводки извади още една, отново дребна но риба а при мен нищо. Смених си силикона с подобен и кълвежа не закъсня, но извадих само люспа. След малко колегата отново имаше риба и ми каза да си сложа ПРАВИЛНИЯ цвят но аз отказах. Отчетох кълване и отново извадих люспа. Съвсем закономерно колегата се разписа с още една риба. Никога не съм очаквал, че цвета на силикона има толкова голямо значение. С това в общи линии риболова приключи и тръгнахме да излизаме като по пътя продължихме да оглеждаме дъното. Спряхме на още едно място и колегата ковна още една риба и аз я кепчосах

С това риболова приключи изпълнен с много емоции и 3 риби за консумация. Утре отново сме тук нахъсани да ги разбием. Само, че " едно е да искаш, друго е да можеш, а трето е да го направиш" както казваше в един стар филм Григор Вачков. На другия ден в язовира имаше над 20 лодки и всички бяха КАПО. Аз имах едно кълване и поставих мой личен рекорд за най-малка риба на най-голям силикон

Рибата е една педя а силикона 11см без оловната глава. Ходих и още веднъж но бяхме КАПО.
След това отпуската свърши и отново към СН. Швейцария ме посрещна със сняг но с размразено езеро. Първата риба за тази година бе този дребосък

Който се оказа с невероятни рани. Дали са го хапали по-големите не знам, но изглеждаше ужасно.
Същия ден боднах и една малко по-едра, но отново маломерна

Поне външния и вид бе добър. Скоро снега си отиде и отново имах късмет

Този червен цвят никога не ми е бил любим, но ме очакваха още изненади. На розов силикон ми удари една прилична риба която за жалост се откачи. След няколко дена на същото място и на същия силикон имах отново удар и успешно извадена риба

С това сезона приключи и чакам откриването на новия!
В общи линии сезона премина ЗЛЕ! Дългата и топла есен задържа рибата в едно междинно положение. Ни за воблер ни за силикон, но какво да се прави ПРИРОДА, а срещу нея нищо не можеш да направиш. Първата щучка боднах едва в края на ноември.

След това дойде лют студ и езерото замръзна. Традиционно имам отпуск Януари и си дойдох за малко в България. Информацията за бялата риба бе силно противоречива, но посетих Жребчево още в първия удобен за риболов ден. В 7.30ч бяхме на вода и започна търсенето със сонара. Спряхме до една лодка за малко приказки и аз реших да проверя какво има на тяхната точка. На 3-та проводка нещо клъвна и засякох. Оказа се мерна бяла от 1.200кг.

След като им "откраднах" една риба тръгнахме да търсим и нашите. Спряхме на едно ръбче където се виждаха няколко риби и си пробвахме късмета. Скоро колегата ми извади една дребна около 35см. Не след дълго и аз се разписах

За съжаление също малка. Не мина 10мин. и колегата пак засече като каза и да приготвя кепа. Ето я и нея на дъното на лодката.

Чудесна бяла риба от 1.5кг. Настоявахме още половин час но безрезултатно. Явно беше, че трябва да ги търсим другаде. И така от ръбче на ръбче до като не си харесахме переспективно място. Когато човек е късметлия му кълве бързо:

Нищо че не е голяма. Важното е емоции да има. След тази риба последва дълга пауза и на нас ни стана ясно, че рибите са излезли в "обедна почивка" Ние също хапнахме, поразходихме се из язовира насам на там и си избрахме място за "след обедното кълване". Там пробвахме около час докато колегата не извади една дребна. След 2 проводки извади още една, отново дребна но риба а при мен нищо. Смених си силикона с подобен и кълвежа не закъсня, но извадих само люспа. След малко колегата отново имаше риба и ми каза да си сложа ПРАВИЛНИЯ цвят но аз отказах. Отчетох кълване и отново извадих люспа. Съвсем закономерно колегата се разписа с още една риба. Никога не съм очаквал, че цвета на силикона има толкова голямо значение. С това в общи линии риболова приключи и тръгнахме да излизаме като по пътя продължихме да оглеждаме дъното. Спряхме на още едно място и колегата ковна още една риба и аз я кепчосах

С това риболова приключи изпълнен с много емоции и 3 риби за консумация. Утре отново сме тук нахъсани да ги разбием. Само, че " едно е да искаш, друго е да можеш, а трето е да го направиш" както казваше в един стар филм Григор Вачков. На другия ден в язовира имаше над 20 лодки и всички бяха КАПО. Аз имах едно кълване и поставих мой личен рекорд за най-малка риба на най-голям силикон

Рибата е една педя а силикона 11см без оловната глава. Ходих и още веднъж но бяхме КАПО.
След това отпуската свърши и отново към СН. Швейцария ме посрещна със сняг но с размразено езеро. Първата риба за тази година бе този дребосък

Който се оказа с невероятни рани. Дали са го хапали по-големите не знам, но изглеждаше ужасно.
Същия ден боднах и една малко по-едра, но отново маломерна

Поне външния и вид бе добър. Скоро снега си отиде и отново имах късмет

Този червен цвят никога не ми е бил любим, но ме очакваха още изненади. На розов силикон ми удари една прилична риба която за жалост се откачи. След няколко дена на същото място и на същия силикон имах отново удар и успешно извадена риба

С това сезона приключи и чакам откриването на новия!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Чудесни репортажи на Данчо
!
И това е през зимата,
А какво ли ще е през топлото време на годината
!
Поздравления за майстора, за снимките и описанията !

И това е през зимата,
А какво ли ще е през топлото време на годината

Поздравления за майстора, за снимките и описанията !